Αρχική Ειδήσεις Κ. Παπαζάχος στον Prisma 91,6: “Δεν θα αποτελέσει έκπληξη μετασεισμός 5.8 Ρίχτερ”

Κ. Παπαζάχος στον Prisma 91,6: “Δεν θα αποτελέσει έκπληξη μετασεισμός 5.8 Ρίχτερ”

0

papazaxos

Για την μετασεισμική δραστηριότητα στην Λευκάδα μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, μετά το μπαράζ μετασεισμών που έχει φέρει αναστάτωση στους κατοίκους.

Για τις επόμενες μέρες θα έχουμε αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς ανέφερε, καθώς αυτή την στιγμή θα γίνουν τουλάχιστον καμιά δεκαριά μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ο ίδιος ωστόσο διευκρίνισε ότι αρχικός σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 της κλίμακας Ρίχτερ.

Αυτοί οι μετασεισμοί είναι μια μετασεισμική φυσιολογική ακολουθία και δεν μπορεί να προκαλέσει μια διαφορετική ανησυχία από ότι και στους προηγούμενους.

Οι νέοι σεισμοί που έγιναν χτες το μεσημέρι και ανησύχησαν τον κόσμο ήταν στο Βορειότερο κομμάτι του ρήγματος, πιο κοντά στην πόλη και για αυτό δημιούργησαν μια αυξημένη ανησυχία στους κατοίκους.

Δεν πρόκειται ωστόσο για διαφορετικό ρήγμα καθώς είναι μια ζώνη που ξεκινάει έξω από τον Αμβρακικό, διατρέχει τις δυτικές ακτές της Λευκάδας, συνεχίζει προς το Φισκάρδο και στην συνέχεια προς την Κεφαλονιά που είναι το γνωστό ρήγμα που έκανε τους σεισμούς του 1914.

Μάλιστα ανέφερε ότι και ένας μετασεισμός της κλίμακας του 5,7 δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη για την περιοχή και για αυτό το λόγο κτήρια με προβλήματα δεν πρέπει να κατοικηθούν.

Ο κ. Παπαζάχος συνιστά στους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από παλιές κατασκευές που φαίνονται ετοιμόρροπες, σπίτια που έχουν πρόβλημα δεν πρέπει να κατοικηθούν, σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν προτού ελεγχθούν ενδελεχώς και προτού κοπάσει και η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και επισήμανε ότι το πιο βασικό είναι οι κάτοικοι να μην ακούσουν τη φημολογία και τη γνωστή παραφιλολογία που αναπτύσσεται αυτές τις μέρες.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΟ ισχυρός σεισμός της 17ης Νοεμβρίου από κάμερα στη νότια Λευκάδα
Επόμενο άρθροΠωλείται κατάστημα εστίασης στην παραλία της Λευκάδας