Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Κλείνει το Κ.Π.Ε. Σφακιωτών

Κλείνει το Κ.Π.Ε. Σφακιωτών

0

Κλείνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών

Την Παρασκευή 22-7-2011  με την υπ΄αριθμ΄ Αρ.Πρωτ. 83688/Γ7 απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας / Διεύθυνση Σ.Ε.Π.Ε.Δ. ,ανέστειλε την λειτουργία 10 Κέντρων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων και του ΚΠΕ Σφακιωτών χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή του.

Δε γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της απόφασης αλλά αυτό  που γνωρίζουμε είναι τα ΚΠΕ  και το ΚΠΕ Σφακιωτών ειδικότερα αποτελεί μια δομή που προωθεί αυτά που ευαγγελίζεται το υπουργείο για το «Νέο Σχολείο» υποστηρίζει την «Πράσινη ανάπτυξη»  και συμβάλει στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Στα δύο μόλις χρόνια λειτουργίας του το ΚΠΕ Σφακιωτών έχει υλοποιήσει πολλά προγράμματα για μαθητές και δράσεις που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση  των κατοίκων σε θέματα αειφορίας. Ημερίδες, συνεργασίες με φορείς, σεμινάρια, τοπικές, εθνικές και διεθνείς δράσεις, εκδηλώσεις, προγράμματα και άλλες δραστηριότητες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία.

Όλες οι δραστηριότητες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ. Αποτελούν σημαντική ανάσα ζωής για την ορεινή Λευκάδα και μάλιστα τη χειμερινή περίοδο.

Το πλήγμα για τα σχολεία και την περιβαλλοντική εκπαίδευση θα είναι μεγάλο, όπως επίσης και για τον τόπο.

Εμείς στη Λευκάδα πρέπει να αντιδράσουμε σύσσωμοι και να ανατρέψουμε αυτήν την απόφαση.



Ακολουθεί η απόφαση του Υπουργείου

ΘΕΜΑ:  «Πλήρωση κενών θέσεων Υπευθύνων και Μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ.Π.Ε.»

 

Έχοντας υπόψη:

  1. Το νόμο 1892/90(ΦΕΚ 101 τ.Α΄) άρθρο 111 παρ.13 περί Ίδρυσης Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
  2. Το νόμο 2986/2002 (ΦΕΚ 24 τ. Α΄/13-2-2002) άρθρο 8 παρ.2 περί οργανωτικών θεμάτων υπηρεσιών και σχολικών μονάδων.
  3. Την υπ’ αριθμ. Υ274 Απόφαση (ΦΕΚ. 1595/τΒ΄/1-10-2010) με θέμα « Καθορισμός αρμοδιοτήτων της Αναπληρωτού Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φωτεινής Γεννηματά»
  4. Την Υπουργική Απόφαση με Α.Π. 83688/Γ7/22-07-2011, με θέμα:  «Διαδικασίες στελέχωσης και καθήκοντα των εκπαιδευτικών των ΚΠΕ».
  5. Το γεγονός ότι στις 31- 8- 2011 λήγουν οι θητείες όλων των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
  1. Την πλήρωση των θέσεων Υπευθύνων Κ.Π.Ε. και των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας (Π.Ο.) των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας σύμφωνα με την με Α.Π. 83688/Γ7/22-07-2011 Υπουργική απόφαση περί στελέχωσης των ΚΠΕ. Σε περιφερειακές ενότητες όπου υφίστανται παραπάνω από μία δομές  ΚΠΕ, θα στελεχωθούν με μία Παιδαγωγική Ομάδα των τεσσάρων μελών και έναν Υπεύθυνο για όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Η έδρα λειτουργίας της Παιδαγωγικής Ομάδας θα ορίζεται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η στελέχωση θα γίνει σύμφωνα με τον πίνακα του παραρτήματος:
  2.  
  1. Την αναστολή της λειτουργίας λόγω οργανωτικών αδυναμιών των ΚΠΕ Βιστωνίδας Ξάνθης, Ποροϊων Σερρών, Βάμου Χανίων, Πεταλουδών Ρόδου, Σικυωνιών Κορινθίας, Βαθέως Σάμου, Ιθάκης Κεφαλληνίας, Σφακιωτών Λευκάδος, Φιλιατών Θεσπρωτίας, Φιλιπιάδος Πρεβέζης.
  1. Το ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου παύει να είναι Συντονιστικό και συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή ΚΠΕ (ΣΕΠΚΕ) Αττικής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Η αίτηση, συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά, πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 4/8/11 στην τοπική Δ/νση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός και να απευθύνεται προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει/ανήκουν το/τα Κ.Π.Ε. όπου επιθυμεί να αποσπαστεί. Κάθε εκπαιδευτικός έχει δικαίωμα υποβολής αιτήσεων σε έως και δύο Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως αριθμού Κ.Π.Ε.. Στην αίτηση θα πρέπει να δηλώνεται η σειρά προτίμησης των Κ.Π.Ε. καθώς και το είδος της θέσης (Υπευθύνου, Αναπληρωτή Υπευθύνου,  Μέλους Π.Ο. του Κ.Π.Ε.) την οποία επιθυμεί. Κατατίθεται μία αίτηση ανά Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.

Mε το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και το αργότερο έως τρεις εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη αυτής, οι τοπικές Δ/νσεις Εκπαίδευσης οφείλουν να διαβιβάσουν τις αιτήσεις προς τις αντίστοιχες Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης  έως  9/8/11 .

Τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. θα καταρτίσουν πίνακες επιλογής με βάση τους οποίους οι Περιφερειακοί Διευθυντές θα ορίσουν με Απόφασή τους τον Υπεύθυνο, και τα μέλη της Π.Ο. κάθε Κ.Π.Ε  έως  17/8/11. Οι επιλογές και τοποθετήσεις θα γίνουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην προαναφερθείσα Υ.Α. περί στελέχωσης των ΚΠΕ.

Μετά την ανάρτηση των πινάκων και σε διάστημα τριών (3 )ημερών μπορούν να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις από τους υποψηφίους έως  22/8/11 .

Οι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης οφείλουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μέχρι 26/8/11 και να ανακοινώσουν το αποτέλεσμα στους ενδιαφερόμενους, στις υπηρεσίες τους και στη Διεύθυνση Σ.Ε.Π.Ε.Δ του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. μέχρι τις  29/8/11.

Η απόσπαση ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2011 και λήγει την 31 Αυγούστου 2015.

Ο χρόνος θητείας στις ανωτέρω θέσεις λαμβάνεται υπόψη για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης, λογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας στην οργανική θέση και η υπηρεσία προσμετράται ως διδακτική. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τις μονάδες συνθηκών διαβίωσης της πλησιέστερης σχολικής μονάδας προς το ΚΠΕ στο οποίο επιλέγονται  να  υπηρετήσουν .

 

Προηγούμενο άρθροΑπελευθέρωση άγριων ζώων (Το βίντεο)
Επόμενο άρθροΤα ζώδια απο τη Ζαϊρα