Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σ. Σπύρου : Λέω την αλήθεια στους πολίτες

Σ. Σπύρου : Λέω την αλήθεια στους πολίτες

0
http://mylefkada.gr/2011/January/spyrou_st2.jpg

http://mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2011/01/spyrou_st2.jpg

Ακούστε αποκλειστικά στο My Lefkada την συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου Σπύρου

Οδηγίες : Για να ακούσετε την συνέντευξη κάντε “κλικ” στο πράσινο εικονίδιο με το τριγωνάκι

{music}media/spyrou{/music}

«Λέω την αλήθεια στους πολίτες!! Μελέτες δεν υπάρχουν, στασιμότητα υπάρχει, βρήκα μια λίμναση των πάντων!»

Την αλήθεια υποσχέθηκε ο νέος Περιφερειάρχης κύριος Σπύρος Σπύρου να λέει στους πολίτες και πολύ φοβάμαι ότι αυτά που μας είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ δεν θα αρέσουν και πολύ όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στις αρχές οι οποίες μεχρι πρότινος ήταν στο τιμόνι της αυτοδιοίκησης.

Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο Ionion Star ο περιφερειάρχης κ. Σπ. Σπύρου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Βερύκιου και των περιφερειακών συμβούλων κ. κ. Γ. Μαλακάση και Δ. Σκληρού μετά από μια εισαγωγή σχετικά με το πώς θέλει ο νέος Περιφερειάρχης να λειτουργήσει η Περιφέρεια, την ενότητα που θέλει να υπάρξει μεταξυ όλων των νησιών και αρχών, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «Δεν υπαρχει τίποτα, δεν κουνιόταν φύλλο!» Χαρακτήρισε “κουτσουριασμένες” τις Νομαρχίες και λιμνασμένα τα έργα τα οποία παρέλαβε: «Δεν έχω παραλάβει τίποτα, δεν υπαρχει στο ΕΣΠΑ κάτι συγκεκριμένο.»

Ο νέος περιφερειάρχης θα δώσει μεγάλη έμφαση στο να υπάρξει ενότητα μεταξυ των νησιών «Πρέπει να ξεχαστεί η έννοια της Νομαρχίας και του τοπικισμού, πρέπει να υπάρχει η έννοια της περιφέρειας, που σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρχές, βουλευτικές και δημοτικές θα μπορούμε να λειτουργούμε.»

Σχετικά με τις μελέτες για την Λευκάδα οι οποίες μεχρι πρότινος υπήρχαν και προωθούταν ήρθε ο νέος περιφερειάρχης να διαψεύσει πολλά από όσα ειχαμε ακούσει μεχρι τώρα. «Μελέτες δεν υπάρχουν, στασιμότητα υπάρχει, βρήκα μια λιμναση των πάντων! Δεν κινείται τίποτα. Έλειπε η πολιτική βούληση, έλειπε η πρωτοβουλία, να πει κάνεις προχωρήστε αυτό το πράγμα. Οι εκλογές που μεσολάβησαν, η αλλαγή στην περιφέρεια που προηγήθηκε, η ατολμία να προχωρήσουν, αποφεύγει κάνεις τα ακουμπήσει, τόσο από πλευράς Νομαρχίας όταν ξέρει ότι ένας Νομάρχης ότι θα φύγει σε λίγο διάστημα, τόσο και από πλευράς περιφερείας, που βλέπει ότι έρχονται αλλαγές. Έτσι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία είναι λιμνασμένα.»

Ο κύριος Σπύρου αναφέρθηκε στα έργα τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του είναι ανώριμα, «όπως η σήραγγα, μιλάμε και για το δίαυλο…»
Α
νησυχία προκάλεσε η δήλωση του σχετικά με το νέο Νοσοκομείο, το όποιο σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο νέος Περιφερειάρχης φαίνεται να το ψάχνει: «Το “όλα καλά” για το νοσοκομείο το ψάχνουμε και εμείς..»

Σε ερώτηση μας εάν θα στεγαστεί ο νέος Δήμος στο διοικητήριο είναι θετικός και σε συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο θα βρουν την φόρμουλα με την οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή η πρόταση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όσον αφόρα τα μεγάλα έργα που θα υλοποιηθούν στην νέα Περιφέρεια Ιωνίων νήσων άρα και στην Λευκάδα, τελευταίο λόγο φαίνεται ότι θα έχει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αναστάσιος Αποστολόπουλος.

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθρο“Όλα στον αέρα”
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας Λευκαδίων Ηλιούπολης