Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νερό στα αδέσποτα και οχι στα τσίρκο

Νερό στα αδέσποτα και οχι στα τσίρκο

0

Δίπλα στα ζώα ο Δήμος Λευκάδας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                         LAWS

 

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 «ΒΑΛΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ»

«ΟΧΙ» ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ!

Ο Δήμος Λευκάδας,τους τελευταίους μήνες έχει κάνει σημαντικά βήματα για την προστασία των ζώων και την προαγωγή της ζωοφιλίας.

Σε συνεργασία με το σωματείο μας, τον Αύγουστο, γέμισε η πόλη της Λευκάδας, αλλά και πολλά, τουριστικά κυρίως, χωριά, με αφίσσες, οι οποίες τονίζουν την ανάγκη των ζώων για νερό και προτρέπουν τους κατοίκους να βάλουν δοχεία με φρέσκο νερό έξω από τις πόρτες τους. Παρατηρούμε, οτι η εκστρατεία αυτή είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και τα μπολάκια με το νερό πολλαπλασιάστηκαν.

Εκεί όμως που ο Δήμος έδωσε κυριολεκτικά «εξετάσεις» σε ευαισθητοποίηση, αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα, ήταν όταν την προηγούμενη εβδομάδα, επισκεύθηκε το νησί τσίρκο με ζώα. Πέρασε δε, τις εξετάσεις, με «άριστα».

Στην αρχή του καλοκαιριού, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο καταδικάζει τις κακοποιήσεις κατά των ζώων και απαγορεύει την λειτουργία τσίρκο με ζώα στην Λευκάδα. Όταν λοιπόν μάθαμε οτι πρόκειται να μας επισκευθεί τσίρκο, ήρθαμε επειγόντως σε επαφή με τον υπεύθυνο του Δήμου, αλλά και με τον ίδιο τον Δήμαρχο και μπήκε αμέσως σε εφαρμογή, επιχείρηση απομάκρυνσής του.

Μόλις οι νταλίκες του τσίρκο «Aquatico», πέρασαν την γέφυρα της Λευκάδας και ζήτησαν να κατασκηνώσουν σε μέρος δικαιοδοσίας του Δήμου, δεν τους χορηγήθηκε άδεια και με συνοδεία της δημοτικής αστυνομίας απομακρύνθηκαν από τον χώρο. Στην συνέχεια αναγκάστηκαν να μισθώσουν ιδιωτικό οικόπεδο και, αν και κατά τις πληροφορίες μας, από την  Κέρκυρα, όπου έδωσαν τις προηγούμενες παραστάσεις τους, οτι είχαν νούμερα με ζώα, στην Λευκάδα, δεν εμφανίστηκαν  επί σκηνής παρά μόνον κλόουν και ακροβάτες.

Αξίζουν συγχαρητήρια, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, ο υπεύθυνος για τα αδέσποτα κος Πεντεσπίτης, αλλά κυρίως ο Δήμαρχος κος Αραβανής, ο οποίος ασχολήθηκε προσωπικά, όχι μόνον γιατί έδρασαν γρήγορα και αποφασιστικά, αλλά κυρίως γιατί το  ψήφισμα κατά των τσίρκο με ζώα…

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας

[εδώ] Το ψήφισμα του Δήμου για τα ζώα

Προηγούμενο άρθροΘα πούμε το νερό νεράκι!!!
Επόμενο άρθροΑποτέλεσμα λαχειοφόρου