Αρχική Ειδήσεις O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Στάθης Γιαννούλης μιλά για τα...

O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Στάθης Γιαννούλης μιλά για τα σκουπίδια της Λευκάδας

0
skoupidiara

skoupidiara

Πρ. συνδέσμου διαχείρισης απορριμάτων Στ. Γιαννούλης: Αν είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα στην Ήπειρο για να το λύσει η Λευκάδα, δε θα το επιτρέψουμε!

“Εμείς δείχνουμε κατανόηση αλλά πρέπει και η Λευκάδα να κατανοήσει ότι δεν έχουμε τις υποδομές για να δεχθούμε αυτά τα σκουπίδια και το πρόβλημα το δικό τους θα το μεταβιβάσουν σε εμάς. Αν είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα στην Ήπειρο για να το λύσει η Λευκάδα δε θα το επιτρέψουμε. Δε θα γίνουμε σκουπιδότοπος για να λύσουν οι άλλοι τα προβλήματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δεν μπορούμε!” ανέφερε μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Στάθης Γιαννούλης σχετικά με το θέμα της μεταφοράς 16.000 τόνων σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου που αποφάσισαν οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

«Το πρόβλημα των σκουπιδιών της Λευκάδας είναι τεράστιο και γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί στην Ήπειρο. Το λέω αυτό όχι γιατί δεν κατανοώ το πρόβλημα της Λευκάδας αλλά γνωρίζοντας καλά ότι η Ήπειρος δεν μπορεί να αντέξει ένα φορτίο μεγάλο σαν ατό που είναι στο αίτημα του Δήμου Λευκάδας. Γιατί ναι μεν η απόφαση είναι για 16.000 τόνους αλλά το αίτημα είναι για 30.000 τόνους για 3 χρόνια δηλαδή 100 χιλ. τόνους. Δεν είναι εύκολο να δεχτούμε ένα τέτοιο πράγμα. Συνεδρίασε το ΔΣ να απορρίψει το αίτημα του Δήμου Λευκάδας» σημείωσε ο κ. Γιαννούλης και συνέχισε εξηγώντας τεχνικά πόση είναι η χωρητικότητα και τι έργα γίνονται στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Σημείωσε δε ότι «Οι τοπικές κοινωνίες είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσουν» ενώ σε σχέση με την έκκληση για κατανόηση που γίνεται και από τους αιρετούς της Λευκάδας ο κ. Γιαννούλης ανέφερε «Γιατί είναι η Ήπειρος  που δεν έχει τις υποδομές και να μην είναι κάποια άλλη περιφέρεια; Γιατί να μη ζητήσει κατανόηση (η Λευκάδα) από κάποια άλλη περιφέρεια;” και συμπλήρωσε «Δήμαρχοι είμαστε, ξέρουμε τι σημαίνει να μην μπορείς να μαζέψεις τα σκουπίδια και μάλιστα σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό αλλά όμως έχουμε τους δημότες μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το πρόβλημα αυτό να έρθει σε εμάς. Οι υποδομές μας δεν αντέχουν».

Ο κ. Γιαννούλης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν οι ΧΥΤΑ της Ηπείρου τα σκουπίδια της Λευκάδας και μάλιστα ανέφερε ότι για την απόφασή τους αυτή τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα είναι έτοιμοι να δεχτούν και τις ανάλογες συνέπειες: «Είμαστε έτοιμοι να υποστούμε τις συνέπειες. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Μπορείς να φέρεις τα σκουπίδια σε έναν ήδη κορεσμένο ΧΥΤΑ;» κατέληξε.

Ακούστε το απόσπασμα:

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο αντιδήμαρχος Λευκάδας κ Βλάχος μιλώντας στον Prisma 91,6 είχε αναφέρει ότι «Αυτή η απόφαση αναφέρεται μόνο σε 16.000 τόνους που είναι η ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται στη Λευκάδα τη θερινή περίοδο», «αν υπήρχε μια θετική αντιμετώπιση από τους συναδέλφους της Ηπείρου θα ήταν για εμάς μεγάλη διευκόλυνση καθώς είμαστε σε οριακό σημείο» ενώ σχετικά με τις αντιδράσεις είχε σχολιάσει ότι   «Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι προκειμένου να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση να έρθουμε σε σύγκρουση με τους συναδέλφους μας και τις τοπικές κοινωνίες. Δε θα δεχθούμε  να πάμε τα σκουπίδια μας μέσω των ΜΑΤ.  Τι θα τα κάνουμε; Θα τα φάμε προκειμένου να μη δημιουργήσουμε προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες». Διαβάστε αναλυτικά [εδώ].

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστικές Εκδηλώσεις στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΣυναυλία της Ελ. Αρβανιτάκη και του Ν. Πορτοκάλογλου στη Λευκάδα