Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νέο ΔΣ στην ΕΤΙΝ

Νέο ΔΣ στην ΕΤΙΝ

0

Συνέλευση της ΕΤΙΝ

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Ορισμός νέου Δ.Σ. στην ΕΤΙΝ – Διευθύνων Σύμβουλος ο Αντώνης Δουβίτσας

 

   Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια γενική συνέλευση της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων με θέματα ημερήσιας διάταξης την υποβολή εκθέσεων διαχείρισης του Δ.Σ. και των ελεγκτών της εταιρείας για τη λήξασα εταιρική σχέση και την έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων αυτής της περιόδου.

Νέο Δ.Σ.

   Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας εξέλεξε το νέο Δ.Σ. που το απαρτίζουν οι:

Σπυρίδων Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, στη θέση του Προέδρου της ΕΤΙΝ.

Διονύσιος Μυλωνάς, Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Αντιπρόεδρος για το πρώτο έτος, καθώς τη θέση αυτή θα λάβουν διαδοχικά οι Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι οι:

Γιώργος Χονδρογιάννης, Γιάννης Τρεπεκλής, Κώστας Κιτσάκης, Γιώργος Ζούπας, Βασίλης Κοντός, Δημήτρης Χαρίτος, Αντώνης Δουβίτσας, Κώστας Αραβανής, Γιάννης Λιβιτσάνος, Σπύρος Γαλιατσάτος, Αλέξανδρος Παρίσης, Ανδρέας Παντελιός, Στέλιος Μποζίκης, Δημήτρης Γαργαλέας και Χριστίνα Τετράδη.

Διευθύνων Σύμβουλος ο Αντώνης Δουβίτσας

 

   Μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΤΙΝ ορίστηκε ο Αντώνης Δουβίτσας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας.


Η ομιλία του Περιφερειάρχη κ.Σπύρου στην Γενική Συνέλευση

Παραρτήματα της ΕΤΙΝ σε όλα τα νησιά του Ιονίου

Σπύρος Σπύρου: Ώρα ευθύνης για όλους τους τουριστικούς φορείς

   Το νέο στίγμα της τουριστικής πολιτικής, μέσω της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων, έδωσε, μιλώντας χθες στη Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου.

Σημεία της ομιλίας του Περιφερειάρχη στη γ.σ. της ΕΤΙΝ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ΕΤΙΝ ιδρύθηκε το 2002 με μετόχους την Αυτοδιοίκηση  Α και Β βαθμού, τα Επιμελητήρια, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και Ιδιώτες Τουριστικούς Επιχειρηματίες των Ιονίων Νήσων, με κυρίαρχο στόχο τη στήριξη και υλοποίηση της Περιφερικής πολίτικης για την ανάπτυξη του τουρισμού, μέσα από μια δέσμη δράσεων που αναφέρεται στους σκοπούς της, όπως περιγράφονται στο καταστατικό της.

Στην πορεία του χρόνου δυστυχώς η ΕΤΙΝ υποβαθμίστηκε εξαιτίας συγκυριών που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν και λειτουργεί έως σήμερα υποτυπωδώς, μέσα από τη διοργάνωση κυρίως της συμμετοχής της Περιφέρειας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Η μόνη πηγή χρηματοδότησης της μέχρι σήμερα, προέρχεται από τα κονδύλια της Περιφέρειας.

Θεωρώ ότι το όραμα των ιδρυτών της όταν συνεστήθη η εταιρεία, ήταν μεγαλόπνοο. Στην ουσία όμως το όραμα αυτό δεν υποστηρίχτηκε και δεν μετουσιώθηκε σε πρακτικό αποτέλεσμα. Οι αίτιες είναι πολλές. Η πραγματικότητα παραμένει. Άλλωστε δεν είναι στις προθέσεις μου η παρελθοντολογία και δεν ωφελεί.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, συμπίπτει χρονικά με την ουσιαστική ανάληψη των καθηκόντων μου.

(ΑΝΑΛΥΣΗ)

Ως Ιόνιος, που αισθάνομαι από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου στη θέση του Περιφερειάρχη, έχω ως βασικό στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας Περιφερικής Στρατηγικής, που θα αγκαλιάζει όλα τα νησιά του Ιονίου και θα εδράζεται στην ουσιαστική συμμετοχή των Τουριστικών Φορέων σε αυτή.

Πιστεύω ότι ο τουρισμός πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρολό στην ανάπτυξη της Περιφέρειας . Η διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, απαιτεί θεσμικούς ανασχηματισμούς, απαιτεί συλλογική δουλειά, κόντρα σε ξεπερασμένες αντιλήψεις και εφησυχασμούς και δεν θα πραγματοποιηθεί με το πάτημα ενός διακόπτη.

Αυτή η νέα Περιφερική Τουριστική Στρατηγική, απαιτεί τη συνέργεια ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η μέχρι σήμερα τακτική να επιρρίπτουμε ευθύνες, προς τα πάνω ή δεξιά και αριστερά δεν ωφελεί και δεν παράγει αποτέλεσμα. Ενδεχομένως, να αποτελεί το άλλοθι των δικών μας πράξεων και παραλήψεων. Μακάρι η τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, να ήταν δουλειά κάποιου φωτισμένου ανθρώπου. Όμως, όσο και αν προσπαθήσουμε δεν θα τον βρούμε ποτέ, γιατί γνωρίζουμε καλά, ότι είναι μια ουτοπία.

Απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό και ουσιαστική συμμετοχή τους, για να κάνουμε τα βήματα που επιθυμούμε προς τα εμπρός, για να αναβαθμίσουμε τον τουρισμό μας και να καταστήσουμε ελκυστικότερο προορισμό τα Ιόνια Νησιά.  

Είναι γνωστό ότι οι αρμοδιότητες που επηρεάζουν την πορεία του τουριστικού προϊόντος, διαχέονται σε όλα τα Υπουργεία, την Αυτοδιοίκηση και τους Φορείς. Το τουριστικό προϊόν, επηρεάζεται από την συμπεριφορά στην υποδοχή των τουριστών στις πύλες εισόδου (αστυνομία, λιμενικό, ταξί κτλ.) μέχρι τους χώρους παραμονής (καθαριότητα, ηχορύπανση, πρόσφορα υπηρεσιών τουριστικών καταλυμάτων και εστίασης). Αυτά και πολλά αλλά, πως θα τα αλλάξουμε και πως θα τα διορθώσουμε, αν δεν συνεργαστούμε και δεν προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;

Υπάρχει ο εύκολος δρόμος και ο δρόμος της ευθύνης.

Τον πρώτο δρόμο θα ακολουθούν πάντα αυτοί που κρίνουν τους άλλους και δεν  κάνουν ποτέ αυτοκριτική.

Το δεύτερο τον επιλεγώ προσωπικά και από αύριο 1η Ιουλίου  που αναλαμβάνω ουσιαστικά τα καθήκοντα μου, σας καλώ να τον βαδίσουμε μαζί.

Η ΕΤΙΝ μπορεί να κλείσει τον κύκλο της σήμερα εδώ, ή να γίνει με τη συνεργασία ΟΛΩΝ ΜΑΣ ο εκτελεστικός βραχίονας της Περιφερικής Στρατηγικής μας για τον Τουρισμό. Σε ότι με αφορά, θα στηρίξω τη δεύτερη επιλογή. Αλλά θα συναποφασίσουμε και σεβαστώ την επιλογή της πλειοψηφίας.

Στις προθέσεις μου είναι:

–         Η ΕΤΙΝ να αναβαθμιστεί οργανωτικά και λειτουργικά

–         Να δημιουργήσει παραρτήματα σε όλα τα νησιά του Ιονίου 

–         Να υποστηριχτεί η λειτουργία της από τους φορείς του τουρισμού, σε κάθε Περιφερική Ενότητα, προκειμένου να υλοποιεί όλες τις δράσεις, που προβλέπονται από το καταστατικό της.

–         Να διαμορφώσει με την οικονομική συμμετοχή όλων μας, ένα αξιόλογο προϋπολογισμό για την υλοποίηση αυτών των δράσεων (πιθανή πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου).

–         Για τη συνδιαμόρφωση αυτής της νέας στρατηγικής για τον τουρισμό, προτείνω ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ, να προέρθει από πρόταση των τουριστικών φορέων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθώ αρωγός του έργου της, με όλες μου τις δυνάμεις. 

Προηγούμενο άρθροΚάθε Παρασκεύη θα λειτουργεί το Κτηματολόγιο στους Τσουκαλάδες
Επόμενο άρθροΠάταξη παράνομου στοιχηματισμού