Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μαύρα μαντάτα για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μαύρα μαντάτα για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

0
TEIIONIONNISONLOGO

Γράφει ο ΜΠ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μαύρα και άραχνα είναι τα μαντάτα για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπως προκύπτουν από την ανακοίνωση των εισαχθέντων φοιτητών για το τρέχον ακαδημαικό έτος. Δεν φτάνει που ήδη σε τρία τμήματα (δύο στην Κεφαλονιά και ένα στην Λευκάδα) είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Μάιο η μη εισαγωγή νέων φοιτητών, ήρθαν και τα αποτελέσματα των πανελλαδικών να καταδείξουν περαιτέρω μεγάλη συρρίκνωση φοιτητών, κάτι που καθιστά κάτι παραπάνω από προβληματική την συνέχιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ενώ, θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία. Πιο συγκεκριμένα για το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Αργοστολίου ενώ το 2010 είχαν εισαχθεί 356 φοιτητές, φέτος εισήχθησαν 247, δηλαδή 109 λιγότεροι, αν και υπήρξε πτώση στις βάσεις.

Στο τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Ληξουρίου εισήχθησαν φέτος 79 σπουδαστές έναντι 312 πέρυσι, δηλαδή 233 λιγότεροι!!!

Αν τώρα στα παραπάνω συνυπολογίσουμε και τις απώλειες από την μη εισαγωγή σπουδαστών φέτος και στα άλλα δύο τμήματα του νησιού μας (Βιολογικής Γεωργίας (170 σπουδαστές) & Διοίκησης Επιχειρήσεων(350 σπουδαστές)) η απώλεια σε σπουδαστές αγγίζει τους 1000 (για την ακρίβεια 862)!!!

Επιπροσθέτως θα πρέπει να επισημάνουμε και ότι κάποιοι από τους σπουδαστές που εισήχθησαν φέτος απλά θα εγγραφούν χωρίς να έρθουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Είναι σφόδρα πιθανό δηλαδή οι απώλειες να διευρυνθούν!

Τα πράγματα δεν είναι όμως καλύτερα και για τις υπόλοιπες σχολές του ΤΕΙ.

Στην Ζάκυνθο στο τμήμα Τεχνολογίας Οικολογίας και Περιβάλλοντος εισήχθησαν φέτος 79 σπουδαστές ενώ πέρυσι είχαμε 311!!! Στο τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς εισήχθησαν 168 ενώ πέρυσι είχαμε 180.

Στην Λευκάδα στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία εισήχθησαν 148 ενώ πέρυσι 330!!! Εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε και απώλεια 201 σπουδαστών του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που δεν δέχθηκε καθόλου σπουδαστές για φέτος.

Συνολικά δηλαδή στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είχαμε εισαγωγή 721 σπουδαστών έναντι 1360 πέρυσι δηλαδή μία απώλεια 639 φοιτητών. Αν συνυπολογίσουμε και τα τμήματα που καταργήθηκαν η απώλεια εκτοξεύεται στους 1360 σπουδαστές!

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω το μέλλον του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων μάλλον βυθίζεται σε σκοτεινό τούνελ. Κάποιοι βέβαια μιλούν για “λουκέτο” που έρχεται με μαθηματική ακρίβεια. Και δικαιώνονται αυτοί που υποστήριζαν ότι το κλείσιμο των τριών τμημάτων τον περασμένο Μάιο θα επηρέαζε αρνητικά και τα υπόλοιπα τμήματα, καθώς το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν θα ήταν πλέον ελκυστικό στην επιλογή των μηχανογραφικών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρώτη και καλύτερη την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και “σύμμαχο διά της σιωπής του” τον βουλευτή του Νομού Σπύρο Μοσχόπουλο βάζουν την “ταφόπλακα” στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ένα όνειρο ζωής του συμπατριώτη μας Υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη.

Η ζημιά για τα νησιά μας (οικονομική και κοινωνική) θα είναι ανεπανόρθωτη. Με τόσους Κεφαλονίτες στην κυβέρνηση θα περίμεναμε πολλά περισσότερα…Η πραγματικότητα μας διαψεύδει πανηγυρικά…

Πηγή : www.ithacanews.gr

Προηγούμενο άρθροΟ ένας στους 4 ανάπηρος στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΓια Τις Ανεξέλεγκτες Χωματερές στη Λευκάδα