Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Στο Βελιγράδι ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κώστας Αραβανής

Στο Βελιγράδι ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κώστας Αραβανής

0
7 dimarxos proedria1

7 dimarxos proedria1

Σημαντικές επαφές για την προβολή των Ιονίων Νήσων.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κώστας Αραβανής, βρίσκεται στο Βελιγράδι για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου.

Σημαντικές είναι οι επαφές που είχε με τον Υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας Bratislav Petkovic και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και με τον επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Marko Djuric στην Προεδρία της Σερβικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Κώστας Αραβανής προσκάλεσε τους Σέρβους να επισκεφθούν την Λευκάδα απολαμβάνοντας και προβάλλοντας τις μοναδικές παραλίες και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ.

Η Έκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013.

5 dimarxos yppolitismou

1 trepeklis kefalogianni-1

3a xorodia periptero

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Κέρκυρας από όπου και αντλήθηκε το υλικό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα: 22/2/2013
Προς : ΜΜΕ

Σημαντικές επαφές πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Βελιγραδίου, που άνοιξε τις πύλες της στην Σερβική πρωτεύουσα την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013.

Επιτυχής εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας
Ο Δήμος Κέρκυρας συμμετέχει στην τουριστική έκθεση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης 21/2, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στην συνεδριακή αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου, παρουσία και της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. Την συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κέρκυρας κάλυψαν δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Σερβίας, καθώς και τουριστικοί πράκτορες του Βελιγραδίου, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα Ιόνια Νησιά, ως συνολικό προορισμό, τον οποίο αξίζει κανείς να επισκεφθεί για την μοναδική αρχιτεκτονική, την παράδοση και την κουλτούρα καθώς και τις εξαιρετικές παραλίες. «Θέλω να τονίσω περισσότερο από όλα την αγάπη των Κερκυραίων για τους Σέρβους, τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν όλα αυτά τα χρόνια και την φιλοξενία που απολαμβάνουν οι τουρίστες που επιλέγουν για τις διακοπές τους την Κέρκυρα. Και φυσικά θέλω να διαβεβαιώσω τους επισκέπτες μας ότι η Κέρκυρα είναι ένας ασφαλής προορισμός», είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής. Ο κ. Τρεπεκλής επίσης αναφέρθηκε στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα μνημεία των Σέρβων στην Κέρκυρα καθώς και στην δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης μέσω της Εγνατίας Οδού. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ευχαρίστησε τέλος τους Σέρβους για την προτίμηση που δείχνουν στην Κέρκυρα, αναδεικνύοντάς την προσφιλή τουριστικό προορισμό κάθε χρόνο.

Παρών στην συνέντευξη τύπου και ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ο οποίος με τη σειρά του προσκάλεσε τους Σέρβους να επισκεφθούν την Λευκάδα, προβάλλοντας κυρίως τις παραλίες και τις διεθνείς φολκλορικές εκδηλώσεις του νησιού.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμαρχος Κέρκυρας για την τουριστική προβολή, ενώ τόνισε ότι η Κέρκυρα συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τη Σερβία και εξέφρασε την ικανοποίησή της που η φιλία αυτή ενισχύεται συνέχεια. Τόνισε δε ότι τα Ιόνια Νησιά είναι ένας προορισμός που αξίζει κανείς να επισκεφθεί και κάλεσε τους Σέρβους να τα εξερευνήσουν.

Την εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας τίμησαν με την παρουσία τους και ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Dragan Zupanjevac καθώς και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Σερβία Δημοσθένης Στωίδης, ενώ παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Φαιάκων Μιχάλης Κάρρας, ο οποίος συνόδευε το Δήμαρχο στην αποστολή, ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργος Μάμαλος και ο πρόξενος της Σερβίας στην Κέρκυρα Σπύρος Μάστορας.

Ξεχωριστή νότα από τη Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος»

Την παράσταση έκλεψε η Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος», που ταξίδεψε στο Βελιγράδι και τραγούδησε κερκυραϊκά τραγούδια στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Δήμου Κέρκυρας ενώ στη συνέχεια παρέμεινε στο περίπτερο της Κέρκυρας τραβώντας το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών. Η Δημοτική Χορωδία έχει προγραμματίσει συναυλία για το βράδυ της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Βελιγραδίου, με ελληνικά και σερβικά τραγούδια.

Συνεντεύξεις του Δημάρχου Κέρκυρας

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας μίλησε ως προσκεκλημένος στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Σερβίας. Την πρώτη ημέρα της άφιξής του στο Βελιγράδι έδωσε συνέντευξη στο εθνικό σερβικό δίκτυο RTS παρουσιάζοντας την Κέρκυρα ενώ στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι PINK. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο κ. Τρεπεκλής έδωσε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του δημοφιλούς στη νεολαία τηλεοπτικού καναλιού HAPPY TV, ενώ έκανε σειρά δηλώσεων και σε τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και σε έντυπα και εφημερίδες.

Συνάντηση με εκπροσώπους των αδελφοποιημένων πόλεων Βελιγραδίου και Παλιλούλα

Το απόγευμα της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο της Παλιλούλα (ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Σερβίας σε πληθυσμό) καθώς και τον αναπληρωτή Δήμαρχο του Βελιγραδίου, όπου συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της ανταλλαγής μαθητών και της έρευνας στην κοινή ιστορία των δύο λαών.

Σημαντικές επαφές στην Προεδρία της Σερβικής Δημοκρατίας και το Υπουργείο Πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, μόλις πριν από λίγη ώρα ολοκλήρωσε τη συνάντησή του με τον Υπουργό Πολιτισμού της Σερβίας Bratislav Petkovic και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Miroslav Tasic, στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου και ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής. Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για την αναγκαιότητα παρεμβάσεων συντήρησης του Σερβικού Μαυσωλείου στην Κέρκυρα ενώ τέθηκαν βάσεις για σοβαρή συνεργασία στον τομέα της ανάδειξης της κοινής ιστορίας Κέρκυρας – Σερβίας, αρχικά με δράσεις σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Λευκάδας επισκέφθηκαν την Προεδρία της Σερβικής Δημοκρατίας, όπου συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Marko Djuric και συνεργάτες του και συζήτησαν για την αναγκαιότητα περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο πλευρών, μέσω κυρίως του τουρισμού και του πολιτισμού. Ο κ. Djuric μάλιστα δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα του μαθητικού τουρισμού, ενισχύοντας την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά το δυνατόν περισσότερο.
Στις συναντήσεις το Δήμαρχο Κέρκυρας συνόδευαν επίσης ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Dragan Zupanjevac και ο πρόξενος της Σερβίας στην Κέρκυρα Σπύρος Μάστορας.

Αύριο το πρωί ο Δήμαρχος Κέρκυρας έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Πατριάρχη της Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

Φωτογραφίες:
1. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας (Α), ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της Σερβικής Προεδρίας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Δήμαρχος Λευκάδας στο Σερβικό Προεδρικό Μέγαρο.
2. Ο Δήμαρχος Λευκάδας (Α), ο Υπ. Πολιτισμού της Σερβίας (2Α), ο Δήμαρχος Κέρκυρας (Μ) και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων (Δ).
3. Η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» τραγουδά μαγεύοντας τους επισκέπτες στο περίπτερο της Κέρκυρας.
4. Εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.

Προηγούμενο άρθροΕίναι από την Κάλυμνο, gay ακτιβιστής και αφεντικό 67.000 υπαλλήλων της Disney!
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν 6 άτομα που είχαν υπεξαιρέσει 550.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο