Αρχική Ειδήσεις Μάκης Μελάς: Ο Θ. Χαλικιάς είδε το αδιέξοδο και άδειασε τη Δημοτική...

Μάκης Μελάς: Ο Θ. Χαλικιάς είδε το αδιέξοδο και άδειασε τη Δημοτική Αρχή

0

makis-melas (1024x768)

Την διαφοροποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Χαλικιά στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11 Ιουλίου σχολίασε μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma  91,6 ο Μάκης Μελάς.

“Ο κύρος Χαλικιάς είδε το αδιέξοδο που βλέπουν όλοι, που πάει να δημιουργηθεί, γιατί η συμφωνία που έχει γίνει με το Δήμο Ανακτορίου  Βόνιτσας μπορεί να υλοποιηθεί σε δύο χρόνια, εάν ψάξουμε για καινούργιες θέσεις, θα περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να πάρουμε τις εγκρίσεις για αυτές τις θέσεις, τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και τις χωροταξικές, θα περάσουν το λιγότερο τέσσερα χρόνια μέχρι να βρεθεί χρηματοδότηση, να δημοπρατηθεί το έργο, να γίνουν προμελέτες και άλλες χρονοβόρες εργασίες. ” , ανέφερε.

“Το σπουδαιότερο μεταξύ άλλων, είπε  ο κύριος Μελάς, είναι ότι η κοινωνία έχει καταλάβει, το ίδιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι, της αντιπολίτευσης και το λένε φανερά, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι προσκείμενοι στον κύριο Δρακονταειδής, παρόλο που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα και με ένα λόγο ξύλινο, και άλλες μεθόδους να επιβάλλουν την άποψή τους την οποία ξέρουν εκ των προτέρων ότι είναι καταδικασμένη και δεν θα περάσει.

Ο κύριος Μελάς διευκρίνισε ότι ο ίδιος τη δεδομένη χρονική στιγμή επιλέγει να απευθύνεται στην κοινωνία βασιζόμενος σε μία εμπειρία που έχει στο θέμα των σκουπιδιών, καθώς έχει περάσει από το σύνδεσμο περιβάλλοντος και άφησε ένα τεράστιο έργο που είναι η ανάπλαση χωματερών, σταθμό μεταμόρφωσης, έχει περάσει από  την τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων που και εκεί έγιναν αξιόλογες μελέτες, λέγοντας ότι ο βιολογικός είναι έργο της δικής του δημοτικής παράταξης, όταν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν έμπαιναν μέσα να ψηφίσουν τη δημιουργία του και μας πήγαιναν στα δικαστήρια. Το αγκυροβόλι ποιος το έφτιαξε;, Τα αρδευτικά δίκτυα;

Όπως είπε έχει κάνει ένα έργο αξιολογότατο το οποίο θα επικαλείται συνέχεια και δεν αφήνει κανέναν, καθώς και κουβέντα να πέφτει σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό το έργο. “Θα απαντάω σ’ αυτούς τους κύριους της σημερινής δημοτικής αρχής, που τότε περιδιάβηκαν άλλους δρόμους… μέσα από δικά τους γραπτά κείμενα που τα έχουν δημοσιεύσει κατ επανάληψη σε εφημερίδες και είναι καταχωρημένα στο διαδίκτυο και αυτά θα τους στοιχειώνουν, καθώς όσα κατηγορούσαν τότε τα βρίσκουν τώρα μπροστά τους.

“Μέχρι να παραδώσουν το δημαρχείο θα με βλέπουν στον ύπνο τους σαν φαντάσματα”, υπογράμμισε.

Ο κύριος Μελάς μεταξύ άλλων είπε ότι ο ίδιος δεν είναι αρνητικός να οδηγηθεί η λύση των σκουπιδιών μέσω ΣΔΙΤ στα Γιάννενα ή στην Άρτα, λέγοντας ότι επίσημα υλικοτεχνική μελέτη δεν έχει κατατεθεί όσον αφορά το κόστος αυτής της επιλογής.

Αναφερόμενος για άλλη μια φορά στην διαφοροποίηση του κύριου Χαλικιά, είπε ότι με την παρέμβαση του προσπάθησε να προφυλάξει τον πολιτικό του χώρο, να κατευνάσει τους κατοίκους της  Εγκλουβής, εκφράζοντας μία θέση που εναρμονίζεται με τις απόψεις της κοινωνίας και γι’ αυτό τους άδειασε, ωστόσο αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο στην σύμπραξη με τους γείτονές μας, αυτό το δημιουργεί η πολιτική του κυρίου Δρακονταειδή.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΤοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μανόλη Θερμού
Επόμενο άρθροΑκυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα