Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Παρουσίαση LEADER Λευκάδας

Παρουσίαση LEADER Λευκάδας

0

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “IONION STAR” η παρουσίαση του τοπικού προγράμματος LEADER Λευκάδας από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Λευκάδος.

Έγινε αναφορά του ρολού και του έργου της Αναπτυξιακής στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Λευκάδας κατά τη Γ΄ Προγραμματική  Περίοδο καθώς και του ρόλου που καλείται να παίξει στη Δ΄ Προγραμματική Περίοδο με τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης Ο.Π.Α.Α.Χ. και LEADER.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER Λευκάδας κος Δουβίτσας Αντώνιος, ο συντονιστής του Προγράμματος και κεντρικός ομιλητής κος Μεσσήνης Φίλιππος και τα στελέχη της Εταιρείας κ. Καραβίας Γιάννης και κ. Ροντογίαννης Νικόλαος παρουσίασαν το Πρόγραμμα LEADER, τις δράσεις, τη δημόσια δαπάνη και τα χρηματοδοτικά όρια των υπομέτρων και απάντησαν στις ερωτήσεις τόσο των μελετητών όσο και των υποψήφιων επενδυτών.

Κεντρικό σημείο της παρουσίασης, εκτός από την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού, υπήρξε η αναφορά του κ. Φίλιππου Μεσσήνη και των στελεχών της Αναπτυξιακής, στην οποία και συμφώνησε και ο πρόεδρος της Ε.Δ.Π. LEADER Λευκάδας, για δημόσια διαβούλευση της αξιολόγησης των πιθανών ενστάσεων, που θα δίνει το δικαίωμα για πλήρη και αντικειμενική επιλογή των δικαιούχων.

Παρευρέθη και ο κος Ξενοφώντας Βεργίνης με τους δημοτικούς του συμβούλους ο οποίος αφού αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο για τη απόκτηση του Προγράμματος LEADER, στη συνέχεια  δήλωσε χαρούμενος για την πορεία και το έργο της Αναπτυξιακής Εταιρείας με την υλοποίηση του Προγράμματος Ο.Π.Α.Α.Χ. αλλά και του LEADER σήμερα. Το μόνο πρόγραμμα, τόνισε, που δεν υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2000-2006 ήταν το προηγούμενο LEADER  για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, συμπλήρωσε.

Προηγούμενο άρθροΑπαξίωση ή καταξίωση του περιφερειακού συμβουλίου;
Επόμενο άρθροΈνταση στην Βασιλική για το πυρηνελαιουργείο