Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να πετύχει

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να πετύχει

2
pasok omilia15

pasok omilia15

Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Λευκάδα.

Με αυτό το σλόγκαν προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να πείσει τους ψηφοφόρους τη μεγάλη ημέρα των εκλογών να μην υποκύψουν στο θυμό και την αγανάκτηση που νιώθουν και έτσι ψηφίσουν τελικά άλλα κόμματα εκτός από ΠΑΣΟΚ. Γιατί όπως είπε χθες και ο πρόεδρός του κόμματος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα «Την Κυριακή κρίνεται η μοίρα του λαού μας, η παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ». Και για να μην βρεθούμε τη Δευτέρα εκτός νυμφώνος «πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αναδεχθεί πρώτο κόμμα.» Στα ίδια περίπου πλαίσια κινήθηκαν με τα όσα είπαν χθες και οι υποψήφιοι βουλευτές Λευκάδας , κα Λιλή Καραβία, κος Σπύρος Καρβούνης και κος Γιώργος Ράπτης.

Χθες ολοκληρώθηκαν με την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία της Λευκάδας οι προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων. Την προσπάθεια ήρθαν να στηρίξουν με την παρουσία τους ο πρώην βουλευτής Λευκάδας Σπύρος Μαργέλης, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κος Λευτέρης Αραβανής, ο Δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος, η Διοικήτρια του νοσοκομείου Λευκάδας κα Μαριάνθη Μεσσήνη, Δημοτικοί Σύμβουλοι, φίλοι και οπαδοί του κόμματος.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα κος Βαγγέλης Θεριανός καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση και παρά τις δυσκολίες για το κόμμα ζήτησε οι πολίτες να το εμπιστευτούν και να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ζήτησε και η ευρωβουλευτής και μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη η οποία θέλησε να θυμίσει στους Λευκαδίτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα το οποίο μπορεί να εγγυηθεί κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτική. Θύμισε τις ρίζες του κόμματος που δεν έχουν χαθεί απλά έχουν ξεχαστεί λόγω συγκυριών μιας και το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να σηκώσει την μεγάλη ευθύνη να σώσει την χώρα, ένα βάρος που δεν του ανήκει εξ ολοκλήρου. Έγιναν λάθη, υπήρξαν καθυστερήσεις, το ΠΑΣΟΚ όμως κατάφερε να φέρει εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. Όλα αυτά δεν πρέπει να τα ξεχάσουν οι πολίτες τη στιγμή που θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη. Να μην ψηφίσουν με γνώμονα το θυμό αλλά τη λογική και να παροτρύνουν τους φίλους και την οικογένεια τους να κάνουν το ίδιο.

Στη συνέχεια μίλησε η υποψηφία βουλευτής Βασιλική (Λιλή) Καραβία η οποία επίσης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με αντίστοιχα κριτήρια. Γιατί καμιά άλλη παράταξη με τις πολιτικές που ακολουθεί δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι την άλλη μέρα θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Είναι αισιόδοξη ότι οι πολίτες θα δώσουν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και κλείνοντας μετά από μια γρήγορη αναφορά στο Νέο Νοσοκομείο Λευκάδας και τη συμμετοχή της σε αυτό ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για την ευκαιρία που της έδωσε ως σύμβουλος του να προσφέρει κάτι τόσο σημαντικό στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Είναι πεπεισμένη ότι «Και πόλεμος να γίνει, το νοσοκομείο θα γίνει»

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρβούνης τόνισε πως πρέπει οι πολίτες να αποφασίσουν με καθαρό μυαλό και χωρίς τις αντιδικίες του παλιού δικομματισμού και τη μιζέρια της μικροπολιτικής αντίληψης των πραγμάτων. Αναφέρθηκε στην κρίση και τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν το γκρεμό, μίλησε για την προοπτική που υπάρχει με σκληρή δουλειά η χώρα να σωθεί. Μίλησε επίσης και για τα μεγάλα έργα τα οποία οραματίστηκε και προώθησε ο πρώην βουλευτής Σπύρος Μαργέλης και θέλει τώρα ο ίδιος να συνεχίσει.

Τον κύκλο των προεκλογικών ομιλιών έκλεισε ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Ράπτης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω κρίσης, ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας και της υγείας και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ γιατί η ανανέωση και η ελπίδα που χρειάζεται η χώρα μόνο με το ΠΑΣΟΚ μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Ο προεκλογικός αγώνας τελείωσε και οι τρεις υποψήφιοι μαζί με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής και την ευρωβουλευτή έφαγαν στη συνέχεια σε εστιατόριο της πλατείας. Τώρα περιμένουν όπως όλοι μας την απάντηση από τους πολίτες.

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Σπύρου Καρβούνη (βίντεο)
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση των κατοίκων του Βλυχού την Δευτέρα