Αρχική Ειδήσεις Ο Γ. Καλούδης στον Prisma 95,1: Θα μπορούσε ο Βουλευτής Λευκάδας με...

Ο Γ. Καλούδης στον Prisma 95,1: Θα μπορούσε ο Βουλευτής Λευκάδας με μια τροπολογία να λύσει το θέμα της άμμου

0

kaloudis

“Κανένα πρόβλημα να μείνει ο άμμος στην Λευκάδα”.

O επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης μίλησε στον Prisma 95,1, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσσων κ. Γαλιατσάτο όσον αφορά τον άμμο της Λευκάδας και την αγορά του για την επίστρωση των παραλιών της Κέρκυρας , κάτι που προξένησε θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Καλούδης υποστήριξε ότι δέχεται το γεγονός ότι ο άμμος είναι είτε από τον άγιο Νικήτα είτε από το Αι Γιάννη και δεν έχει κανένα θέμα να μείνει στο νησί. Επίσης ανέφερε ότι γνωρίζει ότι ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής είχε μελετήσει το θέμα για την απόκτηση του άσπρου άμμου. Παρόλα αυτά η διευθυντήρια της κτηματικής υπηρεσίας αρνήθηκε με το πρόσχημα ότι ο άμμος πρέπει να δημοπρατηθεί γιατί αποτελεί περιουσία του δημόσιου.

«Αν βγει στη δημοπρασία θα οδηγηθεί στην Αθήνα και θα χρησιμοποιηθεί, ώστε να χτισθούν τεχνίτες παραλίες , όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.» Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που διεκδικεί ο κ. Καλούδης τον άσπρο άμμο . «Καλυτέρα να έρθει στη παραλίας της Δασιάς και στην παραλία του Ύψου παρά στη Βάρκιζα και στον Άλιμο.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη δήλωση του βουλευτή Λευκάδας κ. Σολδάτου στις 13 Μαρτίου ,ότι ο άμμος δε θα δημοπρατηθεί από το έργο του δίαυλου Λευκάδας και θα επιτραπεί παρά μόνο με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης η προσάρμοση αιγιαλών χωρίς τη καταβολή ανταλλάγματος , ο κ. Καλουδής σχολίασε ότι 8 μήνες πέρασαν και ισχυρίστηκε ,ότι αυτή ήταν μια δήλωση του βουλευτή Λευκάδας στα πλαίσια εξαπάτησης της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Ο κ Σολδάτος όφειλε να κάνει μια πρόταση νομού , να το θέσει ως ζήτημα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, να στείλει μια επιστολή στον πρωθυπουργό και να του ζητήσει να το περάσει μια τροποποίηση , ώστε ο άσπρος άμμος από την εκβάθυνση του δίαυλου να παραμείνει στη Λευκάδα, δεν έχω καμία αντίρρηση ,» κατέληξε.

Τέλος ανέφερε ότι ο ίδιος επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα και επέρριψε ευθύνες και στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κύριο Γαλιατσάτο ότι επί τρεις μήνες δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος.

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρου – Ένα ανοιχτό βήμα πολιτισμού
Επόμενο άρθρο1 στους 7 διατηρεί online σχέση με σύντροφο που δεν έχει γνωρίσει ποτέ!