Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Παράδειγμα προς μίμηση!

Παράδειγμα προς μίμηση!

0

Συγχαρητήρια στον Άγ.Νκήτα-Λευκάδας!

Πολλά χωριά της Λευκάδας ,αλλά και γειτονιές της πόλης, έχουν γίνει γνωστές πανελλαδικά, από τα περιστατικά βάναυσα κακοποιημένων ζώων. Ποιός δεν θυμάται τα Κολυβάτα (απαγχονισμένος σκύλος), τους Τσουκαλάδες (ασταμάτητες φόλες), την Νικιάνα (και πάλι φόλες, πυροβολημένο σκυλί), την πλατεία Φοίνικα (δεκάδες δηλητηριασμένα περιστέρια), την Βασιλική, το Καλαμίτσι, την Λυγιά, το κέντρο της πόλης κλπ…φόλες και πάλι φόλες….

Αυτήν την φορά όμως, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση, να αναφερθούμε σε ένα χωριό – υπόδειγμα πολιτισμού από ‘ο΄τι φαίνεται, ένα χωριό πανέμορφο και φιλόξενο, ένα χωριό που δεν έχει καταστρέψει την φυσική ομορφιά του, αλλά και δεν δέχεται στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης, να αποδεκατίσει με βάναυσο τρόπο τους τετράποδους κατοίκους του. Μιλάμε για τον αγαπημένο προορισμό πολλών Ελλήνων και ξένων τουριστών

τον…….ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ!

Ο Άγ. Νικήτας, βρίσκεται στο βορεινό άκρο του νησιού, σκαλωμένος στην πλαγιά , πνιγμένος στο πράσινο. Τα καλντερίμια του, αφήνουν πίσω τους την φασαρία του δρόμου και των αμαξιών, και κατρακυλούν ανάμεσα από παραδοσιακά πανέμορφα ταβερνάκια και πανσιόν, καταλήγοντας στην κάτασπρη αμμώδη παραλία με τα γνωστά τυρκουάζ νερά του Ιονίου.

Στον Αγ. Νικήτα υπάρχει μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με πολλές άλλες περιοχές του νησιού. Δεν υπάρχει αυλή, δεν υπάρχει ταβερνάκι, καφενείο, κατάστημα ή σπίτι, χωρίς γάτες. Γάτες καλοταισμένες, καθαρές, φιλικές, γάτες γενικά καλοζωισμένες, οι οποίες αποσπούν την προσοχή και την συμπάθεια των τουριστών.

Το καλοκαίρι όμως, δημιουργείται ένα πρόβλημα,όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα μέρη του νησιού, όπου υπάρχει τουριστική κίνηση και η ανοικοδόμηση, έχει στερήσει από τα ζώα το φυσικό τους περιβάλλον. Τα πολύ συμπαθή τετράποδα, επισκέπτονται συχνά την άμμο της παραλίας…με όλα τα επακόλουθα.

Οι κάτοικοι του χωριού, προβληματίστηκαν, αλλά απέκλεισαν κατηγορηματικά τις «παράφωνες» φωνές που πρότειναν την πατροπαράδοτη ελληνική μέθοδο ελέγχου των αδέσποτων….την φόλα!

Μόλις έμαθαν οτι ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Λευκάδας, έχει ανοίξει τα μάτια και έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται ως προς τα αδέσποτα, εγκαινιάζοντας συνεργασία με το τοπικό σωματείο ζωόφιλων, με πρωτοβουλία του κοινοτάρχη κου Ζαχαρία, ήρθαν σε επαφή με τον αρμόδιο σύμβουλο του Δήμου και με την πρόεδρο του σωματείου για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Συμφωνήθηκε, αφού καταγραφεί ο πληθυσμός των γατιών, να μπει το χωριό σε προτεραιότητα προγράμματος μαζικών στειρώσεων, το οποίο θα εκπονηθεί μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου. Το πρόγραμμα θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας, θα οργανωθεί και πραγματοποιηθεί από τους εθελοντές φιλόζωους και θα χρηματοδοτηθεί από την κοινότητα του χωριού. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, θα γίνεται συστηματικός καθαρισμός της παραλίας. Σημειωτέον οτι και στο παρελθόν, με την πρωτοβουλία των κατοίκων, αντί να προπηλακιστούν, στειρώθηκαν τα πολύ λίγα αδέσποτα σκυλάκια της περιοχής.

ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΕΣ!

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΦΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Προηγούμενο άρθροΚακοήθη πόλεμο κάνουν στο Μουσικό Σχολείο
Επόμενο άρθροΤα ζώδια απο τη Ζαϊρα