Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Στη Λυγιά Λευκάδας σκότωσαν γάτα με κλωτσιές

Στη Λυγιά Λευκάδας σκότωσαν γάτα με κλωτσιές

0
DSC01797 resize

DSC01797 resize

Ενώ έτρωγε αμέριμνη χόρτα! (Σκληρές φωτογραφίες)

Το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου η πρόεδρος του σωματείου ζωόφιλων Λευκάδας, κα Α. Μακρυγιώργου, μαζί με άλλους δύο εθελοντές, βρήκαμε σκοτωμένη στο χωριό Λυγιά και πιο συγκεκριμένα στο μικρό δρομάκι που οδηγεί σε συγκρότημα κατοικιών και στο ξενοδοχείο «Θαλερό», το οποίο δεν είναι σε λειτουργία αυτή την εποχή, μία γάτα γκρίζου χρώματος.

Η γάτα ήταν κάτω από την φροντίδα του σωματείου από όταν γεννήθηκε. Ήταν 7 χρόνων, στειρωμένη, εξαιρετικά φιλική και διακριτική. Την παρέα της απολάμβαναν κάτοικοι των κοντινών σπιτιών, επιτρέποντάς της να ξαπλώνει ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Ποτέ δεν πλησίαζε στον κεντρικό δρόμο και δεν ενοχλούσε κανέναν.

Το σημείο που βρέθηκε (δίπλα στον δρόμο) αλλά και η κατάσταση του πτώματος (δεν είχε κανένα ίχνος τροχαίου ατυχήματος ή δηλητηρίασης) μας έβαλε σε σκέψεις. Το πιο περίεργο όμως ήταν οτι το στόμα της ήταν σφιγμένο και ανάμεσα στα δόντια ήταν σφηνωμένη μία μπουκιά φρέσκο αμάσητο χόρτο – γκαζόν.

Προσκομίσαμε το πτώμα στον κτηνίατρο. Σύντομα διαπιστώθηκε ο τρόπος θανάτωσής της. Μετά από εξέταση, αλλά κυρίως κοιτάζοντας την ακτινογραφία, σοκαρισμένοι όλοι, ακούμε τον κτηνίατρο να λέει :
«η γάτα σκοτώθηκε με δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά, ενώ έτρωγε χόρτα». Βάσει της γνωμάτευσης, «υπάρχει εκτεταμένη ρήξη του κοιλιακού τοιχώματος και έξοδος τμήματος του εντέρου από αυτό το τμήμα» .
Η ώρα θανάτου είναι μεταξυ 8 και 9 πμ

Το στόμα της γάτας σφίχτηκε δυνατά, από τον φρικτό πόνο, πριν καλά καλά μασήσει το χόρτο που μόλις είχε δαγκώσει, όταν δέχτηκε την κλωτσιά στην κοιλιά. Ενδεχομένως αυτή να ήταν η μοιραία κλωτσιά, παρ’όλ’αυτά, το ανθρωπόμορφο κτήνος, συνέχισε να την κλωτσάει, με αποτέλεσμα να σπάσει δόντι.

Το σημείο που βρήκαμε την γάτα, μέρος όπου πουθενά τριγύρω δεν υπάρχουν παρόμοια χόρτα, δείχνει οτι ο δράστης θέλησε είτε να μεταφέρει την γάτα στα σκουπίδια,αλλά δεν πρόλαβε λόγω πιθανής ξαφνικής εμφάνισης περαστικών, είτε γιατί προσπάθησε να μας παραπλανήσει, έτσι ώστε να πιστέψουμε οτι η γάτα σκοτώθηκε στον δρόμο. Αυτά τα χόρτα φύονται τριγύρω από το ξενοδοχείο και ανάμεσα απο τα σπίτια, σε απόσταση το λιγότερο 20 μέτρων μακρύτερα του σημείου εύρεσης του πτώματος. Ο δολοφόνος είναι μεταξύ αυτών που βρέθηκαν περίπου στις 8.00 – 8.30 πμ σε αυτά τα σημεία.

Προσπαθώντας να συλλέξουμε στοιχεία, μιλώντας με όσους βρίσκονταν τριγύρω, κατοίκους των διαμερισμάτων αλλά και εργάτες οι οποιοι δούλευαν στο ξενοδοχείο από το πρωί, βγάλαμε το συμπέρασμα, οτι κάποιοι , κάτι γνωρίζουν αλλά φοβούνται να μιλήσουν.

Έχουν πολύ σοβαρό λόγο να φοβούνται, έναν τόσο βίαιο άνθρωπο, ο οποίος ζει ανάμεσά τους.

Τους καλούμε να ξεπεράσουν τον αρχικό τους φόβο. Ένας εγκληματίας ελεύθερος, είναι επικίνδυνος ανά πάσα στιγμή, όχι μόνον για γάτες και σκύλους.

Η σφοδρότητα των απρόκλητων χτυπημάτων σε ένα τόσο αθώο και αμέριμνο ζώο δείχνει εξαιρετικά ασυγκράτητα βίαιο χαρακτήρα. Ας σκεφτούν λοιπόν την ακεραιότητα των ίδιων των παιδιών τους και ας μας βοηθήσουν στην έρευνά μας.

Τηλ. Επικοινωνίας : 6978695200

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

010420137005 resize

010420137007 resize

DSC01354 resize

Προηγούμενο άρθροΚαθαρίζουμε την Ελλάδα μέσα σε μία μέρα!
Επόμενο άρθροΓάμος: Το μυστήριο της αγάπης