Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας για τον Σχολικό Τουρισμό

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας για τον Σχολικό Τουρισμό

0
https://www.mylefkada.gr/2011/November/swthrhs.JPG

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έστειλε επιστολή στην Υπ.Παιδείας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι με πρωτοβουλία της Διοικητικής του Επιτροπής και στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενίσχυση της προβολής του τουριστικού μας προϊόντος στάλθηκε επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και προς όλους τους φορείς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Επιμελητήρια, Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) με θέμα το σχολικό τουρισμό.

Η ενέργεια αυτή σχετίζεται με την συνήθη τακτική των σχολείων και ειδικότερα των μαθητών των τελευταίων τάξεων του λυκείου, να επιλέγουν προορισμούς πέραν αυτών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, πολλές φορές δε και προορισμούς εκτός Ελλάδας.

Στην παραπάνω επιστολή επισημαίνονταν με έμφαση ότι όλοι οι φορείς – υπηρεσίες πρέπει με κάθε τρόπο να συμβάλλουν στην αποτροπή της επιλογής προορισμών εκτός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για δυο κυρίως λόγους:

Πρώτον, θεωρούμε αυτονόητο ότι η χώρα μας διαθέτει προορισμούς εξαιρετικά αξιόλογους και επιβάλλεται να γνωρίζει κανείς πρωτίστως τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου του. Ειδικότερα σε ότι αφορά τα Ιόνια Νησιά είναι αναμφισβήτητο πως παρουσιάζουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα και ενδείκνυνται απόλυτα σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, δυστυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των επτανησίων δεν έχει ποτέ επισκεφθεί το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας μας.

Δεύτερον, η οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα είναι τέτοια που υποχρεώνει τους πάντες να προβαίνουν στις όποιες επιλογές τους με κριτήριο την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Το να επιλέγουν τα σχολεία εγχώριους προορισμούς έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται η τοπική οικονομία και μάλιστα σε περιόδους που ακόμη και στις αμιγώς τουριστικές περιοχές θεωρούνται νεκρές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε συνάντηση προκειμένου ο κάθε φορέας να καταθέσει τις δικές του προτάσεις και να συζητήσουν το παραπάνω θέμα με την απόλυτη πεποίθηση ότι μεταξύ των Ιονίων Νήσων θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ως προς το θέμα αυτό, ούτως ώστε ο σχολικός τουρισμός να είναι ενδοπεριφερειακός υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πλείστοι λόγοι που καθιστούν αυτή την ανάγκη επιτακτική: πολιτιστικοί, λόγοι σύσφιξης σχέσεων, οικονομικοί.

 

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήριος Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΔε θα κλείσει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση διαμαρτηρίας από την ΕΛΜΕ