Αρχική Ειδήσεις Ο Κ. Δρακονταειδής στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις δραματικές στιγμές της καταστροφικής...

Ο Κ. Δρακονταειδής στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις δραματικές στιγμές της καταστροφικής φωτιάς

0

dimotiko-simvoulio (1024x768)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου το Δημοτικό συμβούλιο, όπου όπως ήταν αναμενόμενο μονοπώλησε το ενδιαφέρον το προ ημερησίας διάταξης θέμα που αφορούσε ενημέρωση για την καταστροφική φωτιά στο ιστορικό κέντρο του νησιού.

Την συνεδρίαση άνοιξε με την ομιλία του ο Δήμαρχος Λευκάδας Κωνταντίνος Δρακονατειδής λέγοντας ότι η πόλης μας, το νησί μας, δοκιμάστηκαν σκληρά, έχοντας μια καταστροφή η οποία επαναλήφθηκε μετά από 21 χρόνια σημαντική σε ένα κομμάτι του ιστορικού ιστού της πόλης μας.

Η ενημέρωση του Δημάρχου έγινε σε τρία επίπεδα το πρώτο είναι το τι έγινε εκείνες τις δραματικές ώρες, όπως το είδε η Δημοτική Αρχή, τι ενέργειες έγιναν από την δική τους την πλευρά, τι ενέργειες έγιναν μόλις τελείωσε η πυρκαγιά το καταστροφικό της έργο, καθώς και την επόμενη ημέρα, λέγοντας ότι αυτό είναι το πιο σοβαρό από όλα.

Ο Κώστας Δρακονταειδής ξεκίνησε με ευχαριστίες την ομιλία του, ευχαρίστησε θερμά τους άντρες και το πλήρωμα του ελικοπτέρου, όλους τους εθελοντές που έπεσαν με όλες τους τις δυνάμεις στην πυρόσβεση, τους υπαλλήλους του Δήμου Λευκάδας για όλη αυτή την προσπάθεια, την δημοτική Αστυνομία, την αστυνομία για την δική της προσπάθεια και να τακτοποιήσει το κυκλοφοριακό.
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πρέβεζας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και έκλεισε την υδροδότηση της πόλης για να αυξηθεί η ροή του νερού προς την Λευκάδα.
Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Αντρέα Αλέσιο, έναν άνθρωπο μη εκπαιδευμένο, που με κίνδυνο της ζωής του έπεσε μέσα στην φωτιά για να σώσει ότι μπορεί από τον Απόλλωνα.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Δρακονταειδής ανέφερε ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αποζημιώσεων, καθώς και το κομμάτι των οικοσκευών, με τον Δήμο να ζητάει εγγράφως τρόπους, όπως δανειοδότηση με τους καλύτερους όρους για να αποκαταστήσουν οι άνθρωποι όσα έχασαν.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ανέφερε ότι ο Δήμος Λευκάδας δεν είναι επιχειρησιακό όργανο συντονισμού και όσα έγιναν στο κομμάτι της πυρόσβεσης δεν έχει ευθύνη ο Δήμος, αλλά με βάση τον Νόμο η Πυροσβεστική, στο κομμάτι του συντονιστικού η Περιφέρεια κτλ.
Όσον αφορά την επόμενη μέρα στην πόλη που για την Δημοτική Αρχή δεν ξεκίνησε μετά την 8η Αυγούστου, απαιτούνται πολλά πράγματα να αλλάξουν που χρειάζονται πολιτική βούληση, συνεργασία, αλλά και χρήματα.

Στο ζήτημα της οργάνωσης της πόλης υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα στο ιστορικό κέντρο, με την Δημοτική Αστυνομία όταν επανασυγκροτήθηκε να ξεκινούν έναν πόλεμο με το αυτοκίνητο.

Αυτός ο πόλεμος έχει να κάνει με την ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πανηγύρι που συμβαίνει όλα τα χρόνια, καθώς αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση και των πολιτών.
Επίσης απαιτείται η συνεργασία φορέων θεσμοθετημένων, αλλά και των πολιτών.
Δεν μπορείς να πετύχεις κάτι ως προς το θέμα του αυτοκινήτου, αν δεν έχεις την συνεργασία της Αστυνομία, ή της Πυροσβεστικής σε θέματα δικτύων πυρόσβεσης. Καθώς χωρίς την συνεργασία δεν μπορούμε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ωστόσο η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα είχε την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει συμπεριφορές που ήθελαν το αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο έξω από το σπίτι, ή την καφετέρια με συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Δήμος Λευκάδας μάλιστα το επόμενο διάστημα θα καλέσει αστυνομία και Λιμεναρχείο για το πώς θα αντιμετωπιστούν ανάλογα ζητήματα.

Επίσης ήρθε σε επαφή με την Ένωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού σώματος ζητώντας και την δική τους βοήθεια με αφορμή μια δουλειά που έχουν κάνει για τα ιστορικά κέντρα και πώς να θωρακίσουμε καλύτερα την πόλη μας.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Πέτρος και η Νίτα Αργύρη συνομιλούν με τους μαθητές που έχουν παραλάβει το βραβείο Αργύρη
Επόμενο άρθροΕγκαίνια της ομαδικής έκθεσης τεχνών για την ανάδειξη της φιλίας, της ειρήνης και του πολιτισμού