Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Φωτοτυπίες και DVDs στη θέση των βιβλίων

Φωτοτυπίες και DVDs στη θέση των βιβλίων

1
photocopy-paper

photocopy-paper

Φωτοτυπίες αντί για βιβλία στα σχολεία!

Τη χειρότερη κατάληξη είχε το σίριαλ της καθυστέρησης στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, που εκτυλίσσεται σχεδόν όλο το καλοκαίρι.

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας χθες δίνει την επίσημη -και δυστυχώς αναμενόμενη- έγκριση για τη μετατροπή των σχολείων της χώρας σε τριτοκοσμικά καταλύματα όπου μαθητές και δάσκαλοι κάνουν μάθημα με φυλλάδια. Μόνη διαφορά, τα DVD. Θα συμπεριληφθούν ως ειδική προσφορά στο πακέτο της φετινής εκπαίδευσης.

Για την ακρίβεια, με εγκύκλιό του προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ενημερώνει για την καθυστέρηση της αποστολής των σχολικών εγχειριδίων και προκειμένου αυτή «να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δίνει εντολή για:

* Ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» στη διεύθυνση:

http://digitalschool.minedu.gov.gr/.

* Πρόσβαση των διευθυντών και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων στην πλατφόρμα και αξιοποίηση του σχετικού υλικού με κάθε πρόσφορο τρόπο για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

* Διανομή σε όλους τους μαθητές DVD στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να μελετούν ηλεκτρονικά τα μαθήματα.

Τελευταίο, αλλά όχι αμελητέο: σήμερα υπογράφεται η σύμβαση ανάμεσα στον ΟΕΔΒ και τις τρεις εταιρείες για την αγορά του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, ύψους περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Εγινε κι αυτό και μπήκε στο πάνθεον των πρωτόγνωρων εξελίξεων στο χώρο της παιδείας αυτή την εποχή.

Προηγούμενο άρθροΜία Λευκαδίτισσα για την 11η Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου