Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Γεμάτο με φόλες το χωριό Τσουκαλάδες

Γεμάτο με φόλες το χωριό Τσουκαλάδες

0

Γεμάτο με φόλες είναι το χωριό Τσουκαλάδες. Παρακάτω δημοσιεύουμε επιστολή που μας έστειλε η Ειρήνη Σταματέλου η οποία είναι κάτοικος του χωριού και παραλίγο να χάσει και ή ίδια τον σκύλο της από φόλα.

 


Γεια σας

Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι στις Τσουκαλάδες μέσα σε 1 εβδομάδα δηλητηρίασαν 5 σκυλιά εκ των οποίων το ένα είναι το δικό μου.Ο Ρούντης (10 χρονών,πανέξυπνος,φιλικός και αγαπητός από όλη τη γειτονιά) βγήκε μαζί μου για την απογευματινή του βόλτα και κατέληξε στο κτηνιατρείο όπου έμεινε 2 ημέρες γιατί αν και πρόλαβα τον θάνατο απ το φυτοφάρμακο είχε επιπλοκές και χρειάστηκε εντανική 24ωρη παρακολούθηση. Ανέφερα το περιστατικό στην αστυνομία αλλά ο αξιωματικός υπηρεσίας το θεώρησε προφανώς  ασήμαντο για να το καταγράψει στο βιβλίο συμβάντων. Το θέμα είναι ότι στο χωριό μου υπάρχει κάποιο ”ανθρωποειδές” που έχει γεμίσει τον τόπο φόλες και προφανώς δεν το κάνει για να προστατέψει τα κοτέτσια του από τις αλεπούδες..υποθέτω ότι για να έχει γεμίσει όλο το χωριό το κάνει επίτηδες για να εξαφανίσει τους σκύλους και τις γάτες….Είναι άκρως επικύνδινος,θα πρέπει να θορηβηθεί ο κόσμος και να πουν ό,τι γνωρίζουν.Πρέπει να προστατέψουμε τους αβοήθητους φίλους μας, τα ζώα……..κάντε κάτι.Σας στέλνω φωτογραφίες από τις αφίσες που έχουν βάλει παντού στο χωριό…

Υ.Γ. Ο Ρούντης μου δεν έχει συνέλθει ακόμη και είναι πιθανόν να του έχει αφήσει μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο…

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ……..

ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
 

 



 

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ανακοίνωση του Σωματείου Ζωοφίλων Λευκάδας (L.A.W.S.). Το κείμενο προσθέθηκε στις 15/7/10 στις 23:24

 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ

«Τα αδικήματα τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 1197/1981 και του 3170/2003 χαρακτηρίζονται ως αδικήματα δημοσίας τάξεως και όχι ως κατ’έγκληση διωκόμενα εγκλήματα. Όπου ο νομοθέτης απαιτεί άσκηση ποινικής δίωξης μετά από έγκληση, το αναφέρει ρητά, κάτι που εν προκειμένω δεν συμβαίνει.Ως εκ τούτου όλα τα ανωτέρω αδικήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως όταν εμπίπτουν στην αντίληψη της Αρχής, διώκονται δε ομοίως όταν οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος καταθέτει καταγγελία με σκοπό να ενημερώσει την Αρχή για την τέλεσή τους.»
Το ανωτέρω αποτελεί τμήμα  απάντησης  της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κερκύρας προς το Κερκυραικό Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός».
Από την στιγμή, δηλαδή που θα πέσει στην αντίληψη των Αρχών ένα τέτοιο αδίκημα, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ, η αστυνομία οφείλει να δράσει αυτεπάγγελτα.
 Έτσι φαίνεται ότι έγινε ήδη από το Α/Τ Λευκάδας.
Χθες το βράδυ  λάβαμε τηλεφώνημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας. Καλούμαστε να καταθέσουμε για το περιστατικό των δηλητηριάσεων στους Τσουκαλάδες. Τις επόμενες ώρες θα ξέρουμε με σιγουριά για το τι πραγματικά έγινε. Καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι μάρτυρες, να μας στείλουν τα στοιχεία τους, καθώς κανένα μέλος του Σωματείου μας δεν έχει προσωπική εμπλοκή, ή να απευθυνθούν κατευθείαν στο Α/Τ Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΗ αβεβαιότητα της πεποιθήσεως (μέρος Δ΄)
Επόμενο άρθροΝύχτα καλοκαιριού με τον Κώστα Αντύπα