Αρχική Ειδήσεις Μουντιάλ 2022 Τι ζήσαμε, Θεέ μου!!!

Μουντιάλ 2022 Τι ζήσαμε, Θεέ μου!!!

0

Μουντιάλ 2022
Τι ζήσαμε, Θεέ μου!!!

Του Σωτήρη Κων.Κάτσενου, Δημοσιογράφου

Το καλεντάρι έγραφε, Κυριακή 18 Δεκέμβρη του 2022. Χώρα,
Κατάρ. Πόλη, Ντόχα. Μέσα στην καρδιά του χειμώνα! Θεέ μου, τι
τελικός ήταν αυτός! Αργεντινή – Γαλλία 3-3! Με την Αργεντινή,
Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα πέναλτι με 4-2 επί της Γαλλίας!!!

Αγαπητοί μου αναγνώστες, φίλοι και οπαδοί του ποδοσφαίρου, του
βασιλιά όλων των σπορ, σίγουρα θυμάστε που ήσασταν την παραπάνω μέρα! Εκείνη των ώρα! 17.30 το απόγευμα, στο «Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στάντιουμ»,! Πάντως, όπου κι αν ήσασταν, όπου κι αν βρεθήκατε, δεν θα ξεχάσετε ποτέ στη ζωή σας εκείνο το ποδοσφαιρικό έπος που ζήσατε! Ζήσατε έναν συγκλονιστικό, από κάθε άποψης τελικό Μουντιάλ, μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας! Τα 90 λεπτά δεν έφτασαν για ν’αναδείξουν νικητή του ματς! Ούτε τα 120 της παράτασης! Έτσι, φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι! Το αποτέλεσμα 4 – 2 με νικήτρια και κάτοχο του τροπαίου την Αργεντινή!!! Η αλήθεια, εκλεκτοί μου αναγνώστες και φίλοι της στρογγυλής θεάς, είναι ότι περιμέναμε έναν συγκλονιστικό τελικό, αλλά αυτό που παρακολουθήσαμε στο γήπεδο της Ντόχα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία!
Ξέφυγε κι απ’ το πιο παράτολμα κι απίθανα όνειρά μας! Αλήθεια, τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένας φίλαθλος, ακόμα κι ένας οπαδός, απ’ αυτόν τον τελικό, που είχε τα πάντα! Υπέροχο θέαμα, τρομακτική διακύμανση μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, φανταστικές εναλλαγές συναισθημάτων, εκπληκτικό παλμό στις κερκίδες, φτάνοντας τελικά στην εσχάτη των ποινών, στη διαδικασία των πέναλτι για να βγει ο νικητής σ’ ένα απ’ τα συγκλονιστικότερα ματς όλων των εποχών!!! Και μια σπάνια ατμόσφαιρα κατά την απονομή του κυπέλου στην πρωταθλήτρια ομάδα της Αργεντινής, στον αρχηγό της και «Θεό» της μπάλας, τον Λιονέλ Μέσι!
Ζώντας με τις αναμνήσεις!!!
Δεν φιλοδοξώ, αγαπητοί μου φίλοι, να γράψω, τίποτα παραπάνω απ’ αυτά που όλοι είδαμε, απολαύσαμε, και χορτάσαμε ποδοσφαιρικά, μέσα απ’ τις οθόνες των τηλεοράσεών μας, εκείνο το αλησμόνητο βράδυ, στις 18 του Δεκέμβρη του 2022, στη Ντόχα! Απλά, θέλω να τα ξαναθυμηθώ, όχι γιατί πρόκειται ποτέ να τα ξεχάσω, αλλά θέλω να τα ζω, να τα ξαναζώ και πάλι να τα ξαναζώ! Να φτιάξω μ’ όλες αυτές τις κπληκτικές εικόνες που έζησα, τον δικό μου ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό αγώνα και να τον αποθηκεύσω στο σκληρό δίσκο του μυαλού μου! Και κάθε φορά, λοιπόν, που θ’ αναπολώ την ποδοσφαιρική θεά, που τόσο πολύ κι εγώ την αγάπησα και την υπηρέτησα με πάθος, για
πολλά χρόνια, τώρα που δεν «υπακούει» στις εντολές μου, να την οδηγώ και να την καθοδηγώ με τον κέρσορα του πληκτρολογίου στα δίχτυα των «ποδοσφαιρικών μου αντιπάλων», ξαναζώντας τα ποδοσφαιρικά όνειρα, μέσα απ’ τις αναμνήσεις μου!
Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου!!!
Θ’ αποτολμήσω, λοιπόν, αγαπητοί μου αναγνώστες και φίλοι του
ποδοσφαίρου, να περιγράψω στο χαρτί, αν αυτό γίνεται και χωρίς να είναι βέβαιο πως θα επιτευχθεί, όλο αυτό που ζήσαμε, πριν από μερικές μέρες στο Lusail Stadium! Είναι απ’ τις στιγμές που ψάχνεις να βρεις ένα τρόπο γλαφυρό να περιγράψεις κάτι σπουδαίο, όμως καταλήγεις να διερωτάσαι ξανά και ξανά «Τι ζήσαμε!!!».
Τι ζήσαμε, λοιπόν; Ζήσαμε, εκλεκτοί μου αναγνώστες, τον καλύτερο τελικό της ιστορίας των Μουντιάλ όλων των εποχών!!! Ένα ματς που θα το θυμόμαστε για μια ζωή. Γιατί, ο αγώνας αυτός στη Ντόχα μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όποιον συχνά-πυκνά, αναρωτιέται γιατί αγαπούμε το ποδόσφαιρο και γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο «Βασιλιάς όλων των σπορ!».
Για την ιστορία
Ένας τελικός που θα μείνει αξέχαστος σε όλο τον κόσμο που τον
παρακολούθησε, με τη συγκλονιστική του εξέλιξη! Για 80 λεπτά η
ομάδα του Σκαλόνι έκανε «πάρτι» απέναντι στους «τρικολόρ» και με το 2-0 (23΄ Μέσι, 36΄ Ντι Μαρία) μέχρι το 80΄ έδειχνε πως θα έφτανε άνετα στη νίκη, ωστόσο, ο Κιλιάν Μπαπέ είχε διαφορετική άποψη και μέσα σ’ ένα λεπτό έφερε τον καταληκτικό αγώνα στα ίσια (80΄πεν., 81'). Στην παράταση η Αργεντινή προηγήθηκε ξανά με τον Μέσι στο 108΄, αλλά και πάλι ο Μπαπέ με το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε (118΄) έστειλε τον αγώνα στη «ρώσικη ρουλέτα».
Εκεί, όπου ο Εμιλιάνο Μαρτίνες νίκησε τον Κομάν, ο Τσουαμενί
αστόχησε και η ομάδα της Νότιας Αμερικής πήρε αυτό που δικαιούνταν με βάση τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης με 4-2.   Μπροστά σε 90.000 φιλάθλους, που κατέκλυσαν το «Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στάντιουμ», εκ των οποίων περίπου 50.000 ήταν φίλοι της Αργεντινής και περίπου 7.000 των Γάλλων, ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του το Κύπελλο που τόσο πολύ του έλλειπε και για το οποίο πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, πραγματοποιώντας μία συγκλονιστική
εμφάνιση!
Ο τελικός αυτός μπορεί ν’ ανήκει πλέον στην ιστορία! Είναι όμως ένα κεφάλαιο της ιστορίας που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!! Γι’ αυτό,
αγαπητοί μου αναγνώστες και φίλοι του ποδοσφαίρου, μπορώ να πω ανεπιφύλακτα:
«Τι ήταν αυτό που ζήσαμε!!! Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου!!!

Η εξέλιξη των πέναλτι
 Ο Εμπαπέ σκόραρε ξανά από τη βούλα
 Ο Λορίς έκανε βηματάκι αριστερά, ο Μέσι σούταρε χαμηλά και
λίγο από την άλλη πλευρά και 1-1
 Ο Κομάν εκτελεί δυνατά, ο Μαρτίνες πέφτει αριστερά και το
αποκρούει!
 Ο Ντιμπάλα εκτελεί στο κέντρο και κάνει το 2-1 για την Αργεντινή
 Ο Τσουαμενί το έριξε έξω!
 Ο Παρέδες εκτελεί και κάνει το 3-1
 Δύναμη και κέντρο από τον Κολό Μουανί και 3-2
 Ο Μοντιέλ στέφει την Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου
Και οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (91' Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι,
Ταγλιαφίκο (120_1' Ντιμπάλα), Ντι Μαρία (64' Ακούνια), Ντε Πολ (102'
Παρέδες), Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Μέσι, Άλβαρες (102' Λα.
Μαρτίνες)
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ (120+1' Ντισασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ.
Ερναντέζ (71' Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96' Φοφανά), Ντεμπελέ
(41' Κολό Μουανί), Γκριεζμάν (71' Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (41'
Τουράμ).
Πηγή «Τα Νέα της Λευκάδας»

Προηγούμενο άρθρο«Φωτίζοντας» τις αθέατες πτυχές της επικαιρότητας …
Επόμενο άρθροΜέτρα οδικής ασφάλειας σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα για την περίοδο των Χριστουγέννων