Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ακυρώθηκε ξανά η δημοπρασία για το Κάθισμα

Ακυρώθηκε ξανά η δημοπρασία για το Κάθισμα

0
https://www.mylefkada.gr/2012/July/kathisma-beach.jpg

kathisma-beach

Καταγγελίες, αστυνομίες και αυτόφωρα στο Κάθισμα.

“Γέλα με, να σε γελώ, να περνάμε τον καιρό”

Ακυρώθηκε για άλλη μια φορά η δημοπρασία για την παραλία του Καθίσματος! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ακυρώθηκε σήμερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου η τρίτη απόπειρα δημοπρασίας για την παραλία του Καθίσματος! Εκεί αναφέρεται ότι γίνεται δεκτή η προσφυγή ιδιώτη και ακυρώνεται η δημοπρασία διότι παραβιάστηκε ο όρος της αρχικής διακήρυξης σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να συμμετέχει κάποιος στον οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο από την κτηματική υπηρεσία! Επομένως η απόφαση της οικονομικής επιτροπής δεν είναι νόμιμη.

Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για την παραλία του Καθίσματος παρουσία του αντιδημάρχου Λευκάδας και του πρόεδρου της οικονομικής επιτροπής κου Λευτέρη Αραβανή μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους κους Στραγαλινό και Αραβανή. Παρόντες ήταν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες της περιοχής. Επίσης να θυμήσουμε ότι την ημέρα της δημοπρασίας έγινε θέμα από τους παρόντες ότι δεν μπορεί να επιτραπεί από την οικονομική επιτροπή να συμμετέχει ο συγκεκριμένος ιδιώτης αφού του έχει επιβληθεί πρόστιμο, μάλιστα είχε κατατεθεί και ένσταση προς το Δήμο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Δήμος την απέρριψε και συνέχισε την δημοπρασία κανονικά. Εν γνώσι όλων των παρόντων λοιπόν συμμετείχε ο συγκεκριμένος ιδιώτης και κατάφερε κιόλας να κερδίσει ένα κομμάτι μπροστά από επιχείρηση άλλου ιδιώτη. Είχαμε γράψει στο τότε ρεπορτάζ ότι :

«Έγινε σαφές σε όλους ότι η παραλία θα βρίσκεται φέτος υπό αυστηρή επιτήρηση όπως επίσης ότι οι προσωπικές κόντρες μεταξύ όλων δεν ωφελούν τελικά κανέναν.» Επίσης ότι: «Μετά από ένα αρκετά έντονο «δημοπρασιακό σήριαλ» έγινε ένα πρώτο βήμα να μπει μια τάξη σε μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, ας ελπίσουμε ότι όλοι θα τηρήσουν τα όσα συμφωνήθηκαν.» Μάλλον βιαστήκαμε και η αισιοδοξία μας ήταν λάθος, η παραλία βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επικρατεί ένα απίστευτο χάος, όλοι μάχονται με όλους, καταγγελίες, αστυνομίες και αυτόφωρα είναι σε καθημερινή διάταξη. Δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες παρά μόνο ότι είμαστε στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής σαιζόν και ακόμα δεν κατέστη εφικτό να μπει αυτή η πολυαναμενόμενη τάξη στο Κάθισμα, να συμφωνηθούν και να τηρηθούν οι διαδικασίες. Καθημερινά παραβιάζονται τα όρια στα οποία πρέπει οι δικαιούχοι να τοποθετούν τα ομπρελοκαθίσματα. Είτε από λάθος, είτε από παράλειψη, είτε γιατί ενδεχομένως αυτό το χάος βολεύει κάποιους! Η όλη ιστορία έχει εξελιχθεί σε φάρσα, από την μια ξοδεύουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να προσελκύσουμε τουρίστες και όταν φθάνουν στις παραλίες μας τους καλωσορίζουμε με καταστάσεις όπως αυτές που εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους στο Κάθισμα. Την κτηματική να κάνει έλεγχο όπου και σε όποιον βρει και την αστυνομία να μετράει ομπρέλες! Και τώρα; Ποιός θα εισπράξει από τη δημοφιλέστερη παραλία της Λευκάδας; Θα πρέπει να δοθούν τα χρήματα πίσω; Θα γίνει νέα δημοπράτηση; Και με ποιούς όρους; Ή μήπως θα τα βρούμε πάλι κάπου στη μέση; Και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη τελικά για την όλη κατάσταση και την άδοξη εξέλιξη της; Γιατί αν μη τι άλλο ευθύνες υπάρχουν και θα πρέπει να αποδοθούν προς πάσα υπεύθυνο με μικρότερη η μεγαλύτερη ευθύνη!

Τελικά πρέπει να είμαστε όλοι επιφυλακτικοί και να μην κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις γιατί μάλλον θα τις βρούμε μπροστά μας. Όπως εμείς για παράδειγμα που είχαμε έναν ενθουσιασμό ότι φέτος κάναμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τελικά όπως φαίνεται είμαστε μίλια μακριά από το να μπει μια τάξη στην παραλία του Καθίσματος. Αντιθέτως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί! Ας κάνουμε όμως και μια ευχή, το μόνο που είναι δωρεάν…… Ότι τελευταία στιγμή θα επικρατήσουν η ηρεμία και η λογική και θα βρεθεί μια λύση, όπως πάντα προσωρινή.

Γιατί οι χαμένοι της υπόθεσης θα είμαστε ΟΛΟΙ!!

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΘα στηρίξει το Νοσοκομείο Λευκάδας ο αν. Υπ. Υγείας ;
Επόμενο άρθροΔωρεάν εισιτήρια για την συναυλία των Κατσιμιχαίων στην Λευκάδα