Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο Θοδωρής Σολδάτος!

Υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο Θοδωρής Σολδάτος!

0
https://www.mylefkada.gr/2012/November/nd_sold.jpg

nd sold

Η Ν.Δ. από νωρίς φρόντισε για το μέλλον… «απευθείας ανάθεση» στον κο Θ. Σολδάτο

Άκρως εντυπωσιακό είναι το γεγονός, και για αυτό θα αναφερθώ σε αυτό, ότι τη στιγμή που βουλιάζουμε το ενδιαφέρον όλων εστιάζεται στο πως μπορεί να διασωθεί το ΠΑΣΟΚ από την εκλογική συντριβή και όχι πως μπορεί να διασωθεί η ίδια η χώρα. «Έμφαση δίνεται στις εσωκομματικές διαδικασίες και την ανάδειξη νέου Προέδρου ή όχι πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές.» Πυρετός διαβουλεύσεων στο ΠΑΣΟΚ σε ταβέρνες και συνεχείς συναντήσεις σε μπαράκια της Αθήνας έτσι ώστε να καταλήξουν στο όνομα του νέου προέδρου. Κάποια στελέχη που αντιδρούν σε όλη αυτή την εσωκομματική διαδικασία δεν μπορούν να ακουστούν. Ο σκληρός πυρήνας του κόμματος ξέρει καλά να προφυλάσσεται και πώς να φιμώνει τους όποιους αντάρτες! Συνηθισμένα προεκλογικά καμώματα θα έλεγε κανείς, καλό είναι όμως να έχουμε το νου μας και να αξιολογούμε τις πληροφορίες. Όσον αφορά εμάς και τη δική μας περιφέρεια το παρασκήνιο βράζει για το ποιος θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής. Μην ξεχνάμε και μην υποτιμάμε το όλο θέμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. «Μοιάζει με αυτοκτονία για όποιον τολμήσει τώρα να μπει στη προεκλογική αρένα» υποστηρίζουν παλιά πολιτικά στελέχη. Το ότι έχουν βέβαια ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης που οδηγηθήκαμε ως εδώ οι περισσότεροι μάλλον το έχουν ξεχάσει!

Η αλήθεια όμως είναι ότι όσοι θα αποφασίσουν τελικά να συμμετέχουν στο προεκλογικό σκηνικό γνωρίζουν πολύ καλά το ρίσκο. Αυτή τη φορά η κλασσική προεκλογική συνταγή δεν θα πιάσει. Οι πολίτες έχουν φτάσει στο αμήν άρα όποιος θελήσει να σταθεί ενώπιων τους και να τους κερδίσει θα πρέπει να τους μιλήσει και διαφορετικά. Θα χρειαστεί νέα στρατηγική, νέα συνταγή, νέα προεκλογική φόρμουλα!

Και εκεί που το ΠΑΣΟΚ ακόμα ψάχνει για κατεύθυνση και προορισμό, η Ν.Δ. προετοιμάζει με σταθερά βήματα την προεκλογική της εκστρατεία. Ο πρώτος επίσημος υποψήφιος που θα «τολμήσει» να μπει στην αρένα και να πείσει τους πολίτες θα είναι ο πρώην βουλευτής Λευκάδας κος Θ. Σολδάτος. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συζητιέται βέβαια εδώ και μήνες απλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα. Εμείς θα διακινδυνεύσουμε να πούμε ότι πλέον η υποψηφιότητα του κου Σολδάτου είναι επίσημη και δεν νομίζω ότι θα βγει κάποιος να μας διαψεύσει μιας και τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα.

Η Ν.Δ. από νωρίς φρόντισε για το μέλλον… «απευθείας ανάθεση» στον κο Θ. Σολδάτο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος του κόμματος της Ν.Δ. κος Α. Σαμαράς εξέδωσε μια εγκύκλιο στην οποία ζητούσε από όλους όσους θελήσουν να πολιτευτούν να παραιτηθούν από τα καθήκοντα τους. Τότε ο κος Σολδάτος ήταν Γραμματέας Παλιννοστούντων. Η παραίτηση του δεν έγινε δεκτή μέχρι να ολοκληρώσει τον κύκλο εργασιών του. Τον Δεκέμβριο αποδεσμεύτηκε τελικά από τα καθήκοντα του έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υποψηφιότητα του στις επόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα διαβάσαμε σε επιστολή που κυκλοφόρησε ότι ο πρόεδρος του κόμματος κος Α. Σαμαράς «ευχαριστεί το Θ. Σολδάτο για το έργο του στην κεντρική Διοίκηση της Ν.Δ. και για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσέφερε με την ιδιότητα του ως κεντρικό στέλεχος…» Το πιο σημαντικό όμως από όλα : «Σας αποδεσμεύουμε των καθηκόντων σας εν όψη των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και λόγω της συμμετοχής σας στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος.»

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη την 30.11.2011!!

Να αναφέρουμε ότι λίγα είναι τα στελέχη στο κόμμα της Ν.Δ. που έλαβαν τέτοιου είδους επιστολές, που ισοδυναμούν βέβαια με «απευθείας ανάθεση». Λάβετε θέσεις, αρχίζει το ματς γιατί μαζί με τον Θ. Σολδάτο είναι σίγουρο ότι θα δούμε και τον κο Ξ. Βεργίνη να διεκδικεί επίσης την έδρα της Λευκάδας. Σχετικά με το τρίτο πρόσωπο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η ομάδα της Ν.Δ. ο κεντρικός σχεδιασμός του κόμματος θα προτιμούσε να είναι γυναίκα αλλά όπως όλα δείχνουν στη Λευκάδα μάλλον δεν θα βρεθεί. Ούτως η άλλως το τρίτο πρόσωπο που θα συμμετέχει στον προεκλογικό αγώνα θα κληθεί να παίξει κυρίως υποστηρικτικό ρόλο στους δύο πρωταγωνιστές παρά να διεκδικήσει τη νίκη. Αναμένουμε σύντομα νέες εξελίξεις…..

Κατερίνα Μεσσήνη

Προηγούμενο άρθρο28 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Τσιτσάνη
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση Ερευνητικών Εργασιών (Projects))