Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας Στάθης Βλάχος στον Prisma 95,1

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας Στάθης Βλάχος στον Prisma 95,1

0

stathis_vlachos

Παραλάβαμε μια άθλια κατάσταση-Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Τµήµατος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου και Περιβάλλοντος Στάθης Βλάχος ,μίλησε στον Prisma 95,1 για το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής Αρχής που είναι η καθαριότητα.

Ο κύριος Βλάχος ανέφερε ότι για μια σειρά λόγους η Λευκάδα βρίσκεται αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας στο θέμα της καθαριότητας, καθώς οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν φρόντισαν να δώσουν μια λύση σε αυτό το πρόβλημα με την δημιουργία ενός ΧΥΤΑ η κάποιου άλλου τρόπου διαχείρισης τους.
Ως νέα δημοτική αρχή βρήκαν μια κατάσταση που δεν παίρνει άλλο να συνεχίσει έτσι , καθώς ο χώρος που τα σκουπίδια ρίχνονται έχουν κορεστεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό αύριο… όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την Δημοτική Αρχή να είναι αισιόδοξη ότι σε δυο περίπου χρόνια με την Μονάδα Επεξεργασίας που θα φτιαχτεί το θέμα θα έχει λυθεί.

Ο κύριος Βλάχος ωστόσο επέρριψε ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης και στην θέληση του πολίτη να συνδράμει στην προσπάθεια του Δήμου για μια καθαρή πόλη, αν δεν βοηθήσουν οι πολίτες, ακόμα και με κίνητρα να μειώσουν την παραγωγή σκουπιδιών και να χρησιμοποιούν την ανακύκλωση, το πρόβλημα της καθαριότητας σε μια μικρή καθαριότητα θα παραμένει ως πρόβλημα, υπογράμμισε.

Οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν μια άλλη άποψη των πραγμάτων να καταργήσουν την λέξη άχρηστο και να εντάξουν την λέξη χρήσιμο, καθώς στην Ευρώπη τα άχρηστα σκουπίδια του πολίτη είναι μόλις 5 % με τα υπόλοιπα να είναι χρήσιμα να παράγουν ενέργεια για αυτό και μεγάλοι κολοσσοί καιροφυλακτούν να τα αναλάβουν με τον ίδιο να μην είναι σίγουρος αν πίσω από την απαράδεκτη κατάσταση που παρέλαβαν δεν καιροφυλακτεί κάποιος.

Πηγή: Prisma 95,1

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Δήμου Λευκάδας για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα
Επόμενο άρθροΑπάντηση Σ. Σκιαδαρέση στον Γ. Καλούδη για την άμμο της Λευκάδας