Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Πρωταπριλιάτικη παραίτηση του βουλευτή Λευκάδας

Πρωταπριλιάτικη παραίτηση του βουλευτή Λευκάδας

2
soldatos-end

soldatos-end

Αρνήθηκε να καταλάβει την έδρα ο 1ος επιλαχών.

Πριν λίγες ώρες, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα ο Θοδωρής Σολδάτος. Οι λόγοι παραίτησής του, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.
Σύμφωνα με εξακριβωμένη πληροφόρησή μας, ο 1ος επιλαχών του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, αρνήθηκε να καταλάβει την έδρα της Λευκάδας.
Αγωνία για το αν θα δεχθεί η 2η επιλαχούσα, να εκπροσωπήσει τη Λευκάδα στο κοινοβούλιο. Σε περίπτωση που αρνηθεί, η Λευκάδα οδηγείται σε έκτακτες εκλογές.

Μόλις έγινε γνωστή η παραίτηση, οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν:
1ος επιλαχών του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.: «Ως υπεύθυνος Αγροτικών, έχω αναλάβει να φέρω εις πέρας το 10ετές πρόγραμμα δακοκτονίας στη χώρα και έχω δεσμευτεί στον Πρωθυπουργό, να μην ασχοληθώ με τίποτε άλλο μέχρι να περατωθεί το έργο. Γνωρίζετε όλοι τη στήριξή μου και την προσήλωσή μου στον κ. Σαμαρά, από τότε που ήταν υποψήφιος πρόεδρος. Δεν μπορώ με τίποτε να τον αφήσω εκτεθειμένο, καταλαμβάνοντας την έδρα. Όταν περάσει η 10ετία βλέπουμε.»
Δήμαρχος: «Ευτυχώς που δε δέχθηκε την έδρα ο 1ος επιλαχών και παραμένει στο Δήμο. Θα έχανα ένα πολύτιμο συνεργάτη και θα κινδύνευε να χαθεί το αγκυροβόλιο της Βασιλικής.»
Περιφερειάρχης: «Εγώ σκέφτομαι να μεταναστεύσω σε βόρεια χώρα, που έχει υπογεννητικότητα. Δίνουν 200 ευρώ τη φορά. Προβληματίζομαι όμως, γιατί μου είπε η γυναίκα μου, μωρέ έρμε, μπορείς να ζήσεις με 200 ευρώ το δίμηνο;»
Αντιπεριφερειάρχης, (και για τους δύο): «Ναι μωρέ, σιγά, θα χάσει η Βενετιά βελόνια.»
Πρόεδρος ΝΟΔΕ: «Οι Νεοδημοκράτες να μην ανησυχούν. Η ΝΟΔΕ καλύπτει το κενό.»
Πρόεδρος Επιμελητηρίου: «Αν μου επιτρέψει ο επαγγελματικός κόσμος και βρω αντικαταστάτη, μπορεί να είμαι υποψήφιος. Θα υπηρετήσω τη Λευκάδα, από όποια θέση μου ζητηθεί.»
Πρόεδρος ΝΟΔΕ, πάλι: «Άστα αυτά που ξέρεις, είμαι προϊστάμενός σου, χωρίς τη δική μου άδεια δε γίνεται τίποτε.»
Μπουρδάρας: «Έχω πρόβλημα με το γαλακτομπούρικο. Μου βγαίνει πολύ γλυκό.»
Επικεφαλής, Όλοι για τη Λευκάδα: «Οι δοσίλογοι και γερμανοτσολιάδες που κυβερνούν τη χώρα, οφείλουν να βρουν άμεσα λύση. Η Λευκάδα δε μπορεί να μένει χωρίς πολιτική ηγεσία.»
Πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: «Όχι τώρα μωρ’ Θοδωρή κι είμαστε και σγγενήδες. Και σκεφτόμνα μη σε ψφίσω κιόλας, πρωτ’ φορά.»
Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου: «Οι λαγοκυνηγοί χάνουν ένα σημαντικό στήριγμα, οι περδικοκυνηγοί δε χάνουν τίποτα. Σε μένα παραμένει προσωπικός φίλος.»
Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Δήμος και το καριοφίλι του: «Η Νότια Λευκάδα, μένει ορφανή.»
Περβολάκιας, στον Άι Μνα: «Τι με νοιάζ’ εμένα ο Σολδάτος! Εγώ θέλω να μ’ πληρώσει ο δήμαρχος τα επικείμενα.»
Πιπίνα: «Μπαα, κόλπο είναι, κάτ’ ετμάζ… πάλι.»
Κα Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ: «Σολδάτεε, δεν αφήνς τα πρωταπριλιάτκααα;»

*My Lefkada : Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε όπως ακριβώς μας το έστειλε ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος.

Προηγούμενο άρθροΣχολικοί αγώνες κλασικού αθλητισμού Α’ Φάσης Λυκείων
Επόμενο άρθροΟ Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Παναγιώτης Μάργαρης στην Λευκάδα