Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μίλησε ο Βεργίνης

Μίλησε ο Βεργίνης

0

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ξενοφώντα Βεργίνη το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λευκάδα 5 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα νίκης έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας του Ανεξάρτητου Συνδυασμού Ενεργών Πολιτών κ Ξενοφών Βεργίνης μιλώντας, χθες,  στη κεντρική προεκλογική ομιλία του στη πόλη της Λευκάδας.

H Λευκάδα  στις 7 Νοεμβρίου αλλάζει είπε ο ο Βεργίνης Και πρόσθεσε << Γυρίζει σελίδα για τον καλό του Τόπου>>.

Και πρόσθεσε <<Από το 2011 εφαρμόζουμε ένα νέο θεσμό. Ενας νέος Δήμος Λευκάδας γεννιέται  και μαζί με το Δήμο Μεγανησίου αποτελούν τη νέα πραγματικότητα για το νομό μας..

Ο Καλλικράτης ως νέος θεσμός δημιουργεί νέα προβλήματα και μας βάζει μπροστά σε νέες ευθύνες που καλούμαστε όλοι μαζί να τις αντιμετωπίσουμε και να τις υπερβούμε δυναμικά. Στόχος μας είναι να επωφεληθούμε από τα θετικά και να μην ζημιωθούμε από τα αρνητικά. Μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα . Σε συνεργασία με τους παραγωγικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς  φορείς του Δήμου αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών. Μ ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό που αποτελείται από εννέα άξονες κι είναι το μόνο πρόγραμμα που αναφέρεται στις πηγές χρηματοδότησης των δράσεων και έργων>>.

Επίσης  έκανε εκτενή αναφορά στην μειωμένη  κρατική χρηματοδότηση   κατά 40% των νέων Δήμων και σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο το μέλλον όχι μόνο το παρόν.

Ο κ Βεργίνης ζήτησε να συγκρίνουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν με βάση τα προγράμματα και το σχεδιασμό όλων των συνδυασμών << ζητώ να κριθώ κι εγώ. Ως βουλευτής έδωσα  τη δυνατότητα με πόρους, όχι μόνο από τον κρατικό κορβανά αλλά, κυρίως, από κοινοτικά προγράμματα- από τα 130 εκατ ευρώ που δόθηκαν στο νησί τα 50 εκατ προέρχονταν από τα κοινοτικά ταμεία – να γίνουν σημαντικά έργα υποδομής. Αυτό θα κάνει και η νέα διοίκηση όταν μας δώσετε αυτή την εντολή.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ανύπαρκτο  και  έργο του ανθυποψήφιου του για το Δήμο της Λευκάδας. Αλλά και όσα ελάχιστα έργα επιχειρήθηκαν να γίνουν εμφανίζουν υπερβάσεις και αδιαφάνεια. 

Αναφερόμενος  στο Διοικητήριο  αναρωτήθηκε: «Πως έγιναν τα έργα. Ζητώ απάντηση. Πως είναι δυνατόν  η ανάθεση  των έργων να γίνεται απευθείας κι όταν δεν έχουν να [πληρώσουν να βγαίνει το έργο σε δημοπρασία έκ των υστέρων για διευκόλυνση των εργολάβων. Γίνονται συμπληρωματικές συμβάσεις για να εξευρεθούν τα χρήματα. Αυτό έγινε και στον Άγιο Νικήτα και στο Διοικητήριο Και ρωτώ γιατί ο προϋπολογισμός του Διοικητηρίου ήταν στις  800 χιλ ευρώ κι όχι στο 1 εκατ . Γιατί έργα άνω του ενός εκατ . ευρώ μπορούν να ελεγχθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν είναι αντιπολιτευτική φωνή. Είναι φωνή απολογισμού και διαφάνειας. Δεν κατηγορώ κανέναν. Απλά αναφέρομαι σε έργα και ημέρες>>.

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο υπογράμμισε <<δεν είναι δυνατόν οι Λευκαδίτες να διακομίζονται σε περιφερειακά νοσοκομεία. Δεν δικαιούται η Λευκάδα ένα καινούργιο, αναβαθμισμένο και σύγχρονο νοσοκομείο.

Ως Βουλευτής προώθησα όλες τις ενέργειες για την επίλυση προβλημάτων όπως νομικής και τεχνικής φύσεως και  παρέδωσα προσωπική οικονομοτεχνική μελέτη για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου όπου προβλέπονταν μεταξύ άλλων και η χρηματοδότηση του από την Ευρωπαική Ένωση. Ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Μόνο δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές ακούσαμε αντιφατικές δηλώσεις από την πλευρά του Βουλευτή και της κυβέρνησης χωρίς να γνωρίζουμε θα γίνει το νοσοκομείο ναι η όχι.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν απλήρωτοι στο Δήμο στο πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι ,στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς για διάστημα που ξεπερνά τον ένα χρόνο. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Αποτελεί αίσχος στη σημερινή εποχή. Κανένας απλήρωτος στο Δήμο. Αλλά κι όπου χρεωστάει ο Δήμος θα γίνει καταγραφή χρεών για την αποπληρωμή τους. Κι όσον αφορά τον δανεισμό θα ελέγξουμε και θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους>>.

Ο κ Βεργίνης έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού του και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει για έργα υποδομής στο νέο Δήμο που θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα. Έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, ανάπτυξης οδικών δικτύων, μέτρων τόνωσης της αγοράς και του τουρισμού. Δράσεις για την Παιδεία, την ανάπτυξη πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας κλείνοντας την ομιλία του τόνισε  << Ζητάμε να προσέλθετε στις κάλπες με κρίση και συγκρισιμότητα. Κρίνεται τα προγράμματα ων συνδυασμών και τους εκπροσώπους τους και δώστε την ψήφο σας σε ό, τι είναι καλύτερο για τον τόπο, για εσάς τις οικογένειες σας, για το μέλλον, Σας δίνω την υπόσχεση ότι θα είμαστε μαζί σας και θα μαζί θα προχωρήσουμε σε ένα νέο μέλλον για τον τόπο μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Ευχαριστούμε τον Κώστα Αρματά και τον Νίκο Ζαβιτσάνο για τις φωτογραφίες.

 

Προηγούμενο άρθροInfoSpoudes – φοιτητικό portal
Επόμενο άρθροΈκλεψαν το ίδιο αυτοκίνητο 2 φορές σε μια μέρα