Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Συμφωνία για νέα κυβέρνηση

Συμφωνία για νέα κυβέρνηση

0
Proedriko-GAP-Samaras-Papoulias

Proedriko-GAP-Samaras-Papoulias

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο προεδρικό μέγαρο, με παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά. Σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας, έκανε γνωστό ότι συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Όπως έγινε γνωστό, στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα έχει συμμετοχή ο κ. Παπανδρέου, ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών για να προσδιοριστούν τα άμεσα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση της πολιτική συμφωνίας, καθώς και να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Επίσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί και συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του κ. Παπούλια. Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Aλέκα Παπαρήγα, δεν θα πάει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, θεωρώντας ότι η συμφωνία των δύο κομμάτων στοχεύει στην προώθηση των επιλογών της τρόικας και θα οδηγήσει σε νέα μέτρα εναντίον των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει γίνει γνωστό, θα προσέλθει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για να πει, παρόντων και των υπολοίπων αρχηγών, ότι η εξέλιξη είναι οριακή ως προς τη συνταγματικότητά της, αφού δεν προήλθε το νέο κυβερνητικό σχήμα από κάλπες. Επίσης αναμένεται να τεθεί το θέμα της δυσαρμονίας της Βουλής, με τους κοινωνικούς συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας

“Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων”.

Νυχτερινή σύσκεψη

Αργά το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να γίνει συνάντηση στελεχών των δύο κομμάτων (Βενιζέλος, Σαχινίδης, Οικονόμου, από το ΠΑΣΟΚ), με στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. (Σταϊκούρας, Σταμάτης), όπου αναμένεται να συζητήσουν τεχνικά χαρακτηριστικά για τα βήματα της νέας κυβέρνησης, ώστε να προωθηθούν οι συμφωνίες που έχουν προκύψει στις Βρυξέλλες. Από τα βήματα αυτά θα προσδιοριστεί και ο χρόνος των εκλογών.

Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

Πηγή : http://www.ert.gr

 

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα σήμερα στη Δ΄ Εθνική με τον αγώνα του Οδυσσέα
Επόμενο άρθροΌλα στον αέρα