Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Περιπέτεια στη θάλασσα για 6 αλλοδαπούς στη Λευκάδα

Περιπέτεια στη θάλασσα για 6 αλλοδαπούς στη Λευκάδα

0
limeniko

limeniko

Δελτία τύπου των Λιμενικών Αρχών.

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, ότι 67χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΧΡΙΣΤΙΝΑ” Ν.Λ. 122 το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή”ΦΟΡΜΙΚΟΥΛΑ” Λευκάδας, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Άμεσα στο σημείο, κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στο οποίο επέβαινε και ιδιώτης ιατρός,παραλαμβάνοντας τον 67χρονο και μεταφέροντας τον στο λιμένα Νυδρίου από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες (20.8), η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “NEPTUS” σημαίας Βελγίου, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε αβαθή, νότια της εισόδου του δίαυλου Λευκάδας.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και τα Α/Κ “ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ” Σ.Λ. 171 και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Λ. 275. Η αποκόλληση του “NEPTUS” δεν κατέστη δυνατή, ενώ οι προσπάθειες πρόκειται να συνεχιστούν πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή του Ρ/Κ “ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥ” Ν.Χ. 390.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για περιστατικό προσάραξης της λέμβου “MD 455” σε βραχώδη ακτή της περιοχής “ΠΕΥΚΟΥΛΙΑ” ν. Λευκάδας, με έναν και μοναδικό επιβαίνων.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι η εν λόγω λέμβος είχε προσαράξει σε βράχο πλησίον της ακτής, ενώ ο 52χρονος αλλοδαπός επιβαίνων είχε τραυματιστεί ελαφρά κατά την προσπάθειά του να αποβιβαστεί στη ξηρά.

Ο 52χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λευκάδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών από όπου και εξήλθε, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Θ. Γαλιατσάτου στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΣΙΝ
Επόμενο άρθροTo TripAdvisor “ψηφίζει” Πόρτο Κατσίκι