Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα 40 € κοστίζει ο καφές στην παραλία της Λευκάδας

40 € κοστίζει ο καφές στην παραλία της Λευκάδας

0


Αγανάκτηση από πολίτες και επαγγελματίες.

«Εκκαθαρίσεις» πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες το Λιμενικό Λευκάδας στον παραλιακό δρόμο της πόλης για όσους έχουν παρκάρει στην παραλία με τις κλήσεις να «πέφτουν σαν το χαλάζι». Έτσι όσοι Λευκαδίτες ή επισκέπτες είχαν την συνήθεια να σταματούν στην παραλία για καφέ ή ούζο την έκοψαν «με το μαχαίρι» όταν παρουσιάστηκαν με τα μπλοκάκια στο χέρι οι λιμενικοί. Η παραλία έγινε …έρημος. Κανείς δεν τολμάει να «σκάσει μύτη» αφού ο καφές θα του κοστίσει το λιγότερο 40 €. Αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στους επαγγελματίες της παραλίας που περίμεναν πως και πώς ν’ ανοίξει ο καιρός, να βγάλουν τα τραπέζια τους έξω σε χώρο που πληρώνουν αδρά στο δήμο Λευκάδας. Όμως με άδεια τραπέζια η «οικονομική ανάσα» μετά την ερημιά του χειμώνα δεν έρχεται αφού … φοβάται μην «φάει» κλήση.

Το ….χεράκι της δημοτικής αρχής !

Βέβαια οι λιμενικοί δεν ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν «Τι θα κάνουμε σήμερα ; – Πάμε να κόψουμε κλήσεις στην παραλία». Σύμφωνα με πληροφορίες μας η δημοτική αρχή έβαλε το … «χεράκι της» με το Λιμενικό να κόβει τις κλήσεις και να βρίσκεται σε προστριβές με τους πολίτες που δεν μπορούν να αντιληφθούν από που εμφανίστηκε το «κόκκινο χαρτάκι» στο παρμπρίζ.

Και που να το βάλω ;

Αυτό ρωτάνε όλοι τους λιμενικούς, που πλέον κυκλοφορούν περισσότερο στη στεριά παρά στη θάλασσα. Η απάντηση φυσικά είναι να παρκάρουν στον ένδοξο «δημοτικό χώρο στάθμευσης». Στις φωτογραφίες όμως πιο κάτω μπορείτε να δείτε ότι για να παρκάρει κανείς εκεί μέσα… πρέπει να έχει τρακτέρ ή Leopard και αφού αφήσει το όχημα του να έχει μια βάρκα για να μπορέσει να περάσει από τις λακκούβες-λίμνες και τελικά να φτάσει στο πεζοδρόμιο!

paralia10paralia11
paralia12paralia13

Την πινακίδα δεν την είδες ;

Η αλήθεια είναι ότι οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν, αρκετά χρόνια πριν, έδειχναν ότι στον παραλιακό δρόμο απαγορεύεται το παρκάρισμα. Όμως σήμερα (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες) εκείνες οι πινακίδες πλέον έχουν γίνει … πίνακες ανακοινώσεων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ καθώς και καμβάς διαφόρων κακο-τεχνών που τις έχουν βάψει με σπρέι.

Αυτό ήταν όλο μας το πρόβλημα ;

Αυτό όμως που πραγματικά προκαλεί εντύπωση και εξοργίζει τους Λευκαδίτες είναι ότι η δημοτική αρχή που εμπιστεύτηκαν για να διαχειριστεί και να δώσει λύσεις στα πολλά προβλήματα της πόλης, δεν τα ιεραρχεί ανάλογα με τη σοβαρότητά τους αλλά «ότι και όπως προκύψει». Ας ξεκινήσει λοιπόν από τα ζητήματα που μας «πνίγουν» κυριολεκτικά και σίγουρα μαζί με όλα τα άλλα θα είναι και η στάθμευση στη παραλία.

Βωμός της λούμπας !

Ας δούμε π.χ. τη διασταύρωση Φιλοσόφων και Καραβέλα. Οι λακκούβες (λούμπες για τους μη ιθαγενείς) έχουν βάθος αρκετά εκατοστά και μάλιστα πριν μερικές μέρες που έβρεχε κάποιοι ισχυρίστηκαν (!) ότι διέκριναν σπάρους να κολυμπάνε ! Καθημερινά απ’ αυτό το σταυροδρόμι περνάνε εκατοντάδες αυτοκίνητα, μηχανάκια, φορτηγά, ποδήλατα και πεζοί. Οι άνθρωποι αυτοί είτε ζουν σε χωριά, είτε στην πόλη, είτε στην ευρύτερη περιοχή, είτε είναι επισκέπτες, μετακινούνται καθημερινά, ανάλογα με τις ανάγκες τους, πληρώνοντας τα …πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας που μας επιβλήθηκαν. Όμως κάθε μέρα …«παραχωρούν» κι ένα κομμάτι από το αυτοκίνητο τους στο θεό …της λακκούβας. Γι’ αυτό προτείνουμε στη διασταύρωση Φιλοσόφων-Καραβέλα να στηθεί «Βωμός της Λούμπας»

paralia27paralia29

paralia30paralia32

Ρωτάμε λοιπόν:  …μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το παρκάρισμα στην παραλία ή που δεν έχουμε δρόμο να πάμε σπίτια μας ;

Μνημείο του σεισμού 2003 στη Λευκάδα !

Όλοι έχετε περάσει από την πλωτή γέφυρα τα τελευταία 8 χρόνια, όσα δηλαδή και τα χρόνια που έχουν περάσει από το μεγάλο σεισμό που έγινε στη Λευκάδα το 2003. Δίπλα ακριβώς από την γέφυρα (δεξιά όπως μπαίνουμε) ένα σημείο του μώλου βρίσκεται ακόμη μέσα στο νερό. Παραμένει έτσι από τότε (Αύγουστος 2003) για να μας αποδεικνύει την αδιαφορία ή την ανικανότητα όλων όσων διοίκησαν και διοικούν το τόπο μας. Πρώην και νυν: βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι λιμενικού ταμείου, παρατρεχάμενοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το συγκεκριμένο θέμα. Αυτοί το αγνόησαν και το ξέχασαν, εμείς το έχουμε χωνέψει (ως συνήθως). Έρχεται λοιπόν ο επισκέπτης στο νησί και στην είσοδό του αντικρίζει …μπάζα μέσα στην θάλασσα…!

Επειδή δεν βλέπουμε να υπάρχει διάθεση και ούτε πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση να …ευαισθητοποιηθούν οι «αρμόδιοι», προτείνουμε μια έξυπνη και φτηνή λύση. Κάντε το Μνημείο του Εγκέλαδου! Βάλτε μια πινακίδα που να γράφει ότι είναι δείγμα τις σφοδρότητας του σεισμού που χτύπησε το νησί στις 15 Αυγούστου 2003. Σίγουρα θα δέσει με το παρακείμενο και εγκαταλελειμμένο τουριστικό περίπτερο (δημόσια περιουσία) που καταρρέει χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται σε μια περίοδο που έχουμε …βγάλει τις τσέπες μας έξω!   

paralia21paralia22

Και ρωτάμε: …μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το παρκάρισμα στην παραλία ή που 10 μέτρα μώλου βρίσκονται μέσα στην θάλασσα για 8 χρόνια;

Τελικά ποιος πληρώνει την «νύφη»;

Άποψη μας είναι ότι τη νύφη πληρώνουν οι πολίτες που χωρίς να καταλάβουν από πού τους ήρθε «έφαγαν» μια κλήση 80 €, οι λιμενικοί που κάνουν τους παρκαδόρους στην παραλία και έρχονται σε αντιπαράθεση μαζί τους και οι επαγγελματίες που περίμεναν να βγάλουν μεροκάματο… και το έχασαν μέσα από τα χέρια τους.

paralia4

Μα είναι παράνομη η στάθμευση στην παραλία.

Πράγματι κάτω από τα χαρτιά που είναι κολλημένα στις πινακίδες υπάρχει σήμα που δείχνει ότι απαγορεύεται η στάθμευση. Σίγουρα αποδέχεσαι τους κανόνες αλλά νιώθεις την υπομονή σου να εξαντλείται όταν βλέπεις γύρω σου να γίνεται χαμός, όλα να είναι μπάχαλο και ο μεγαλύτερος παράνομος ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ που παρκάρισες στην παραλία για να κάνεις τη δουλειά σου ή να πιεις έναν καφέ (όσο μπορείς ακόμα) με τα ψιλά που περίσσεψαν από το σπάσιμο του κουμπαρά σου! 

paralia20

Προηγούμενο άρθροΗ κατάσταση της χώρας
Επόμενο άρθροΠεριφερειάρχης Ι.Ν και Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας