Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας τάσσονται κατά της αξιολόγησης

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας τάσσονται κατά της αξιολόγησης

0

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας:


Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας πραγματοποίησε την Πέμπτη 8/6/2017 έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο συνάδελφος Λελοβίτης Πέτρος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Γενική συνέλευση εντάσσονταν στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων του Σωματείου που ξεκίνησε από τον Μάρτη, με συσκέψεις και ανακοινώσεις που ως  στόχο είχαν την ενημέρωση των συναδέλφων, για το που αποσκοπεί και τι υπηρετεί η αξιολόγηση.

Μια αξιολόγηση που δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών.

Δεν στοχεύει στη εκπαίδευση και στη δημιουργικότητα του υπαλλήλου ή στην καλύτερη αποτελεσματικότητα  των υπηρεσιών του δημοσίου και των ΟΤΑ απέναντι στους πολίτες.

Αντίθετα εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., αφού συνδέεται άμεσα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, που έχει να κάνει με μειώσεις μισθών, κινητικότητα, απολύσεις. Απολύσεις στο Δημόσιο που είναι κατεύθυνση της ΕΕ και απαίτηση του ΣΕΒ.

Δηλώνουμε ότι η θέση και η στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, στους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθούνται μέσω αυτής. Ποτέ δε διαμορφώσαμε θέση που να λέει ότι είμαστε ενάντια σε κάθε έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπαλλήλου. Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα απόδοσης στην εργασία κάποιων υπαλλήλων, όμως γι’ αυτά υπάρχει το αντίστοιχο θεσμικό – νομικό πλαίσιο, με το οποίο μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν.

Η συμμετοχή στη Γ.Σ. ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, που σημαίνει ότι οι συνάδελφοι ενδιαφέρονται και προβληματίζονται.

Έγινε εκτενής ανάλυση του θέματος από τον συνάδελφο Λελοβίτη και εν συνεχεία εκφράστηκαν ερωτήσεις, προβληματισμοί αλλά και τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι επί του θέματος.

Φάνηκε και από τη συζήτηση η αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων, ώστε να μπλοκάρουν την διαδικασία συμμετέχοντας στην αποχή.

Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή τάχτηκε υπέρ της απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία, και προς αυτή την κατεύθυνση καλούσε τους συναδέλφους ώστε να μην συμπληρώσουν τα έντυπα, παραδίδοντας αυτά στα μέλη του Δ.Σ.

Ένα κάλεσμα που έγινε αποδεκτό από τους εργαζόμενους και αυτό φάνηκε, όταν μεγάλος αριθμός συναδέλφων εισερχόμενοι στο χώρο της Γ.Σ. παρέδιδαν τα έντυπα ασυμπλήρωτα και ανυπόγραφα στα μέλη του Δ.Σ. δίνοντας μήνυμα ότι οι συνάδελφοι  συμμετέχουν αγωνιστικά  μπλοκάροντας στην πράξη την αντιδραστική αξιολόγηση.

Οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα τόσο από τη Γ.Σ. όσο και από τις συζητήσεις με συναδέλφους, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τάσσεται κατά της αντιδραστικής αξιολόγησης και συμμετέχει στην αποχή-απεργία.

Το ΔΣ του σωματείου δεν έχει καμία αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξουν λύσεις προς όφελος μας, έξω από τους λαϊκούς – ταξικούς αγώνες. Συμμετέχουμε μαζικά στην αποχή. Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα και τα παραδίδουμε στο Δ.Σ.

Έχουμε τη δύναμη μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Λευκάδα 8/6/2017

ΤΟ ΔΣ

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός για κλοπή στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕπιτυχής η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα