Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Και στην Λευκάδα αδήλωτα ακίνητα ο Α. Τσοχατζόπουλος

Και στην Λευκάδα αδήλωτα ακίνητα ο Α. Τσοχατζόπουλος

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/tsoxatzopoulos.jpg

Ακίνητα που δεν υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες του Α.Τσοχατζόπουλου και offshore εταιρίες σε άλλα ονόματα, καταλογίζει δημοσίευμα εφημερίδας. Ο πρώην συνεργάτης του και γ.γ. Εξοπλισμών Γ.Σμπώκος διαψεύδει τα όσα αναφέρονται στον ίδιο, στο ίδιο δημοσίευμα.

Διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του με εξωχώριες εταιρίες ο πρώην στενός συνεργάτης του Ακη Τζοχατζοπουλου Γιάννης Σμπώκος, που είχε διατελέσει γ.γ Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Γ.Σμπώκος με επιστολή του, υποστηρίζει ότι όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα εφημερίδας δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, καθώς ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του συμμετείχαν ποτέ σε offshore ή κατέχουν διαμέρισμα 100 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, το οποίο -ισχυρίζεται ο Γ.Σμπώκος- είναι στην πραγματικότητα 51 τ.μ. και αποτελεί επαγγελματική στέγη της συζύγου του. Όσο για τα υπόλοιπα ακίνητα που σύμφωνα με το δημοσίευμα διαθέτει (εξοχικό 172 τ.μ. στη Λευκάδα και ακίνητο στην Κηφισιά) ο ίδιος δηλώνει ότι τα αναγράφει στη φορολογική δήλωσή του και το Πόθεν Έσχες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΥΠΕΕ εντόπισε τουλάχιστον 15 ακίνητα που ανήκουν μέσω εξωχώριων εταιριών (offshore) στον Ακη Τσοχατζόπουλο άμεσα ή έμμεσα μέσω συνεργατών του, ο ένας από τους οποίους είναι ο Γ.Σμπώκος, ενώ ως τον δέυτερο κατονομάζει τον Γ.Αγραφιώτη που είχε διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, στη θητεία του Α.Τσοχατζόπουλου.

Πληροφορίες δε από την ΥΠΕΕ αναφέρουν ότι η έδρα της εξωχώριας εταιρίας Nobilis δηλώνεται το σπίτι του Α.Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλα 9 ακίνητα τα οποία δεν βρέθηκαν να έχουν δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες του  πρώην υπουργου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ και ήδη διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν είχαν φορολογηθεί και πως.

Ήδη ο Α.Τζοχατζόπουλος αποπέμφθηκε από το ΠΑΣΟΚ μετά την ακρόαση από επιτροπή του κόμματος και έχασε την ιδιότητα του μέλους,  ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και ότι δεν απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία για να αποφύγει την φορολόγησή τους.
 

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση.
Επόμενο άρθροGreek 90’s at PEOPLE