Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Η συνέντευξη τύπου του Ξ. Βεργίνη

Η συνέντευξη τύπου του Ξ. Βεργίνη

0
x verginis

x verginis

«Καίριες παραλήψεις των δικαστικών εκπροσώπων και ψηφοδέλτια που κυκλοφόρησαν πισώπλατα….»

Οι Ευρωπαίοι “πυροβολούν” από παντού, η χώρα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο από το ευρώ μιας και σταμάτησε να αποτελεί ταμπού αυτό το σενάριο, κάποιοι βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους και οι πολίτες χάνουν την υπομονή τους απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Γιατί δεν αποδέχεται ο κος Βεργίνης το αποτέλεσμα και συνεχίζει να το «σκαλίζει»; Μήπως δεν ξέρει να χάνει; Πολλές οι ερωτήσεις που όφειλε κάποια στιγμή να απαντήσει. Και το έκανε. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι πολίτες το μετεκλογικό σίριαλ που εξελίσσεται μεταξύ των δύο υποψηφίων Ξ. Βεργίνη και Θ. Σολδάτου. Πολλά ακούσαμε και για τους δύο υποψηφίους, ότι η κόντρα που υπάρχει μεταξύ τους βλάπτει την παράταξη, η οποία όπως όλα δείχνουν τοπικά έχει διασπαστεί. Ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τα λάθη που έγιναν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων κατά τον κο Βεργίνη, τα μέλη του κόμματος φαίνεται να προβληματίζονται αρκετά. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το περασμένο Σάββατο 19 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ionion Star ο κος Βεργίνης, παραβρέθηκαν και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης όπως και άλλα μέλη του κόμματος που ήρθαν να ακούσουν αλλά και να δηλώσουν τη στήριξη τους στον μετεκλογικό του αγώνα προκειμένου να δικαιωθεί. Ποιος ήταν και ποιος είναι ο ρόλος της ΝΟΔΕ Λευκάδας σε όλη αυτή την μετεκλογική διαμάχη γιατί όπως όλα δείχνουν δεν θα κάνει πίσω. Προφανώς είχε μεγάλο ενδιαφέρον το τι είχε να πει ο κος Βεργίνης, και ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που θα αποκαλύψουν ότι εκείνο το βράδυ των εκλογών κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους εις βάρος του, κάτι που κατά την άποψη του ευτελίζει την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Και τα παρουσίασε λεπτομερώς. Ο κος Βεργίνης αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να βγει στην δημοσιότητα και να ενημερώσει τους πολίτες για το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα που διαπράττεται, όπως είπε το κάνει από υποχρέωση προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και βεβαίως για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου. Τόνισε πως δεν έχει στόχο κανέναν προσωπικά, μόνο τα γεγονότα από πλευράς νομικής, πολιτικής, αλλά και ηθικής, διότι όλοι έχουν το δικαίωμα να υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

Έκανε λεπτομερή αναφορά στη διαδικασία της επανακαταμέτρησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο ίδιος και ο κος Σολδάτος, από το Πρωτοδικείο το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν έλαβε υπόψη τα σημαντικά στοιχεία και τις παρατυπίες που προέκυψαν έτσι ώστε να διορθώσουν το αποτέλεσμα υπέρ του, «τα αγνόησαν και στη συνέχεια ανακηρύξαν το αποτέλεσμα με βάση τα αποτελέσματα που έλαβαν από τις εφορευτικές επιτροπές.» Ο κος Βεργίνης έστειλε εξώδικο προς το Πρωτοδικείο και υπέβαλλε ένσταση κατά της απόφασης στο Εκλογοδικείο.

Σοβαρές παραβάσεις σημειώθηκαν στα εκλογικά τμήματα Μαραντωχωρίου, Νικιάνας, Καρυάς, Απόλπαινας και Καλαμιτσίου!

Ο κος Βεργίνης κατονόμασε τα εκλογικά τμήματα στα οποία κατά την άποψή του έγιναν παραβάσεις και τα οποία την βραδιά των εκλογών έδιναν κάθε φορά διαφορετικά αποτελέσματα, για παράδειγμα στο Μαραντωχώρι διαπιστώθηκαν αρκετές αναντιστοιχίες, και πάντα υπέρ του κου Σολδάτου, και στο εκλογικό τμήμα Νικιάνας όπως φαίνεται τα πράγματα δεν κύλησαν και τόσο ομαλά. Εκεί το αποτέλεσμα άλλαξε αρκετές φορές. Εκεί ο κομματικός εκπρόσωπος με το κλείσιμο της κάλπης αποχώρησε για την Αθήνα. Δεν ήταν στην καταμέτρηση. Το αποτέλεσμα της Νικιάνας σύμφωνα με τον κο Βεργίνη ήρθε μέσα από το γραφείο του κου Σολδάτου. «Τα αποτελέσματα ήρθαν τρεις φορές διαφοροποιημένα, βιβλία δεν υπάρχουν, υπογραφές δεν υπάρχουν, αποφάσεις της εφορευτικής επιτροπής δεν υπάρχουν, στις έξι είχε φύγει ο κομματικός εκπρόσωπος, τι έγινε και πως έγινε ακόμα το ψάχνω.»

Άκυρα ψηφοδέλτια υπέρ του κου Σολδάτου!

Αυτό που προβληματίζει και είναι άξιο προσοχής είναι τα πολλαπλά στοιχεία τα οποία ανέφερε ο κος Βεργίνης και προφανώς δεν έλαβε κανείς υπόψη του όταν έγινε η επανακαταμέτρηση. Ο κος Βεργίνης ανέφερε συγκεκριμένα ψηφοδέλτια τα οποία ενώ ήταν απολύτως έγκυρα υπέρ του καταχωρήθηκαν υπέρ του κου Σολδάτου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβη και αντίστροφα, και ο κος Βεργίνης αφήνει το ενδεχόμενο ανοιχτό να έγιναν κάποια λάθη και υπέρ του. Κάτι που δείχνει ότι γενικά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην διαδικασία και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που συμμετέχουν στις επιτροπές.

Ανέφερε πολλά ψηφοδέλτια τα οποία με την ισχύουσα διαδικασία που διέπει τους κανόνες της καταμέτρησης για τα άκυρα, δηλ. ψηφοδέλτια με μουτζούρες, στον ίδιο φάκελο δύο ψηφοδέλτια, πολλαπλοί σταυροί, τα οποία καταχωρήθηκαν υπέρ του κου Σολδάτου. Ανέφερε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο ήταν υπέρ του ίδιου και εγκυρότατο και καταχωρήθηκε στα άκυρα. Σκληρή και η κριτική που άσκησε κατά των δικαστικών αντιπροσώπων και του Πρωτοδικείου. Όπως είπε υπήρχαν ψηφοδέλτια στα οποία ο δικαστικός αντιπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει σταυρός, μονόγραψε δίπλα και στη συνέχεια καταχωρήθηκαν ως έγκυρα υπέρ του κου Σολδάτου. Όσον αφορά το ρόλο που έπαιξε το Πρωτοδικείο σε όλη αυτή την μετεκλογική έρευνα, περιορίστηκε στα αποτελέσματα που έστειλαν οι εφορευτικές επιτροπές, δεν κίνησε καμιά διαδικασία διερεύνησης του αποτελέσματος, όπως μας ενημέρωσαν, δεν είναι αρμοδιότητα τους να διεξάγουν έλεγχο επί του αποτελέσματος, γίνεται μια απλή επανακαταμετρηση, τα υπόλοιπα είναι δουλειά του Εκλογοδικείου.

Καίριες παραλήψεις των δικαστικών εκπροσώπων και ψηφοδέλτια που κυκλοφόρησαν πισώπλατα….

Σύμφωνα με τον κο Βεργίνη υπάρχει σοβαρή και σημαντική αλλοίωση του αποτελέσματος. Πολλοί αντιπρόσωποι των κόμματων το σκάνε μετά από ένα χρονικό σημείο, την ώρα που γίνεται η καταμέτρηση δεν προσέχουν τι γίνεται εκεί, δεν εκτελούν τα καθήκοντα τους. Άφησε αιχμές κατά των δικαστικών εκπροσώπων για καίριες παραλήψεις γιατί «δεν αντιλήφτηκαν» κινήσεις πίσω από τις πλάτες, ψηφοδέλτια τα οποία τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων και από κάτω και ποιος ξέρει τι άλλο ….. Όλα αυτά με κάνουν να είμαι εδώ! Είναι χρέος μου να το κάνω! Ψάχνω μέσα στο μυαλό μου να δω πως γινόταν όλη αυτή η διαδικασία, και θα ήμουν χαρούμενος να βρω αυτά τα διεστραμμένα μυαλά και να μου πουν πως μπορούμε να κάνουμε πλασματικά κάτι που θα θέλουμε κάθε φορά.»

Όπως όλα δείχνουν κατά τον κο Βεργίνη οι εκλογές στη Λευκάδα και ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθησαν ήταν παράνομος. Το αποτέλεσμα είναι νοθευμένο, ο κος Σολδάτος δεν υφίσταται ως βουλευτής Λευκάδας. Υπήρξαν απαράδεκτες καταστάσεις, βιβλία ανοιχτά χωρίς τις υπογραφές της εφορευτικής επιτροπής όπως σε αυτό στο Μαραντοχώρι, στο 34ο Καρυάς, Νικιάνας, Απόλπαινας, Καλαμιτσίου, 49ο Λευκάδας, 52ο Λευκάδας πράγμα που σημαίνει ότι ακυρώνονται οι σταυροί. Αναφέρθηκε σε πλήθος ψηφοδελτίων που κρίθηκαν έγκυρα, ενώ σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να χαρακτηριστούν άκυρα και παρόλα αυτά προσμετρήθηκαν υπέρ του κ. Σολδάτου.

Άλλα ψηφίζουν οι πολίτες και άλλα βγαίνουν!

Ο κος Βεργίνης κλείνοντας εξήγησε και πάλι γιατί βγήκε στη δημοσιότητα να ενημερώσει για τις παραβάσεις που έγιναν εις βάρος του και παραποίησαν το αποτέλεσμα, όφειλε να το κάνει είπε γιατί υπάρχουν τόσα σημεία αναφοράς που παραβιάζουν τη μυστική ψηφοφορία ώστε δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι στην επιθυμία του ψηφοφόρου. Άλλα ψηφίζει, αλλά βγαίνουν. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τον κο Σολδάτο, αλλά προασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών. «Είναι μικρός ο τόπος, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και με συναντάνε άνθρωποι, μου τηλεφωνούν συνεχώς, με ρωτάνε τι κάνεις εδώ, συκοφαντείς, συκοφαντείσαι, μας συκοφαντείτε, τι κάνετε; Πρέπει να δώσω μια απάντηση.»

Φίλοι και συμμαχητές ο Θ. Σολδάτος και ο Ξ. Βεργίνης για το καλό της ΝΔ;

Ο κος Σολδάτος μέχρι τώρα δεν είχε βγει δημόσια να σχολιάσει όλη αυτή την μετεκλογική διαδικασία που κίνησε ο κος Βεργίνης. Λαμβάνοντας όμως υπόψη την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην χώρα και στην ΝΔ όφειλε να πάρει και αυτός θέση και το έκανε. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου διαβάστηκε μήνυμα του κου Σολδάτου προς τους Λευκαδίτες πολίτες όπου ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει καμιά σημασία αν ο Σολδάτος βγήκε πρώτος ή δεύτερος. Σημασία έχει να δώσει, με τον φίλο του και συμμαχητή του Ξενοφώντα Βεργίνη και τα υπόλοιπα στελέχη στη Νέα Δημοκρατία εκ νέου τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, εν όψει των νέων εκλογών.» Και το πιο σημαντικό από όλα «αν υπάρξει προσφυγή στο εκλογοδικείο θα σεβαστώ απολύτως το αποτέλεσμα και θα πράξω το πρέπον, στην περίπτωση που έχω εκλεγεί εκ νέου βουλευτής.» Ο κος Βεργίνης δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα ακούστηκαν εκ μέρους του κου Σολδάτου.

«Το ποιός θα μπει στην λίστα πρώτος ή δεύτερος αφήνεται στον πρόεδρο.»

Ο κος Βεργίνης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στο πιο σημαντικό θέμα της επικαιρότητας που είναι οι επερχόμενες εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν με λίστα. Ποιά θα είναι η απόφαση του κου Βεργίνη, θα στηρίξει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Θα συμμετέχει; «Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε να βγει η χώρα από την κρίση.» Πως όμως και από ποιά θέση δεν το διευκρίνισε. Το πραγματικό ερώτημα που προκύπτει τώρα εφόσον δεν υπάρχει ακόμα η απόφαση του Εκλογοδικείου είναι τι θα κάνουν οι δύο πρωταγωνιστές της ΝΔ; Θα συνεργαστούν για το καλό του τόπου; Και οι δυο δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται την καρέκλα για να προσφέρουν στον τόπο. Θα συμμετέχει, θα στηρίξει και θα βοηθήσει ο κος Βεργίνης το κόμμα του και τον κο Σολδάτο να κερδίσει την έδρα της Λευκάδας στις επόμενες εκλογές ακόμα και από τη δεύτερη θέση; Δεν έδωσε απάντηση, άφησε όμως να εννοηθεί ότι και ο πρόεδρος του κόμματος ενδεχομένως να πρέπει να το ξανασκεφτεί ποιον θα τοποθετήσει πρώτο στην λίστα. Γιατί εάν δικαιωθεί ο κος Βεργίνης στο Εκλογοδικείο τότε υπάρχει θέμα και για τον πρόεδρο. Το ποιος θα μπει στην λίστα πρώτος η δεύτερος είναι έτσι και αλλιώς θέμα που αποφασίζει ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο κος Βεργίνης ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τα όσα παρανόμως κατά την άποψη του έγιναν την νύχτα των εκλογών της 6ης Μαΐου και έφεραν ως πλασματικό νικητή τον κο Θ. Σολδάτο. Κατά πόσο όλα αυτά τα οποία ανακάλυψε ο κος Βεργίνης είναι όντως παράνομα θα το κρίνει το Εκλογοδικείο. Αυτό που μπορούν από τώρα κιόλας να κρίνουν και θα το κάνουν σίγουρα οι πολίτες είναι ο ευτελισμός που υπέστη ο ανώτατος θεσμός της δημοκρατίας. Το δικαίωμα του να εκλέγεις και να εκπροσωπείσαι από ανθρώπους που εσύ έχεις επιλέξει.

Τελικά όποιο και να είναι το αποτέλεσμα όλοι χαμένοι μοιάζουμε σε μια χώρα όπου όλα μοιάζουν να είναι υπό αμφισβήτηση. Ίσως τελικά να μην αξίζει τίποτα για να διασωθεί στο υπάρχον πολιτικό σύστημα που έχει σοβαρό θέμα πιά. Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε να το χτίζουμε από την αρχή, με νέους ανθρώπους, νέες ιδέες και πάνω από όλα αληθινές και καθαρές ιδέες, ίσως να ακούγεται ουτοπικό και ρομαντικό, όμως ίσως να είναι και η μόνη λύση. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουμε και αυτό το σενάριο……

Κατερίνα Μεσσήνη

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΕορτασμός της Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου
Επόμενο άρθροΝίκο και Λυδία να ζήσετε !