Αρχική Ειδήσεις Κλειστές οι τράπεζες αύριο Τετάρτη

Κλειστές οι τράπεζες αύριο Τετάρτη

0
EUROKINISSI

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι τράπεζες, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Κλειστές θα είναι αύριο, Τετάρτη 11/12 οι τράπεζες, μετά την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, η απεργία που προκηρύχθηκε με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, έρχεται ως απάντηση στις πρόσφατες απολύσεις.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα στη 1 το μεσημέρι στην οδό Σταδίου, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η δεύτερη Τριμερής Συνάντηση Συμφιλίωσης με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Αίτημα των διαδηλωτών είναι η άμεση ανάκληση των απολύσεων από την Τράπεζα Πειραιώς και η συμμόρφωσή της με τη συμφωνία που της προτείνουν. «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει σε επιχειρηματικές “ζαριές” και business plans με τη δουλειά, την οικογένεια και τις ζωές μας!

Είναι, λοιπόν, δυνατό να ανεχθούμε απολύσεις σήμερα, που η Οικονομία ανακάμπτει και οι Τράπεζες διαβεβαιώνουν για την ισχυροποίηση και την επιστροφή τους στην κερδοφορία;

Είναι δυνατό να επιτρέψουμε, εμείς οι εργαζόμενοι, αλλά και η Κυβέρνηση, τα Κόμματα και οι πολίτες της χώρας μας στις Τράπεζες να αποφασίζουν ανεξέλεγκτα σε βάρος μας, σε βάρος της κοινωνίας που τις στήριξε από το υστέρημά της όλα τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια;» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ. Παρά την απεργία και την πορεία, δεν αποκλείεται πολλά καταστήματα ορισμένων τραπεζών να ανοίξουν κανονικά.

Πηγή: www.lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΔιακρίσεις για τον Ευκλέα Λευκάδας – Νυδριού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Λουτράκι
Επόμενο άρθροΓιατί πηδούσαν οι ερωτευμένοι από τον βράχο του Ακρωτηρίου Λευκάδας;