Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η Ιωάννα Κολυβά – Πρωταθλήτρια Ελλάδας

Η Ιωάννα Κολυβά – Πρωταθλήτρια Ελλάδας

0

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία κοριτσιών κάτω των 8 ετών, στους πανελλήνιους σκακιστικούς αγώνες αναδείχθηκε η Λευκαδίτισσα Ιωάννα Κολυβά.

Η Ιωάννα Κολυβά είναι η φετινή πρωταθλήτρια στην κατηγορία της, αφού τερμάτισε μόνη πρώτη με 6.0/7, ενώ η Ιωάννα Μαθιουλάκη κατέκτησε τη δεύτερη θέση σημειώνοντας 5.5β σε 7 αγώνες. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν με 5.0β η Ευγενία Τσιβελεκίδου και η Γεωργία Τσιμπάνη, με την Τσιβελεκίδου να υπερτερεί στα κριτήρια και να τερματίζει τελικά τρίτη αφήνοντας την Τσιμπάνη στην 4η θέση. Τέλος, μετά την άρση της ισοβαθμίας, στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα βρίσκονται με 4.0β η Αγγελική Ισάρη και η Κυριακή Καλύβα.  

Η Ιωάννα η οποία έχει καταγωγή από την Λευκάδα, είναι 8 ετών και φέτος τελείωσε τη δευτέρα δημοτικού. Ξεκίνησε να ασχολείται με το σκάκι εδώ και δύο χρόνια περίπου. Είναι μέλος στον σκακιστικό σύλλογο “Φυσιολάτρης Νίκαιας” και όλα τα μέλη του συλλόγου είναι περήφανα για τις διακρίσεις της μικρής Ιωάννας.

Οι διακρίσεις της στο σκάκι είναι:

Πρωταθλήτρια Πειραιά 2009 στο σχολικό πρωτάθλημα Πειραιά α δημοτικού.
2 θέση στην πρώτη δημοτικού σχολικό πρωτάθλημα Αττικής 2009.
Νεανικά Αττικής 2009 κορίτσια κάτω των 8 7η θέση.
Νεανικά Αττικής 2010 κορίτσια κάτω των 8  6η θέση.
Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα 2010 κατηγορία open (α , β, γ δημοτικού) 1ο κορίτσι.
Πανελλήνια Ατομικά πρωταθλήματα Παίδων κορασίδων 2010 κορίτσια κάτω των 8 πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Eπίσης εκτός από καλή σκακίστρια αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι και άριστη μαθήτρια. Ευχόμαστε στην Ιωάννα να είναι πάντα καλά και να έχει πάντα επιτυχίες στην ζωή της.

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες  είναι από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

Προηγούμενο άρθροΚάτω από τη βάση ένας στους τρεις υποψήφιους
Επόμενο άρθροΗμερίδα της Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής