Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε...

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε κοινωνικές δομές

0
syriza logo

syriza logo copy

Ενθαρρυντικό που το κόμμα της ΝΔ και η τοπική ΝΟΔΕ αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες.

Προβλήματα που η οικονομική κρίση γιγάντωσε και όξυνε.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν η πρωτοβουλία αυτή συνοδεύεται από διάθεση μεταμέλειας και αυτοκριτικής, μιας και η οικονομική καταστροφή, η διάλυση των κοινωνικών δομών είναι τα αποτελέσματα και της δικής της πολιτικής. Παρ όλα αυτά αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία:

-να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα των κυβερνητικών τους επιλογών.

-Να μάθουν , αν ρωτήσουν , ποιόν οι πολίτες θεωρούν υπεύθυνο για τα δεινά τους.

-να κατανοήσουν ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού αν κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και στις κοινωνικές δομές δεν περισσεύουν για ημετέρους, διαπλεκόμενους-ΜΜΕ, φοροφυγάδες και αντιστρόφως.

-να κατανοήσουν ότι πλέον η πολιτική ασυνέπεια και η διπλοπροσωπία πρέπει να αποτελέσει παρελθόν.

Πώς να πείσει ο Πρόεδρος της ΝΔ  όταν  ως υπουργός ήταν ένθερμος υποστηρικτής των ομαδικών απολύσεων;

Τον Δεκέμβριο του 2016 κατατέθηκε στη βουλή από την κυβέρνηση το  Παράλληλο πρόγραμμα.  Στόχος η ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την μακρόχρονη οικονομική κρίση.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

  • την ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την μακρόχρονη οικονομική κρίση.
  • Ίδρυση Κέντρων Κοινότητας. Πρόκειται για τα λεγόμενα «ΚΕΠ Φτωχών» που θα λειτουργούν υπό τους ΟΤΑ για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες.
  • Καθολική υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και νόμιμων μεταναστών.
  • Παροχή δυνατότητας στους Δήμους για απαλλαγή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από δημοτικούς φόρους και τέλη.
  • Χρονική επέκταση των παροχών – ηλεκτρικό ρεύμα, σίτιση και στέγαση – στους δικαιούχους των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
  • Διευκόλυνση των διαδικασιών για τον διορισμό γιατρών στο ΕΣΥ.
  • Δημιουργία προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για τους ανέργους.
  • Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού των ΟΤΑ σε παραμεθόριες περιοχές αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού ΑΜΕΑ, κ.α.

Ας θυμηθούμε όμως τη στάση που κράτησε η  ΝΔ .

  1. Όταν το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα εισήχθη για συζήτηση στην Βουλή (16/12/21015), η αντιπολίτευση έδωσε λυσσαλέα μάχη εναντίον του, με το επιχείρημα ότι «δεν ήταν σωστά κοστολογημένο». Η τακτική αυτή, αποτελούσε έμμεση, αλλά σαφέστατη έκκληση προς τους δανειστές να παρέμβουν, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ζητήσουν από την κυβέρνηση περισσότερες διευκρινίσεις. Για να ενισχύσουν μάλιστα την προσπάθειά τους, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αποχώρησαν από την επιτροπή της Βουλής. Η αχαρακτήριστη αυτή τακτική της αντιπολίτευσης κατάφερε να καθυστερήσει την επίλυση σοβαρότατων κοινωνικών προβλημάτων για ενάμιση μήνα.     
  2. ¨Όταν η κυβέρνηση μετέτρεψε την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, από επείγουσα σε απλή, (17/12/2015) ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για την παροχή των διευκρινίσεων που ζητήθηκαν, η αντιπολίτευση έσπευσε να πανηγυρίσει. (Πρόεδρος ΝΔ: «άνθρακες ο θησαυρός». Ντ. Μπακογιάννη: «Πυροτέχνημα». Γ. Βρούτσης: «Βατερλώ» Η σημαντική τους νίκη ήταν ότι, τουλάχιστον, είχαν καταφέρει να μεταθέσουν την νομοθετική πρωτοβουλία για μετά τα Χριστούγεννα.  
  3. Η κυβέρνηση υλοποίησε την ρητή δέσμευσή της προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ότι το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται. Κάποιες επείγουσες διατάξεις προωθήθηκαν με δύο πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
  4. Στην Βουλή, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε και πάλι έναν αχαρακτήριστο επικοινωνιακό πόλεμο. (Μ. Βορίδης «παράλληλο δούλεμα».)
  5. Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας για τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.    

Ο πόλεμος που δέχθηκε το νομοσχέδιο αυτό από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, εξηγείται εύκολα: ΟΙ δυνάμεις αυτές – οι οποίες μάλιστα έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία– προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε μέσον την κοινωνική πολιτική και την θεσμοθέτηση μέτρων ανακούφισης, προς όφελος της δικής τους πολιτικής τακτικής. Το σοβαρό ζήτημα όμως είναι ότι η τακτική αυτή ασκείται σε βάρος των πιο αδύναμων, επιχειρώντας μάλιστα να εμπλέξει, στην υπονόμευση της κοινωνικής πολιτικής και τους δανειστές.

25/7/2916

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ  Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών “Ο Φωτεινός”
Επόμενο άρθροΠροσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου