Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η Πρέβεζα γιόρτασε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Πρέβεζα γιόρτασε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της

0
apel08

apel08

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον εορτασμό της πόλης.

Από το πρωί της Κυριακής όλα έδειχναν ότι ξημέρωσε μια ξεχωριστή μέρα για την Πρέβεζα και τους Πρεβεζάνους.

Η Φιλαρμονική πέρασε νωρίς το πρωί από πολλούς δρόμους της πόλης ξεκινώντας με τον εωθινό τις εορταστικές εκδηλώσεις της μέρας που μαρτυρούσε ότι κάτι ξεχωριστό συμβαίνει.

Στις 11 τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και στην συνέχεια με την συνοδεία της φιλαρμονικής οι επίσημοι και οι πολίτες της Πρέβεζας πέρασαν στο μνημείο πεσόντων για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.

apel04

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Πρέβεζας Δ. Τσουμάνης και Κ. Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Ιωάννου η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜΑΡ, Ν. Φούντα, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς και οι αντιδήμαρχοι Λέσβου, Λαμιέων και Πάφου, δημοτικοί σύμβουλοι της Πρέβεζας, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού και οι σημαιοφόροι των δημοτικών σχολείων της Πρέβεζας.

Ακολούθησαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού στην παραλία μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης με εκατοντάδες πολίτες να δίνουν το παρών.

Εκεί έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του ιστορικού μνημείου μια προσφορά του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα. Ένα μνημείο ακριβώς μπροστά στο Δημαρχείο που φιλοτέχνησαν οι Σουηδοί Lena Billingskog και Peter Ostlund.

apel24

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκαναν ο Μπάμπης Τσόκας με τον δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη. Αναπαριστά από την αριστερή πλευρά του τον Χαλασμό της Πρέβεζα 12-24 Οκτωβρίου 1798 και από δεξιά πλευρά του την Απελευθέρωση της Πρέβεζας στις 21 Οκτωβρίου του 1912

Στην συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς Συλλόγους.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο pamepreveza

Προηγούμενο άρθροΤα 5 μεγαλύτερα ανεπίλυτα μυστήρια του κόσμου
Επόμενο άρθροΛαϊκή βραδιά στο Karma