Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Ηττήθηκε η Νίκη 80-86 (70-70 κ.α.) από τον Πρωτέα Βούλας στην παράταση

Ηττήθηκε η Νίκη 80-86 (70-70 κ.α.) από τον Πρωτέα Βούλας στην παράταση

0

nikilefkadas

Στις λεπτομέρειες χάθηκε, 80-86(70-70 κ.α.) το ροζ φύλλο αγώνα στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Πρωτέα Βούλα, αφού οι φιλοξενούμενες έστειλαν με σουτ της Σπυριδοπούλου το παιχνίδι στην παράταση καθώς η Νίκη Λευκάδας, αστόχησε στην τελευταία επίθεση.



Την εντός έδρας ήττα με 80-86 γνώρισε η ΝΙΚΗ Λευκάδας από τον Πρωτέα Βούλας, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο. Καλύτερες στα σημεία οι φιλοξενούμενες που ήταν πιο εύστοχες στη παράταση. Σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για την ΝΙΚΗ. Η άμυνα του Πρωτέα ήταν εξαιρετική κι οι γηπεδούχες δεν μπορούσαν να βρουν εύκολους πόντους. Από την άλλη η άμυνα της Νίκης δεν λειτουργούσε σωστά παρουσιάζοντας κενά που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Πρωτέα, με αποτέλεσμα να δεχθεί 23 πόντους. Παρόλα αυτά με μια αντεπίθεση στο τελευταίο λεπτό διόρθωσε τα πράγματα και το -12 (9-21) έγινε -7 (16-23), που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος κυμάνθηκε πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, με την ομάδα του Πρωτέα να κυριαρχεί όμως η ΝΙΚΗ να μην τα παρατάει. Παρά τις μεγάλες διαφορές, οι γηπεδούχες κατάφεραν να μειώσουν. Το ματς έφτασε και στο -5 (32-37) 12’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, αλλά η Κωστάκη με καλάθι στην λήξη έκανε το 32-39 κι επανέφερε τη διαφορά στο +7 για την ομάδα της, όσο ήταν και στο τέλος της πρώτης περιόδου. Σκορ ημιχρόνου 32-39.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΝΙΚΗ να πιέζει για να γυρίσει το ματς, με αποτέλεσμα να αλλάξουν εντελώς οι ισορροπίες. Οι γηπεδούχες για άλλη μια φορά έκαναν πολύ καλή Τρίτη περίοδο πραγματοποιώντας παράλληλα και το come back. Έφτασαν στο σημείο να ισοφαρίσουν δύο φορές και είχαν ισάριθμες ευκαιρίες να προσπεράσουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενες προηγούνται με 51-52 όμως το βέβαιο είναι ότι τα κορίτσια του κ. Δουβίτσα δεν παράτησαν το παιχνίδι και τώρα τα πράγματα είναι ρευστά.

Στη τελευταία περίοδο το ματς είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Το παιχνίδι είναι για γερά νεύρα και ειδικά τα τελευταία 3’ όπου παίχτηκαν τα πάντα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι αλλά την ΝΙΚΗ να έχει την ευκαιρία στο τέλος να πάρει το παιχνίδι. Μέχρι να φτάσουμε στο 37’ πέρασαν 7’ που οι γηπεδούχες πήραν το προβάδισμα. Δεν κατάφερνα να αποκτήσουν κάποια διαφορά και να ξεφύγουν από τον αντίπαλο, όμως και μόνο που είχαν κάνει την ανατροπή φαινόταν πως είχαν τον πρώτο λόγο. Οδεύοντας προς το τέλος η ΝΙΚΗ ήταν μπροστά με 70-67, με τρίποντο όμως της Σπυριδοπούλου οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν 18’’ πριν το τέλος. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η γηπεδούχος ομάδα ήταν άστοχη και το παιχνίδι οδηγήθηκε μοιραία στη παράταση. Εκεί ο Πρωτέας παρουσιάστηκε πιο έτοιμος και πιο σίγουρος, έχοντας παράλληλα και μεγάλη ευστοχία κι έτσι η ΝΙΚΗ Λευκάδας ηττήθηκε με 80-86 έπειτα από μία συγκλονιστική μάχη.

Μετά την ήττα αυτή όλοι στην ομάδα κοιτούν μπροστά και στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Πετρούπολης στις 29/11, καθώς το ερχόμενο σαββατοκύριακο υπάρχει διακοπή.

Δεκάλεπτα: 17-23, 32-39, 51-52, 70-70, παρ. 80-86.
Διαιτητές: Κωνσταντινόπουλος, Δαγλαμίτσος

ΝΙΚΗ Λευκάδας (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 16, Αργυρού, Καμπουράκη 4, Γράψα 3(1), Λιοπύρη, Κρητικού, Ψυχογιού 8(2), Ισκιόγλου 6, Σμιθ 26(1), Λογοθέτη, Κρουκ 17(1), Μεταξά
Πρωτέας Βούλας (Κτιστάκης): Ρουτάν 23(5), Κωστάκη 6, Κίτσιου, Σπυριδοπούλου 16(2), Σπηλιώτη 2, Ραντζα, Πολιτοπούλου, Νικολοπούλου 12(1), Ραντολφ 23, Χαντζηγιακουμή 4(1), Αναστασοπούλου, Μυλωνάκη

– See more at: lefkadasportnews.gr

Προηγούμενο άρθρο10η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας
Επόμενο άρθροΑ.Ο. Καρυάς-Α.Ο. Παλαίρου: 2-5 (video&photos)