Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ολοκλήρωση ημιτελών έργων περιόδου 2000 – 2006 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ολοκλήρωση ημιτελών έργων περιόδου 2000 – 2006 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

0
https://www.mylefkada.gr/2012/january/pin_logo.png

 

Ημιτελή έργα στη Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 6 Φεβρουαρίου 2012

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

49100, Κέρκυρα

Τηλ: 26610 – 26523

Πληροφορίες: Βιβή Τρύφωνα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ολοκλήρωση ημιτελών έργων περιόδου 2000 – 2006 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, απέστειλε έγγραφο προς όλους τους φορείς των νησιών του Ιονίου οι οποίοι οφείλουν να ακολουθήσουν εγκύκλιο του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνου Μωραϊτη, που αφορά στην ολοκλήρωση των ημιτελών έργων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της περιόδου 2000 – 2006.

Στην εγκύκλιο, εκτός των άλλων, επισημαίνεται ότι τα ποσά Κοινοτική Συνδρομής των ημιτελών ή και μη λειτουργικών έργων που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας – για το Ε.Π. Ιονίων Νήσων καταληκτική ημερομηνία χωρίς δυνατότητα παράτασης είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2012 – θα ανακτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην περίπτωση αυτή τα αντίστοιχα ποσά αυτά θα καταλογιστούν στους Τελικούς Δικαιούχους των οποίων τα έργα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα.

Για να αποφευχθεί η εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή προοπτική και καθώς ο εναπομένων χρόνος είναι ελάχιστος, θα πρέπει η λειτουργική αποκατάσταση και το οριστικό κλείσιμο των ημιτελών έργων να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα κάθε τελικού δικαιούχου. Υπενθυμίζεται ότι για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται και καθίστανται λειτουργικά θα εκδίδεται από την αρμόδια Ε.Υ.Δ. «Απόφαση Επιβεβαίωσης Ολοκλήρωσης και Λειτουργίας του έργου».

 

Ποια έργα είναι ημιτελή δείτε εδώ

Προηγούμενο άρθροΑπεργία στις 7 του μήνα
Επόμενο άρθροΚαιρός για τρίο