Αρχική Top Stories Επίσημη επίσκεψη στα γραφεία της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα από τον Πρόεδρο...

Επίσημη επίσκεψη στα γραφεία της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα από τον Πρόεδρο του ΕΤΕΕ κ. Παναγιώτη Κουτσίκο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ξενοφώντα Βεργίνη του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

0

Επίσημη επίσκεψη  πραγματοποιήθηκε στις   27-12-22 στα γραφεία της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα από τον Πρόεδρο  του ΕΤΕΕ κ. Παναγιώτη Κουτσίκο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ξενοφώντα Βεργίνη του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Από τουρκικής πλευράς στην σύσκεψη ήταν παρόντες ο γενικός Πρόξενος της Τουρκίας κ.Mustafa Sumuncu και ο εμπορικός ακόλουθος κ.Hamid Tatci.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ομαλοποίηση των σχέσεων των επιχειρηματικών κοινοτήτων και των δύο χωρών μέσω συγκεκριμένων δράσεων, που θα πραγματοποιήσουμε το 2023.

Επίσης, συζητήσαμε πως να αυξήσουμε το συνολικό Εμπόριο των δύο χωρών έτσι ώστε να φθάσουμε τα 5,5 δις ευρώ την επομένη τριετία από τα 3,95 που είναι σήμερα.

Με γνώμονα τον ανωτέρω στόχο, συζητήσαμε τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε το 2023 οι ομάδες των προϊόντων που θα προωθήσουμε μέσω επιχειρηματικών  αποστολών και συνεδρίων είναι τα αγροτικά προϊόντα, πρώτες ύλες, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μηχανήματα καθώς και στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Επί πλέον, ζητήσαμε από τους συνομιλητές μας να ασκήσουν την επιρροή τους προς το DEIK έτσι ώστε να επαναδραστηριοποιηθει το Τούρκο – Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο  το οποίο θα αναλάβει να υλοποιήσει μαζί με το ΕΤΕΕ τις κοινές μας δράσεις τελικά  συμφωνήσαμε  το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2023 να πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση  με ειδικούς συμβούλους και των δύο πλευρών για να εγκρίνουμε το τελικό σχέδιο δράσης.

Η συνάντηση είχε διάρκεια δύο ωρών σε φιλικό πνεύμα και με διάθεση να γίνει το επόμενο βήμα από τους επιχειρηματίες προωθώντας  αυτά που μας ενώνουν  και να αφήσουμε προς το παρόν αυτά που μας χωρίζουν.

Από το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Προηγούμενο άρθροΔήλωση παραίτησης δημοτικών συμβούλων της Παράταξής μας, μελών Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λευκάδας.
Επόμενο άρθροΠέθανε o Πελέ, o παγκόσμιος θρύλος του ποδοσφαίρου