Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σχολικές περιβαλλοντικές ενέργειες

Σχολικές περιβαλλοντικές ενέργειες

0

Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΠΕ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών υλοποιεί δράσεις, για μαθητές και ενηλίκους, που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο δέχεται και φιλοξενεί, με διαμονή και διατροφή, μαθητές από σχολεία όλης της χώρας, που συμμετέχουν σε διήμερα και μονοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι δραστηριότητες των προγραμμάτων λαμβάνουν χώρα στις αίθουσες και τα εργαστήρια του ΚΠΕ, στη Λιμνοθάλασσα της Λευκάδας, στο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλου, το Φαράγγι της Μέλισσας και τους Οικισμούς των Σφακιωτών με το περιβάλλον φυσικό τοπίο.

Τα σχολεία, εκτός Λευκάδας, που επισκέφτηκαν το Κέντρο και με μεγάλη επιτυχία παρακολούθησαν τα προγράμματά του, κατά το διάστημα Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2011, είναι τα :

1ο ΕΠΑΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 15o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ, Γ.Ε.Λ. ΖΑΧΑΡΩΣ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, ΕΠΑΛ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΝΑΤΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ, 9ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΡΤΑΣ, 4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΥΣ.

Αριθμός μαθητών 450 και των συνοδών εκπαιδευτικών 53 άτομα.

Παράλληλα αρκετά σχολεία από τη Λευκάδα παρακολούθησαν τα ημερήσια προγράμματα και τις άλλες δράσεις του Κέντρου.

Συνολικά συμμετείχαν 27 σχολικές ομάδες, 735 μαθητές, 95 συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Η Παιδαγωγική Ομάδα

του ΚΠΕ Σφακιωτών

Προηγούμενο άρθροΤελετή αποφοίτησης μαθητών
Επόμενο άρθροΣυγνώμη στους Τσουκαλάδες