Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η ομιλία του Σπ.Μαργέλη για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Η ομιλία του Σπ.Μαργέλη για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

0

Οι βασικοί στόχοι της μεταρρύθμισης που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας

 

Δείτε την ομιλία του βουλευτή Σπύρου Μαργέλη στην Ολομέλεια της Βουλής στις 23/8/2011 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων». Με την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου που διέπει την τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ) στη χώρα μας. Οι βασικοί στόχοι της μεταρρύθμισης που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας είναι :

1. Η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου και Τ.Ε.Ι. από αναποτελεσματικές διαδικασίες και κάθε είδους στεγανά ή πελατειακές συμπεριφορές.

2. Η ουσιαστική διεύρυνση του αυτοδιοικήτου των πανεπιστημίων, με εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων της κεντρικής εξουσίας στα όργανα του κάθε Ιδρύματος.

3. Η σύνδεση των Ελληνικών Πανεπιστημίων με την κοινωνία και την οικονομία και η ενίσχυση της διεθνούς τους παρουσίας.

4. Η έμπρακτη στήριξη, με γενικά και ειδικά μέτρα του φοιτητή και της φοιτήτριας, να αποκτήσουν τα εφόδια γνώσης και τις ικανότητες που είναι απαραίτητες για ένα σχέδιο ζωής επιτυχίας και καταξίωσης.

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστική βραδια απο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι
Επόμενο άρθροΦυτοπλακτόν στη Λιμνοθάλασσα Κουτάβου Κεφαλονιάς