Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Έφυγαν οι μετανάστες από την Λευκάδα.

Έφυγαν οι μετανάστες από την Λευκάδα.

0

Χθες στις 15:30 έκλεισε το κεφάλαιο με τους λαθρομετανάστες στην Λευκάδα.

Αρχικά ειχε ανακοινωθεί ότι θα έφευγαν παρασκευή στις 13:30, υπήρξε όμως καθυστέρηση, περίπου δυο ώρες, από πλευρά της αστυνομίας που ειχε να κάνει με την ολοκλήρωση των χαρτιών απελάσεως.

Μετά την παραλαβή των χαρτιών, οι άνθρωποι μετέβησαν στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό την Αθηνά, ενώ μια κλούβα μετέφερε τα 14 ασυνόδευτα ανήλικα στο κέντρο υποδοχής ανηλίκων στην Κόνιτσα.

Από εκεί και ύστερα είναι ελεύθεροι να φύγουν για οπουδήποτε αποφασίσουν οι ίδιοι. Ας μου επιτραπεί ένα προσωπικό σχόλιο όσον αφόρα την καθυστέρηση της αστυνομίας.

Η αντιδήμαρχος Λευκάδας κύρια Ζωή Σκιαδά μαζί με τις γυναίκες του «Βοήθεια στο σπίτι», οι οδηγοί του ΚΤΕΛ και όλοι όσοι βρισκόταν στον χώρο περίμεναν υπομονετικά μεχρι να έρθει η αστυνομία στο ξενοδοχείο να μοιραστούν τα χαρτιά για να μπορούν να φύγουν οι λαθρομετανάστες.

Λίγο «απότομη» θα χαρακτήριζα την συμπεριφορά της αστυνομίας όταν προσήλθε στο χώρο απέναντι στην αντιδήμαρχο η οποία τις τελευταίες ήμερες έδωσε παράδειγμα προς μίμηση σχετικά με το πώς χειρίστηκε η ιδία, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν, αυτή την ανθρώπινη τραγωδία. Ο Δήμος προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση ανέλαβε να μεταφέρει τον κόσμο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ εκτός Λευκάδας.

Να ενημερώσουμε όμως ότι είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας να μεταφέρουν τους μετανάστες και όχι του Δήμου.

Κλείνοντας θέλω και οφείλουμε όλοι να πούμε άλλη μια φορά συγχαρητήρια στις γυναίκες του «Βοήθεια στο σπίτι» οι οποίες αφοσιώθηκαν και φρόντισαν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Δεν έκαναν το καθήκον τους, έκαναν πολύ παραπάνω και αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε!!

Όπως μου είπε και ένας συνάδελφους από την Αθήνα αυτό που συνέβη με τους λαθρομετανάστες στην Λευκάδα δεν έχει ξαναγίνει πουθενα!!!

Για τους μεν τελειώνει η ιστορία εδώ, για τους δε ξεκινά ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή πάλι από την αρχη…….

Ρεπορτάζ/Φώτος : Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθροΑποκριάτικος χορός του Ορφέα
Επόμενο άρθροΔημοτική βραδιά την Κυριακή στο Χάραμα