Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα O Κώστας Δρακονταειδής στον Prisma 95,1

O Κώστας Δρακονταειδής στον Prisma 95,1

0
kostas-drakontaeidis

kostas-drakontaeidis

Μερικά από τα ονόματα που κυκλοφορούν, είναι υλικά πολιτικής κατεδάφισης.

Στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για την Λευκάδα», φιλοξενήθηκε το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον Επικεφαλής Κώστα Δρακονταειδή.

Ο κύριος Δρακονταειδής σχολίασε το κακό κλίμα που επικρατεί στην χώρα, λέγοντας ότι διακρίνει μια έντονη απογοήτευση στον κόσμο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα διαπιστώνει μια αλλαγή, καθώς είναι έκδηλη μια αίσθηση ελπίδας, μια αίσθηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην χώρα μας.

Όσον αφορά το έντονο παρασκήνιο των υποψηφιοτήτων και όλα όσα ακούγονται κατά καιρούς, δήλωσε, ότι ο καθένας κάνει την επιλογή του, αν θέλει να κινείται στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο, λέγοντας ότι είναι συνηθισμένο για αρκετούς μελλοντικούς ή εν δυνάμει ασχολούμενους με την Αυτοδιοίκηση να ασχολούνται με το Παρασκήνιο, «άλλωστε έρχονται από το παρελθόν και έχουν μάθει να ασχολούνται με όρους παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παράταξη του ωστόσο, όπως ανέφερε επιλέγει να είναι στο προσκήνιο να λένε όλοι ελεύθερα τις σκέψεις και τις ιδέες τους, δίχως υπόγειες συμφωνίες και διεργασίες, κάτι που δεν αφορά την κοινωνία, που θέλει τον τόπο, αλλά και την πατρίδα της καλύτερη.

Ο ίδιος μάλιστα τους παρότρυνε φιλικά αν θέλουν να «παίξουν» στο παιχνίδι της Αυτοδιοίκησης να το κάνουν με καθαρούς όρους.

Όσον αφορά την τάση όλοι οι υποψήφιοι να επιλέγουν να κατέβουν ως ανεξάρτητοι, ανέφερε ότι για να δηλώνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να είσαι ανεξάρτητος από τα όποια συμφέροντα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, οικονομικά, πολιτικά ή κομματικά.

‘Ένα άλλο κριτήριο που τον κάνει πραγματικά ανεξάρτητο υποψήφιο, είναι να έχει δείξει από την στάση ζωής του, αν μπορεί να συγκρουστεί με την οποιαδήποτε κυβέρνηση, ακόμα και αν είναι φιλικά προσκείμενος μαζί της.

Επίσης έχει σημασία το ψηφοδέλτιο που πας να συγκροτήσεις, καθώς ο επικεφαλής δεν είναι το παν και αναρωτήθηκε αν και αυτοί θα είναι ανεξάρτητοι από συμφέροντα.

Ο κύριος Δρακονταειδής ωστόσο δήλωσε με νόημα: «Με κατεδαφιστέα υλικά ,δεν χτίζεται το καινούριο», για να συμπληρώσει ότι μερικά από τα ονόματα που κυκλοφορούν ως εν δυνάμει υποψήφιοι, είναι υλικά πολιτικής κατεδάφισης. «Αρκετοί μάλιστα από αυτούς έχουν τεράστια ευθύνη που έφτασαν εδώ όχι την Λευκάδα, αλλά την ίδια την πατρίδα τους και οφείλουν να απολογηθούν στους πολίτες και να απαντήσουν με σαφήνεια, πως σκέφτονται, αυτό που ήδη έχουν κάνει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο να το μεταφέρουν σε τοπικό».

Όσον αφορά την απόφαση του Δημάρχου Κώστα Αραβανή να μην κατέβει και πάλι υποψήφιος, είπε ότι η απόφαση του τον εξέπληξε, καθώς γνωρίζοντας τον ως προσωπικότητα, παραδέχτηκε πως δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά αν «χάρηκε» με την απόσυρση του και αν ένιωσε πολιτική ανακούφιση, απάντησε αρνητικά, γιατί θεωρεί ότι οι όποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι, καθώς ο καθένας θα έχει την δική του δυναμική.

Στην δίωρη συνέντευξη του ο κύριος Δρακονταειδής μίλησε για όλα τα θέματα και τις προκλήσεις που θα κληθεί η Νέα Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει και ξεκαθάρισε την θέση της παράταξης του σε θέματα όπως το Δίκτυο Ύδρευσης, τον Τουρισμό, τα μεγάλα έργα και άλλα πολλά.

Τέλος εξήγησε ότι τις ιδέες , απόψεις και προτάσεις η παράταξη του θα τις διατυπώσει στην κοινωνία , θα αντιπαρατεθούν μέχρι αηδίας με τους «αντιπάλους», αλλά με χτυπήματα πάνω από την μέση.

«Η τακτική χτυπημάτων κάτω από την μέση που ορισμένοι ήδη έχουν ξεκινήσει, αφενός μεν είναι έξω από την δική τους λογική, αλλά τους συμβούλεψε φιλικά ότι θα τους γυρίσει μπούμερανκγ.», ανέφερε.

Τέλος υπογράμμισε ότι ως πολίτες, ανάμεσα στις όλες υποχρεώσεις μας, έχουμε υποχρέωση να σώσουμε τα όνειρα μας, για να μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα στις επόμενες γενιές και σε αυτό όλοι έχουμε τεράστια ευθύνη.

Πηγή: Prisma 95,1

Προηγούμενο άρθροΠροσφορά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Επόμενο άρθροΕτήσιος χορός των Συλλόγων της Νικιάνας