Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την υποθαλάσσια ζεύξη

Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την υποθαλάσσια ζεύξη

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/Tunnel.jpg

Η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας περιλαμβανεται στα νέα έργα παραχώρησης, για τα οποία η Επιτροπή Μεγάλων Έργων, που συνεδρίασε σημερα για πρώτη φορά υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, αποφάσισε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησής τους.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ακόμα οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας Λ. Κατσέλη, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, Επικρατείας Χ. Παμπούκης και Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεγάλων Εργων αποφασίστηκε να προχωρήσει και το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας. Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνει συγκεκριμένα, δύο έργα. Το πρώτο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας σύνδεσης της πόλης της Λευκάδας με την Αιτολωακαρνανία. Θα υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης στα πρότυπα της υποθαλάσσιας ζεύξης Άκτιο- Πρέβεζα. Το δεύτερο έργο αφορά τη σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία και κατ` επέκταση με την Ιόνια Οδό. Ο οδικός άξονας Λευκάδα- Άκτιο είναι μήκους 5χλμ και αναμένεται να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2011. Με την ολοκλήρωση των αξόνων Λευκάδα- Άκτιο- Αμβρακία και Αμβρακία- Αντίρριο (τμήμα Ιόνιας Οδού) η χρονοαπόσταση μεταξύ Λευκάδας και Αντιρρίου θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 45 λεπτά. Η απόσταση Αθήνα- Λευκάδα θα γίνεται σε λιγότερο από 3 ώρες, ενω η απόσταση Θεσσαλονίκη- Λευκάδα σε περίπου 3,5 ώρες.

*Ευχαριστούμε τον κ. Ηλία Γεωργάκη που μας έστειλε το κείμενο.

 

Προηγούμενο άρθρο«Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ» στην Άρτα
Επόμενο άρθροΟ ρεπόρτερ “Moussas” στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής