Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σύσκεψη για το πυρηναιλουργείο

Σύσκεψη για το πυρηναιλουργείο

0

Προς λύση το πρόβλημα απο τη λειτουργία του πυρηναιλουργείου στη Ν.Λευκάδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Βερύκιος συναντήθηκε το πρωί της 3ης Μαρτίου 2011 με τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Κ. Αραβανή, τους αντιδημάρχους  κ.κ. Ν. Βικέντιο και Ελ. Αραβανή, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Α. Σίδερη και εκπροσώπους της εταιρείας Grecolio  η οποία λειτουργεί το εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιοπυρήνα ραφηναρίας και τυποποίησης  στον κάμπο της Βασιλικής στη νότια Λευκάδα.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που έχουν προκύψει και εκδηλώθηκε εκ μέρους όλων η διάθεση για οριστική λύση του θέματος, που δεν είναι άλλη από την μετεγκατάσταση της μονάδας σε βιομηχανική περιοχή εκτός Νομού Λευκάδας και σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερου των δεκαοκτώ(18) μηνών.

Προς τούτο, το θέμα θα τεθεί άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ούτως ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος.

Ο χώρος μετεγκατάστασης και τα έξοδα μεταφοράς θα είναι ευθύνη  της  προαναφερόμενης εταιρείας.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο κ. Βερύκιος συναντήθηκε-για το ίδιο θέμα- με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, των φορέων του Δ.Δ.  Βασιλικής και με εκπροσώπους της εταιρείας Grecolio  όπου σε πολιτισμένο κλίμα  ανταλλάχθηκαν απόψεις, εντοπίστηκαν-όντως- τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του εργοστασίου και συμφωνήθηκε, τελικά, η μετεγκατάσταση της μονάδας εκτός Νομού. Επίσης συμφωνήθηκε η άμεση παύση της λειτουργίας των ρυπογόνων τμημάτων της μονάδας∙ ενώ θα υπάρξει ενημέρωση για τους όρους που θα συνεχιστεί η λειτουργία της ραφηναρίας και τυποποίησης.

Η προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος καθώς και η ορθολογιστική ανάπτυξη του Νομού είναι πρώτο μας μέλημα και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς
τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βερύκιος.

Προηγούμενο άρθροΑποκριάτικος χορός Γυναίκας και οχι μόνο
Επόμενο άρθροΓιορτή στο Λύκειο Νυδριού