Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σύσκεψη για την προώθηση του ποδηλάτου στην Πρέβεζα!

Σύσκεψη για την προώθηση του ποδηλάτου στην Πρέβεζα!

0
podilato

podilato

Αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κου Στράτου Ιωάννου, του Δημάρχου Πρέβεζας κου Χρ. Μπαίλη, του Δημάρχου Πάργας κου Θ. Λιόλιου, του Αντιδημάρχου Δήμου Ζηρού κου Π. Αθανασόπουλου με θέμα την «αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς και προώθησης του ποδηλατικού τουρισμού».

 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου CYCLO που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και έχει ως στόχο τη συμβολή στη δημιουργία αειφόρου κινητικότητας σε μικρές και μεσαίες κωμοπόλεις και πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου με την υλοποίηση πιλοτικών/πειραματικών ενεργειών για την ώθηση χρήσης του ποδηλάτου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης που συνδέονται με τη χρήση του ποδηλάτου. Με ιδιαίτερη έμφαση συζητήθηκε το ζήτημα της ασφάλειας στους δρόμους και της εκπαίδευσης των μαθητών στην ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι «η υιοθέτηση και μεγαλύτερη διάδοση του ποδηλάτου δεν είναι μόνο ένα δείγμα πολιτισμού, αλλά έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο για τον ποδηλάτη, όσο και για την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης. Οι πόλεις που υιοθετούν το ποδήλατο είναι πιο ανθρώπινες, πιο φιλικές για τον κάτοικο, τον επισκέπτη αλλά και το περιβάλλον. Οι περισσότερες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας είναι ιδανικές για την υιοθέτηση του ποδηλάτου και εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ενθαρρύνουμε τη χρήση του διαχρονικού αυτού μέσου μετακίνησης.

Η σημερινή συνάντηση εργασίας ανήκει σε μια σειρά ενεργειών που έχουμε αναλάβει προκειμένου να τεθούν σωστές βάσεις στο θέμα της διάδοσης του ποδηλάτου, της αρμονικής και ασφαλούς συνύπαρξής του με τα άλλα μέσα μετακίνησης, της οδηγικής αγωγής και συμπεριφοράς οδηγών μηχανοκίνητων οχημάτων και ποδηλατών, αλλά και της σύνδεσης του ποδηλάτου με τον τουρισμό. Οι πρωτοβουλίες αυτές της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας θα συνεχιστούν»

 

Πηγή:  http://www.ypodomes.com

Προηγούμενο άρθροΤο προφίλ του νέου δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων
Επόμενο άρθροΤα κάλαντα του Ορφέα