Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Υπ. δημ. σύμβουλος – Ζαμπάτης Σπύρος

Υπ. δημ. σύμβουλος – Ζαμπάτης Σπύρος

0
zampatis

http://mylefkada.gr/2010/November/zampatis.jpg
Ζαμπάτης Σπύρος: Γιατί «Λαϊκή Συσπείρωση»…

Συμπολίτισσες – Συμπολίτες, ονομάζομαι Ζαμπάτης Σπυρίδων του Δημητρίου, γεννήθηκα στην Λευκάδα το 1977 και έκτοτε είμαι μόνιμος κάτοικος του Δ.Δ. Πόρου Λευκάδας.

•    Υπαξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος
•    Εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) με την συνδικαλιστική παράταξη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών και αντιπρόσωπός της στην άνω Περ/ρεια
•    Ιδρυτικό μέλος και πρωην (1ος) Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου Λευκάδας με την επωνυμία «ο ΠΥΡΓΟΣ»
•    Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση»

Μετά από πρόταση, η οποία με τιμά ιδιαιτέρα, και διαπιστώνοντας για άλλη μια τετραετία την αδιαφορία και εγκατάλειψη του τόπου μας, και επιθυμώντας να βοηθήσω ουσιαστικά, εμμένοντας σταθερά στο δρόμο του αγώνα, αφού ως γνωστόν τίποτε δεν χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε με σκληρούς και άνισους αγώνες, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στο Δήμο Λευκάδας με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Συνδυασμός που μπορεί να συγκρουστεί και να διεκδικήσει προς όφελος των πολιτών της περιοχής μας, μα και γενικότερα.
Χρόνια τώρα διεκδίκησαν την ψήφο σας δίνοντάς σας φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν, με αποτέλεσμα ορισμένοι να υλοποιούν τις φιλοδοξίες τους και παράλληλα τις πολιτικές των κομμάτων που τους υποστήριζαν, αφήνοντας το Νομό μας να ερημώνει και να υποβαθμίζεται.

Όλο αυτό το διάστημα ο ελληνικός λαός δέχεται την επίθεση σύγχρονων «κατακτητών» με την επωνυμία Δ.Ν.Τ και Ε.Ε, παρουσιάζοντάς τους ως «Εθνική Ανάγκη», αφού χρόνια τώρα τους προετοίμαζαν το έδαφος τα εναλλασσόμενα στην εξουσία κόμματα, προκειμένου να υλοποιήσουν και αυτά με την σειρά τους τις πολιτικές τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας με άλλοθι τις δήθεν πιέσεις των «συνεταίρων» τους.
Είναι όλοι τους υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας και κατ’ επεκταση στην περιοχή μας.
Θυμάστε την παρουσίαση του σχεδίου «Καποδιστρίας» ως σωτηρία της χώρας; Ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτού του σχεδίου;…

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν θέλουμε ουσιαστικές αλλαγές πρέπει να αλλάξει η κεντρική πολιτική που ακολουθείται αλλά και να μπει ένα φρένο στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι, όπως μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει με τις ενέργειες τους, δεν είναι διατεθειμένοι να προβούν σε ουσιαστικές ενέργειες για να μην στεναχωρήσουν τους κομματικούς υποστηρικτές τους που υποστηρίζουν το μνημόνιο ή τα άλλης μορφής μέτρα κατά των λαϊκών στρωμάτων.

Πως είναι δυνατόν να αποποιείται δήθεν κάποιος το μνημόνιο, αλλά παράλληλα να υποστηρίζεσαι απ’ τα πολιτικά κόμματα που το στηρίζουν ή συναινούν άμεσα ή έμμεσα σ’ αυτό;
Κάτω απ’ αυτές τις προϋποθέσεις και υπό το κρυφτούλι των τάχα ανεξαρτήτων υποψηφιοτήτων θα διεκδικηθεί η ψήφο σας, την οποία την επόμενη των εκλογών θα αξιοποιήσουν ως συναίνεση στις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές τους που θα επέλθουν από το «παιδί» του Καποδιστρία, τον «Καλλικράτη» που έχει ως βασικό στόχο να μεταφέρει σε τοπικό επίπεδο την πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!!

Συμπολίτισσες – Συμπολίτες,
κινούμενος ενεργά χρόνια ανάμεσα σας όχι μόνο γνωρίζω καλά τα προβλήματα του Νησιού μας αλλά αγωνίζομαι αποδεδειγμένα για την επίλυση ή την μείωσή τους.

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι επί προεδρίας μου ακόμη και μέσα από έναν σύλλογο με περιορισμένες δυνατότητες και όσο αυτό μας επιτρέπονταν λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών, προβήκαμε σε κάθε είδους ενέργεια με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής (ποιότητα και επάρκεια πόσιμου ύδατος, επέκταση δημοτικού φωτισμού, καθαριότητα και εξωραϊσμό της περιοχής μας, υποβολή προτάσεων έργων προς του αρμόδιους φορείς κ.α.), προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Δεν θεώρησα το εαυτό μου ποτέ βολεμένο αδιαφορώντας για το μέλλον των υπολοίπων πολιτών.
Εδώ και λίγα χρόνια στην βάση της αναγκαιότητας που υπάρχει για την ύπαρξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Π.Σ. για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εδραίωση της πυρασφάλειας της χώρας και την ποιοτική αναβάθμιση των εργασιακών συνθηκών των πυροσβεστών, δίνω σε καθημερινή βάση μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος τον αγώνα χωρίς να φείδομαι χρόνου και προσπαθειών.

Συνδικαλίζομαι ενεργά, με αταλάντευτες θέσεις και χωρίς συμβιβασμό, χωρίς να είναι λίγες οι φορές που έχω πάρει μέρος ως απλός πολίτης σε αγώνες αγροτών, ανέργων, υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα κ.λ.π.
Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε μεταξύ μας, όσο και ας προσπαθούν να μας διαχωρίσουν με την μέθοδο του «κοινωνικού αυτοματισμού», αποσκοπώντας στην διάσπαση μας και την χωρίς μαζική αντίσταση εφαρμογή των πολιτικών τους, που στόχο έχουν να περιχαρακώσουν εκτός των άλλων κεκτημενων δικαιωμάτων μας και αυτού της ζωής.

Αυτό το σκοπό είχε και υποψηφιότητα μου και στις προηγούμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Μην τους επιτρέψουμε:
•    Να υποβαθμίσουν ανενόχλητοι την υγεία, μετατρέποντας την σε προνόμιο αντί για δικαίωμα, την παιδεία και να μετατρέψουν τα παιδιά σας και τις οικογένειες σας σε ρομπότ της Ευρωπαϊκής ένωσης και των πολυεθνικών.
•    Να υποβαθμίσουν την πυρασφάλεια της χώρας, όπου ενόψει Καλλικράτη προωθείται μαζικό κλείσιμο των Πυροσβεστικών κλιμακίων (ίσως και αυτού της Βασιλικής) και ένα σωρό άλλων υπηρεσιών και παροχών στα πλαίσια της συρρίκνωσης και της δήθεν εξοικονόμησης χρημάτων.
•    Μέσα από το όχημα Καλλικράτης να γεμίσει ο Νομός μας και η χώρα μας με ανέργους, τους υπερήλικες χωρίς ουσιαστικές παροχές υγείας, τα μικρά παιδιά (τα παιδιά σας) χωρίς παιδικούς σταθμούς, δεκάδες επιχειρήσεις να κλείσουν με ότι αυτό συνεπάγεται, οι τράπεζες να αφαιμάζουν τα νοικοκυριά μέσω του υπερδανεισμού, στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής και της κοινωνίας.
•    Να αντιμετωπίζουν τα Α.Μ.Ε.Α με συναισθήματα της λύπης ή της φιλανθρωπίας και όχι με αυτό το της ανθρωπιάς και την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.
•    Να είναι άπιαστο όνειρο το δικαίωμα του τουρισμού και της αναψυχής.
•    Την ισχύ των αντιδασικων νόμων.
•    Την μη ελεύθερη πρόσβαση  στις ακτές.
•    Να απομυζούν τον πλούτο που παράγουμε
•    Να προωθήσουν στρατηγικές αντιλαϊκών μέτρων

Ναι, αποδέχομαι ότι αν δεν αλλάξει η κεντρική πολιτική μπορεί μέσα απ’ το σχέδιο Καλλικράτης να μην έχουμε μεγάλες δυνατότητες να κάνουμε πολλά, μα να είστε σίγουροι ότι έχουμε περιθώρια για Αντίσταση – διεκδίκηση και ενωμένοι στην βάση των προβλημάτων να ξηλώσουμε την σβάστικα των αντεργατικών μέτρων και να δείξουμε την πόρτα εξόδου σε όσους την φόρεσαν και την υπερασπίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ας αντισταθούμε μέσα απ’ την «Λαϊκή Συσπείρωση» στις πολιτικές των περικοπών μισθών επιδομάτων, δώρων, συντάξεων, αυξήσεων Φ.Π.Α, εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (Ολυμπιακή, Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, Ε.Ο.Τ, Ο.Σ.Ε, ΔΕΗ, Λιμάνια, κ.λ.π), εμπορευματοποίηση της γης προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ξεκλήρισμα των αγροτών και την υποβάθμισης της αγροτικής παραγωγής, της ανεργίας και της ολοένα μεγαλύτερης προσπάθειας αύξησης των μονοπωλίων και σύνθλιψης των λαϊκών στρωμάτων.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής των εναλλασσόμενων κομμάτων εξουσίας. Η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ανατρεπτικές – καταστροφικές αλλαγές που θα επέλθουν μέσα απ’ τον «Καλλικράτη» πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν την επιλογή της ψήφους σας τον Νοέμβρη, καταδικάζοντας όσους προέβησαν σε εναγκαλισμούς με την Τρόικα και εξέθρεψαν για δεκαετίες ένα εχθρικό και εκμεταλλευτικό προς τον πολίτη – άνθρωπο σύστημα.

Σας παραθέτω αποσπάσμα άρθρου σχετικά με πυρκαγιά σε σπίτι την επαρχία Όμπιον του Τένεσι στις ΗΠΑ προκειμένου να διαπιστώσετε για άλλη μια φορά τα αποτελέσματα που επιφέρουν οι ιδιωτικοποιήσεις για το κοινωνικό σύνολο…
Τους άφησαν να καούν λόγω … χρέους!
Το συγκεκριμένο σπίτι, στην επαρχία Ομπιον του Τενεσί των ΗΠΑ, αφέθηκε να καεί γιατί η οικογένεια είχε αμελήσει να πληρώσει το τέλος των 75 δολαρίων στην ιδιωτικοποιημένη Πυροσβεστική.
Είδαν το σπίτι να γίνεται παρανάλωμα του πυρός γιατί είχαν ξεχάσει να πληρώσουν το ετήσιο τέλος πυροπροστασίας αξίας 75 δολαρίων στην Πυροσβεστική. Η πυροπροστασία, με τη δικαιολογία ότι το σπίτι βρισκόταν στα όρια της πόλης του Νότιου Φούλτον, ήταν υπηρεσία που είχε μπει σε τιμολόγιο. Έτσι, παρά τις εκκλήσεις των ανθρώπων να παρέμβει η Πυροσβεστική, αυτό δε συνέβη ποτέ και μάλιστα οι τοπικές αρχές έσπευσαν να υπερασπιστούν τη δήθεν …νομιμότητα.

Αυτό το περιστατικό περιγράφει παραστατικά το τι μπορεί να συμβεί, όταν το στοιχειώδες δικαίωμα προστασίας της ανθρώπινης ζωής γίνεται εμπόρευμα. Η συγκεκριμένη περίπτωση όσο και ακραία αν φαίνεται «χτυπάει καμπανάκι» και στη χώρα μας. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου θέλουν να επιβάλουν «υπηρεσίες» επί πληρωμή. Υπηρεσίες που για τους εργαζόμενους είναι απαραίτητες.

Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις είναι αποφάσεις και μέτρα που θα βρουν την εφαρμογή τους μέσα και από τον «Καλλικράτη», αφού η ανάπτυξη και λειτουργία των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας θα εξαρτάται κύρια από την επιχειρηματική ικανότητα των δήμων.
Σκεφτείτε ποιοι εδώ και πολλά χρόνια (και πριν το μνημόνιο) σας κορόιδευαν (και συνεχίζουν ) με ψεύτικες υποσχέσεις και υποτιθέμενες οάσεις και ποιοι σας υπέδειξαν την πραγματικότητα και τον δρόμο για την έξοδο από την έρημο που εντέχνως δημιούργησαν για να καρπώνονται άλλοι τους κόπους μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προσχεδίου που, μετά την παρουσίασή του στο υπουργικό συμβούλιο, δόθηκε στη δημοσιότητα, προβλέπεται συνέχιση της οικονομικής κρίσης, ραγδαία αύξηση της ανεργίας, νέα δραστική μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, μεγάλη αύξηση της φορολογικής αφαίμαξης των εργαζομένων, συμπληρωματικοί φόροι από τεκμήρια και αύξηση του ΦΠΑ.

Με δεδομένο ότι στις 7 Νοέμβρη διεξάγονται οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το προσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν περιέχει νέους φόρους, πέραν των γνωστών.
Νωπές ακόμη στην μνήμη μας και προσβλητικές για το Λαό, τον εργαζόμενο, τον Άνθρωπο οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου (βλέπε Μ.Μ.Ε, Τύπο) «όλοι μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων που τους παρουσίαζε σε 1.000.0000 όπως και βουλευτής της Ν.Δ σε 1.200.000 (σε συνέδριο), όταν από την πρόσφατη απογράφη διαψεύστηκαν. Πιστεύω ότι έχετε καταλάβει που αποσκοπούν αυτού του είδους οι κοινές συναινέσεις και τι ετοιμάζουν κατ’ επιταγή του Δ.Ν.Τ.
Η ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ – Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ!!!!

Διαπιστώνοντας όλα τα ανωτέρω μα και πολλά περισσότερα ένα εκ των οποίων και η ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων θλίψη λόγω του αδιεξόδου που τους οδήγησαν …σας καλώ να αναδείξετε εκπροσώπους που θα παλεύουν προς όφελος σας.
Σκεφτείτε ότι το αποτέλεσμα της ψήφου σας στις επερχόμενες εκλογές θα μας ακολουθεί για περισσότερο από μια τετραετία εξαιτίας των ανατροπών που θα επέλθουν με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωτικότητα της περιοχής και των κατοίκων της.
ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!!!

Συνειδητοποιημένα να μετατρέψετε την αγανάκτηση σας σε δύναμη υπερψηφίζοντας την «Λαϊκή Συσπείρωση» σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη ξεκάθαρη ψήφος κατά του Μνημονίου, του «Καλλικράτη» και των αντιλαϊκών πολιτικών. Αξιοποιήστε την σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού και όχι της πλουτοκρατιας.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕΣ ΠΟΤΕ!!!
              ΖΑΜΠΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
 

Προηγούμενο άρθροΈκλεψαν το ίδιο αυτοκίνητο 2 φορές σε μια μέρα
Επόμενο άρθροΣτην κεντρική πλατεία η ομιλία Αραβανή