Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη

Ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη

0

Ευχαρίστησαν για την συμπαράσταση

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ Κέρκυρας

 

Τον ευχαρίστησαν για το ψήφισμα συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

 

   Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ Κέρκυρας, για να του εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που υποστηρίζει τις θέσεις τους.

   Στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων τους οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, μετά την πορεία και διαμαρτυρία προς την Β! ΔΥΟ, επισκέφθηκαν την έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου.

   Όπως είπαν στον Περιφερειάρχη, η επίσκεψή τους ήταν συμβολική και στόχο είχε την έκφραση ικανοποίησης για το ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

   Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, απευθυνόμενος προς τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι: «Αφουγκράζομαι την αγωνία σας αλλά και τον καθημερινό σας αγώνα για επιβίωση και τάσσομαι αλληλέγγυος προς τα δίκαια αιτήματα σας.    Άλλωστε στην πρόσφατη συνεδρίαση το Περιφερειακό μας Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης προς τον αγώνα σας».

Απελευθέρωση με όρους και προϋποθέσεις

   «Αυτό που προέχει», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, «είναι όλες οι πλευρές και κυρίως το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, να αντιληφθεί πια είναι η πραγματικότητα και να φέρει ένα καλό νομοθέτημα, το οποίο να εξασφαλίζει την καλή και απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς και κυρίως να είναι δίκαιο. Το άνοιγμα του επαγγέλματος μπορεί να γίνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν και στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Είχα την ευκαιρία», κατέληξε ο κ. Σπύρου, «να συνομιλήσω με τον κ. Ραγκούση και του τόνισα ότι οι παλινωδίες αυτές δεν ευνοούν κανέναν και πολύ περισσότερο όταν γίνονται στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και να καταγράφονται αρνητικές επιπτώσεις για τον τουρισμό μας».

   Ο κ. Σπύρου, τέλος, έκανε γνωστό ότι είναι στις προθέσεις του να αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό κοινοποιώντας του και το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. 


Το ψήφισμα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την 12η/ 23-7-2011 συνεδρίαση του μετά από εκτενή διαλογική συζήτηση σχετικά με την απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, κατέληξε κατά πλειοψηφία στο κάτωθι ψήφισμα:

«Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζουμε την διαφωνία μας με την απελευθέρωση των αδειοδοτήσεων των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, άνευ προϋποθέσεων και περιορισμών που επιχειρείται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την ενεργοποίηση του Ν. 3919/2011 καθώς δεν προηγήθηκε εμπεριστατωμένη μελέτη για την δομή και λειτουργία του μεταφορικού έργου.

Στην Π.Ι.Ν. λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας που παραπέμπει στα χαρακτηριστικά της εποχικότητας του επαγγέλματος, είναι εμφανές ότι η απελευθέρωση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άκριτα και χρίζει οριοθέτησης στον μηχανισμό αδειοδότησης και προϋποθέσεων βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, διαφορετικά θα οδηγηθούν σε οικονομικό αφανισμό οι επαγγελματίες του χώρου.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY Π.Σ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Π.Σ

ΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Προηγούμενο άρθρο«Νεολαία στον Aέρα!!!»
Επόμενο άρθροΣυνάντηση γενικού γραμματέα με αντιπεριφερειάρχη