Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δύσκολα τα πράγματα στην Βασιλική (βίντεο)

Δύσκολα τα πράγματα στην Βασιλική (βίντεο)

0

Έξω από το εργοστάσιο κοιμούνται οι κάτοικοι.
Στο πυρηνελαιουργείο στον κάμπο της Βασιλικής βρέθηκε η κάμερα του My Lefkada με τον Αλέξη Κοκκίνη.

Όπως πρώτοι εμείς σας ενημερώσαμε, η κατάσταση που επικρατεί στην Βασιλική εδώ και τρεις μέρες δεν είναι και η καλύτερη.

Πριν τρεις μέρες οι κάτοικοι του όμορφου χωριού εντόπισαν σε “σούδες” που υπάρχουν δίπλα στο εργοστάσιο, απόβλητα όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Αυτό τους έκανε να ανησυχήσουν για την υγεία τους και αμέσως προέβησαν στο κλείσιμο του εργοστασίου και στον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί σε αυτό, με ένα μεγάλο όχημα που παραχώρησε ο δήμος Λευκάδας. Το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με μαρτυρίες τους το όχημα του δήμου απομακρύνθηκε και έτσι ο δρόμος έμεινε ¨αφύλαχτος”. Οι ίδιοι πάντως δεν το “κουνάνε ρούπι” όπως μας είπαν μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και έχουν στήσει πρόχειρες κατασκευές και περνάνε εκεί όλη την μέρα αλλά και την νύχτα. Μάλιστα όπως μας είπαν έχουν οργανωθεί πολύ καλά !

Έχουν χωριστεί σε ομάδες που φυλάνε “σκοπιά” έξω από το εργοστάσιο που σκοπό έχουν να ειδοποιήσουν το χωριό της Βασιλικής σε περίπτωση που προσπαθήσουν να μπουν εργάτες στο εργοστάσιο ή κάποιο φορτηγό πλησιάσει για να ξεφορτώσει. Η ειδόποιηση μάλιστα γίνεται με τον παλιό καλό τρόπο. Αν συμβεί κάτι η ομάδα που φυλάει σκοπιά ενημερώνει κάποιον που βρίσκεται στο χωριό και αυτός χτυπάει την καμπάνα της εκκλησίας και έτσι μέσα σε λίγα λεπτά η είσοδος του εργοστασίου είναι πλημυρισμένη από κόσμο!

Το πρωί της Τετάρτης το εργοστάσιο επισκέφθηκε και ο εισαγγελέας Λευκάδας για να ενημερωθεί με όλες τις λεπτομέρειες για το θέμα. Στο σημείο επίσης συνέχεια βρίσκεται αστυνομική δύναμη ενώ οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μαλακάσης και κ. Σκληρός επισκέφθηκαν και αυτοί το εργοστάσιο.

Στην κάμερα του My Lefkada και στον Αλέξη Κοκκίνη μίλησε για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μπρατσουκάκης.

Δείτε το βίντεο

Προηγούμενο άρθροΟ Σπ.Σπύρου στη συνάντηση Περιφερειαρχών
Επόμενο άρθροΕικαστική έκθεση Αντρέα Σταματέλου