Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Τα πυρά κατά της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται

Τα πυρά κατά της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται

2
mt_gallery

Νέα πυρά

 

Νέα πυρά κατά της Δημοτικής Αρχής από

 

Κ. Δρακονταειδή: «Η Δημοτική Αρχή στήνει διαγωνισμούς!»

 

Γ. Αραβανή :«H πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει την σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ.»

 

Πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Β. Φέτσης: «Σωστά μιλάτε για Λεόντειο Σύμβαση».

 

Οι μεν λένε ότι είναι τελειωμένη υπόθεση η σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ, ας δούμε να μην πάθουμε το ίδιο και με τα σκουπίδια! Οι δε συνεχίζουν τον αγώνα!

Κλασσικά όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα μας, έτσι και αυτή τη φορά πρώτα πάρθηκε η απόφαση και μετά «ξυπνήσαμε» να διαμαρτυρηθούμε. Η λογική «κάλιο αργά, παρά ποτέ» βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις έχει φέρει αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Δρακονταειδή και τα όσα αναφέρονται στο κείμενο της προσφυγής που κατέθεσαν μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για την Λευκάδα» προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στη σύμβαση που μπορεί να οδηγήσουν στην ακύρωση της!
Όπως ότι «Δεν περιγράφονται στη σύμβαση αναλυτικά και συγκεκριμένα, ποιές ακίνητες και κινητές, υποδομές παραχωρούνται για χρήση στην ΕΥΔΑΠ. Ι. Νήσων Α.Ε..

Δεν κλήθηκαν από την πρόεδρο του Δ.Σ., να συμμετέχουν στη ψηφοφορία, οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, και δεν κλήθηκαν από την πρόεδρο του Δ.Σ., να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων!»

Η αλήθεια είναι ότι τελευταία πληθαίνουν οι δραστηριότητες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που περιοδεύουν στα χωριά. Προ ημερών ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Νικήτα κος Χρυσαφής Ζαχαρίας κάλεσε τους πολίτες να ενημερωθούν τι σημαίνει η υπογραφή της Σύμβασης με την ΕΥΔΑΠ. Την «μετάφραση» της σύμβασης ανέλαβαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για την Λευκάδα» κος Κ. Δρακονταειδής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης κος Γ. Λιβιτσάνος, ο  Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδος κ. Νίκος Σταματέλος.

«Θα κάνουμε το ΠΑΝ να μην υπογραφεί η σύμβαση…»

υποσχέθηκε ο κος Σταματέλος. Το νερό δεν επιτρέπεται να ιδιωτικοποιηθεί, στόχος είναι η ματαίωση της σύμβασης. Για 20 χρόνια δεν θα έχουμε λόγο!!!

Ο Δήμος κατά την άποψη του λειτούργει με λογικές «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν χρειάζεται η ΕΥΔΑΠ, μπορούμε και μόνοι μας να διορθώσουμε την «πράγματι μεγάλη ακαταστασία που υπάρχει στον χώρο της ύδρευσης/αποχέτευσης.»

Υπάρχει σχέδιο πίσω από το σχέδιο!!

Ο κος Δρακονταειδής αποκαλύπτει στους παραβρισκόμενους, ότι υπάρχει κυβερνητική εντολή που εκτελεί κατά γράμμα ο Δήμαρχος.

 «Σε σύσκεψη στα κομματικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα όπου συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των Ιονίων Νήσων, βουλευτές όλων των Ιονίων, και επίσης μια σειρά Υπουργών όπως ο κος Ρέππας και η πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη, αποφασίστηκε τα Ιόνια Νησιά να δοθούν στην ΕΥΔΑΠ, για να την προικίσουν πριν ιδιωτικοποιηθεί. Έτσι μετά από κυβερνητική εντολή η Δημοτική Αρχή προχώρησε στο «ξεπούλημα» στην ΕΥΔΑΠ!»

Ο Δήμαρχος βρήκε συμμάχους για το ξεπούλημα!!

Για να έχουν οι πολίτες μια πλήρη εικόνα για το τι γίνεται στο νησί τους, ο κος Δρακονταειδής τους ενημέρωσε ότι «ο Δήμαρχος έχει βρει και συμμάχους, υπάρχουν διάφορα παπαγαλάκια παντός τύπου και στα ΜΜΕ, τα οποία στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.» Παρά όλα αυτά δεν το βάζει κάτω, πιστεύει ότι αυτή η απόφαση μπορεί να ανατραπεί. «Με την προσφυγή που κάναμε, εάν κριθεί αντικειμενικά τότε θα ακυρωθεί η απόφαση. Διότι ο νόμος τονίζει με το άρθρου 100 παράγρ. 2α του Ν.3852/2010 όταν γίνονται προγραμματικές συμβάσεις, προϋπόθεση είναι να μπαίνουν ρήτρες υλοποίησης.»

Ήταν όλα προαποφασισμένα!!

Ο κος Δρακονταειδής βρήκε και άλλα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι «ήταν προαποφασισμένη η απόφαση με την ΕΥΔΑΠ.» Το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν να μπει στο συμβόλαιο η πρόταση του, «εάν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ λύνετε αυτοδίκαια η σύμβαση, διότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείτε, ούτε εμπορευματοποιείτε» αποδεικνύει ότι πρόκειται για προμελετημένο σχέδιο!

Όλα φεύγουν από τον Δήμο!!

Άλλη μια αλήθεια για τους πολίτες που δεν έχουν ακόμα καταλάβει που οδηγούμαστε.

«Η ιστορία με την Αυτοδιοίκηση τελειώνει! Το 80% των παλιών σοβαρών αρμοδιοτήτων τελειώνει. Φεύγει η ύδρευση/αποχέτευση, παίρνουν σειρά τα σκουπίδια.»

«Η Δημοτική Αρχή στήνει διαγωνισμούς.»

Σοβαρή η καταγγελία που κάνει ο κος Δρακονταειδής σχετικά με την πρόσληψη ειδικού Συμβούλου στον Δήμο.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε προκήρυξη για ειδικό Σύμβουλο με 370 000 Ευρώ, εγώ κατήγγειλα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το λέω Δημόσια, ότι ο διαγωνισμός είναι στημένος!! Το έργο είναι αποφασισμένοι να το δώσουν σε συγκεκριμένη εταιρεία της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο κος Μπάλτας, ο οποίος είναι πρώην υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ. (Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων)

Το καταγγείλω μήπως και γίνει ένας σοβαρός διαγωνισμός χωρίς την συμμέτοχη της συγκεκριμένης εταιρείας….»

 «Θα χρειαστεί να κοπεί και κανένας κώλος!»

Ο κος Δρακονταειδής ενημέρωσε τους πολίτες για τις αυξήσεις που θα γίνουν από την ΕΥΔΑΠ και όσον αφορά την αποχέτευση θα πρέπει να περιμένουμε διπλασιασμό των τελών! Ο ίδιος έχει καταθέσει προτάσεις για το πως  πρέπει να οργανωθεί η νέα Υπηρεσία Ύδρευσης, «αυτό που υπάρχει δεν είναι υπηρεσία, θα χρειαστεί να κοπεί και κανένας κώλος, να μου επιτρέψουν οι κυρίες!!»

Δηλαδή θα κόψουμε τους «κώλους» για των οποίων τις καρέκλες και τα δικαιώματα πατροπαράδοτα παλεύαμε τόσα χρόνια; Πάντως ποιο εύκολα κόβονται «κόλοι» όταν είσαι στην αντιπολίτευση παρά στην εξουσία. Που δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν χρειάζεται γενικά κάποιοι να κοπούν.

«Αυτοί είναι ικανοί να πουλήσουν και την μάνα τους!!»

Πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα  μέτωπο, που ακόμα και αν χαθεί η υπόθεση του νερού «τουλάχιστον να κερδίσουμε την επόμενη μάχη που θα είναι αυτή για τα σκουπίδια. Να αντισταθούμε στην προσπάθεια ξεπουλήματος των πάντων. Αυτοί είναι ικανοί να ξεπουλήσουν και την μάνα τους!!»

«Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα!!!»

Αισιόδοξος ότι μπορεί ναι μεν να έχει χαθεί μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος, εμφανίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γ. Λιβιτσάνος. «Όταν μαζεύεται ένα Νυδρί, ένας Άγιος Νικήτας, τόσα χωριά, υπάρχει ακόμα ελπίδα.»

Διαπιστώνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει την ΕΥΔΑΠ! Είναι κατά της απόφασης της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, «και εάν είμαστε διατεθειμένοι με πρωτοβουλίες συλλόγων, σωματείων, τοπικών συμβουλίων και οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να αντιδράσουμε, τότε μπορεί κάτι να αλλάξει. Μην ξεχνάμε ότι ο Σύνδεσμος Ύδρευσης ακόμα δεν έχει δώσει την έγκριση του.»

Και ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας κατά της απόφασης ΕΥΔΑΠ!

Με την ΕΥΔΑΠ «ξαναβγήκε στην επιφάνεια» και ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας κος Φέτσης να ξεκαθαρίσει με κάποια πράγματα που έχουν ειπωθεί από τον νυν Δήμαρχο Λευκάδας κο Κώστα Αραβανή σχετικά με το ύψος χρεών που υπάρχουν στο Σύνδεσμο Ύδρευσης. «Σαφέστατα και εγώ είμαι της άποψης ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είμαι κάθετα κατά αυτής της αποφάσεως της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής. Σχετικά με αυτά που λέει ο Δήμαρχος για το νούμερο των 3,7 εκατομμυρίων Ευρώ σε χρέη τα τελευταία 4 χρόνια, δεν είναι αλήθεια, ούτε καν με τον σύνδεσμο ύδρευσης δεν ήταν τα έξοδα τόσα!!»

ΕΥΔΑΠ δεύτερης κατηγορίας!!!

Ο κος Φέτσης ανακάλυψε ότι «Αυτή η ΕΥΔΑΠ δεν είναι η ΕΥΔΑΠ της Αθήνας, είναι μια θυγατρική ΑΕ, με γραφείο στον Πειραιά…..και το κυριότερο από ότι διάβασα στην σύμβαση, η ΕΥΔΑΠ δεν αναλαμβάνει καμία άλλη υποχρέωση εκτός από την συντήρηση  του δικτύου, να πληρώνει το ένα αντλιοστάσιο, και να συντάσσει και μελέτες, επόμενος πολλή σωστά μιλάτε για «Λεόντειο σύμβαση»!!!!

«Παραχωρήσαμε τα οικόπεδα μας και τώρα θα μας τα πάρει η ΕΥΔΑΠ;»

Άκρως προβληματισμένος εμφανίστηκε ο κος Φέτσης όσον αφορά στα δικαιώματα που παραχωρούμε στην ΕΥΔΑΠ. «Εμείς υδρευόμαστε κατά 98% από δικά μας νερά!! Έγιναν 2 γεωτρήσεις στο χωριό. Δεν ζητήσαμε κανένα αντάλλαγμα από την κοινότητα, παραχωρήσαμε τα οικόπεδα μας με στόχο να υδρευτεί το χωριό. Και έρχεται σήμερα η Δημοτική Αρχή και μας λέει ότι αυτό που εμείς δωρίσαμε θα το πάρει  η ΕΥΔΑΠ; Εγώ έχω ηθικό πρόβλημα γιατί εγώ τους έπεισα αυτούς τους ανθρώπους να παραχωρήσουν τα οικόπεδα τους! Εγώ θα απευθυνθώ σε νομικούς και δικηγόρους!!»

Κατόπιν εορτής πολλά τραγούδια λέγονται….

Η συνάντηση τελείωσε με τους πολίτες αρκετά προβληματισμένους. Ο πρόεδρος της κοινότητας κος Ζαχαρίας Χρυσαφής έθεσε με την σειρά του το ερώτημα «Τι έκαναν τόσα χρόνια όλοι όσοι τώρα μάχονται για την ακύρωση της σύμβασης, όπως επίσης και όλες οι Δημοτικές Αρχές πριν και νυν, τι έχουν κάνει…»

Κάποιοι πολίτες ρωτούν προς τι όλη αυτή η κινητοποίηση κατόπιν εορτής;;; Δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε πάλι κανείς τίποτα και με το που αποφασίστηκε η Σύμβαση «ακούσαμε το ξυπνητήρι και τρέχουμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.» Η διαμαρτυρία κατόπιν εορτής είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Μήπως τελικά και αυτό κάποιους βολεύει; Άλλοι ισχυρίζονται ότι τη τελική ευθύνη για την απόφαση ΕΥΔΑΠ φέρει ο Βουλευτής Λευκάδας κος Σπύρος Μαργέλης, ως εκπρόσωπος και μαχητής των κυβερνητικών αποφάσεων. Άρα ο Δήμαρχος φέρει περιορισμένη ευθύνη, εφόσον όφειλε να ακολουθήσει τις ήδη προκαθορισμένες αποφάσεις από «πάνω»!! Και αυτό όμως μπορεί κάποια στιγμή να έχει το τίμημα του.

Επιμένω ότι ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας, φέρουν όλοι όσοι συμμετέχουν είτε είναι πλειοψηφία, είτε μειοψηφία. Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες δεν έχουν εικόνα όσον αφορά στα περισσότερα θέματα. Προσπαθούν απεγνωσμένα να εντοπίσουν ποιος λέει αλήθεια, ποιος έχει «απώτερο» σκοπό. Το θέμα είναι να μην πιστεύεις και να μην ακούς τα όσα σου λένε χωρίς να διασταυρώνεις τις πληροφορίες που σου παρέχονται. Δυστυχώς όμως ακόμα οι περισσότεροι επιλέγουμε να πιστέψουμε κάποιον είτε «γιατί αυτός τα λέει όμορφα», είτε γιατί «αυτός τα χώνει», είτε γιατί «αυτός είναι μέσα στα πράγματα», είτε γιατί «αυτός μας έχει βοηθήσει…..»

 

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθρο21 Σεπτέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ
Επόμενο άρθροΚάρτες διαρκείας για τη ΔΟΞΑ