Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ποταμοδιάσχιση Αχέροντα!

Ποταμοδιάσχιση Αχέροντα!

0

20 Χρόνια Ε.Ο.Σ Πρέβεζας

Εξόρμηση στο ποτάμι πραγματοποίησε ο Ε.Ο.Σ Πρέβεζας.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας οργάνωσε και πραγματοποίησε την προγραμματισμένη διάσχιση του ποταμού Αχέροντα, την Κυριακή 7 Αυγούστου.

Η αρχή έγινε στις πύλες του Άδη και κατέληξε στη Γλυκή με συμμετοχές απο άλλους Ορειβατικούς Συλλόγους, όπως,  Ε.Ο.Σ  Άρτας  –  Ε.Ο.Σ  Άμφισσας –  Ε.Ο.Σ  ΗλιούποληςΕ.Ο.Σ Καλαμάτας άλλα και Λευκαδίτες που είτε είναι μέλη επί σειρά ετών του Ορειβατικού Πρέβεζας, είτε πήγαν για την επαφή της πρώτης φοράς.

Συνολικά χρειάστηκαν 7 ώρες για να διασχίσουν τα 90 άτομα το ποτάμι ενώ σε αρκετά σημεία αναγκάστηκαν να κολυμπίσουν μιας και τα νερά ήταν βαθιά.

Οι ηλικίες ποίκιλαν, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, σε έναν συνδιασμό γυναικών και ανδρών δημιούργουσαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και αύξαναν την διάθεση για τη συνέχιση την διαδρομής.

Μια άλλη νότα έδωσαν οι 9 πρόσκοποι απο το 2ο Σύστημα Προσκόπων Νίκαιας, οι οποίοι πέρασαν ένα τριήμερο(5 έως 7 Αυγούστου) στην Πρέβεζα. Τη Παρασκευή  απο τη Σκάλα Τζαβέλενας κατευθύνθηκαν μέχρι το Σούλι, το Σαββάτο μαζί με μέλη του Ε.Ο.Σ Πρέβεζας έφτασαν μέχρι τις πήλες του Άδη και την Κυριακή όλοι μαζί πλεόν έφτασαν μέχρι τη Γλυκή.

Να αναφέρουμε οτι η διαδρομή (μονοπάτι) απο το Σούλι μέχρι τις πήλες του Άδη συμματοδοτήθηκε πλήρως.

Η επόμενη εξόρμηση του Ορειβατικού Πρεβέζης είναι 10-11 Σεπτέμβρη όπου θα γίνει συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Σ. Πρέβεζας κο Νέσσερη Παναγιώτη για τις πληροφορίες που πολύ ευγενικά μας παραχώρησε.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε ο Νώντας Φραγκούλης απο τη διάσχιση όπως και βίντεο που έχει αναρτήθει απο την ομάδα της Καλαμάτας.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

http://www.youtube.com/watch?v=lIAmfeP9zqA

Περισσότερα για τον Ε.Ο.Σ Πρέβεζας [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΑγγελική Ηλίαδη και Ευαγγελία Αραβανή στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΟ Χατζηγιάννης στην Λευκάδα