Αρχική Ειδήσεις Ο Αν. Στάμου στον Prisma: Το ΕΠΑΛ δεν έχει πρόβλημα εγκαταστάσεων, ούτε...

Ο Αν. Στάμου στον Prisma: Το ΕΠΑΛ δεν έχει πρόβλημα εγκαταστάσεων, ούτε χρηματοδότησης

0

katalipsi-epal-7-11-16

Η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Λευκάδας έχει ομαλοποιηθεί εντελώς και τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει κανονικά, ανέφερε στον Prisma 91,6 ο Διευθυντής Αναστάσιος Στάμου.

Όσον αφορά την αιχμηρή του επιστολή στο Mylefkada που προκάλεσε την αντίδραση τον μαθητών, ανέφερε ότι όταν πηγαίνεις το πρωί στο σχολείο και βλέπεις τις πόρτες κλειστές με αλυσίδες και με σκαρφαλωμένα στα κάγκελα θρανία και καρέκλες, απαγορεύοντας στους καθηγητές και στον Διευθυντή του σχολείου να μπουν μέσα αυτό είναι ένα πραξικόπημα, μια παράβαση ιεραρχίας εξουσίας.

Σκεφτείτε τώρα ενώ η πολιτεία έχει παραδώσει την εξουσία του σχολείου στο Διευθυντή,  ξαφνικά να την παίρνει ένα παιδί, το οποίο δεν γνωρίζει να την διαχειριστεί, με αποτέλεσμα στο σχολείο να γίνονται σκηνές ιλαροτραγωδίας, χαρακτηρίζοντας το άρθρο μια κραυγή απόγνωσης.

Όσον αφορά τα αιτήματα των μαθητών, αλλά όχι εκείνη η μειονότητα που δεν το σέβεται και έρχεται  που και που στα μαθήματα, καθώς δεν ενδιαφέρονται, ωστόσο υπάρχουν και κάποια παιδιά που είναι καλοί μαθητές οι οποίοι και τον προβλημάτισαν, λέγοντας ότι κατάλαβε πως είναι μια νεολαία που ήθελε κάτι να πει, να ξεσπάσει όπως ακριβώς και  ο ίδιος με το άρθρο που έγραψε, δείχνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά στην σχολική κοινότητα.

Για  την κατάσταση του ΕΠΑΛ υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αναφέρουν στην επιστολή δεν υφίστανται, καθώς το ΕΠΑΛ δεν έχει πρόβλημα εργαστηριακών εγκαταστάσεων, ούτε και χρηματοδότησης, η οποία και είναι επαρκέσταστη από τον Δήμο.

Επίσης δεν υπάρχουν προβλήματα με θέματα υγιεινής και καθαριότητας, καθώς υπάρχουν δυο καθαριότητες.

Όσον  αφορά το θέμα του εργαστηρίου Φυσικής-Χημείας είναι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συστεγάζεται  στο σχολείο το ΙΕΚ.

Πέρυσι ωστόσο στην επιτροπή παιδείας, πάρθηκε η απόφαση να βρεθεί άλλος τρόπος συστέγασης, καθώς έχουν καταλάβει μια αίθουσα για γραφείο τους την οποία και προορίζουν για εργαστήρια καθώς δεν υπάρχει άλλη.

Για  το μάθημα του σχεδίου και κατά πόσον πρέπει να διδάσκεται και στην πρώτη αλλά και δευτέρα, πράγματι έφυγε από την πρώτη, αλλά έγινε ορθώς καθώς δεν μπορεί ένας μαθητής που θα πάει σε μια άλλη ειδικότητα  να κάνει σχέδιο.

Το αν μπαίνει δεύτερος καθηγητής αυτό συμβαίνει όταν μια τάξη έχει από δεκαεπτά μαθητές και πάνω, κάτι που δεν συμβαίνει στο ΕΠΑΛ.

Όσον αφορά την θέρμανση δεν υπάρχει κανένα θέμα, απλώς ακόμα δεν έχει συμβεί να ανάψει καθώς κανείς μας δεν την έχει ανάψει ούτε στο σπίτι του ακόμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάληψη έγινε για να ξεσπάσουν οι μαθητές, να χαρούν λίγο την ελευθερίας τους, μέσα στο χώρο με χορούς, τραγούδια και σουβλάκια!

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΤο νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΈναρξη τμήματος γυμναστικής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλυχού-Γενίου “Θέαλος”